Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal reçeli, pişirirken evinizi mis gibi kokusuyla saracak ve eşsiz lezzetiyle kahvaltılarınızı şenlendirecek bir reçel türüdür. Vişne reçeli kadar sevilen portakal reçelini, isterseniz sadece iç kısmından, isterseniz kabuğuyla birlikte hazırlayabilirsiniz. Pişirme aşamasında biraz kabuk tarçın ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Kızarmış ekmek üzerine sürdüğünüzde mükemmel bir tat elde edersiniz. Mis gibi ve sağlıklı bir kahvaltılık.

Portakal Reçeli Malzemeleri
  • 1 kilo portakal (Washington, kalın kabuklu)
  • 1 kilo şeker
  • 1 tutam limon tuzu
  • 3 bardak su
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı (Köpüklenmesini engeller)
Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?

Portakalları yıkayıp kabuklarını hafifçe rendeleyin (Beyaz kısımlarını rendelenmeyecek şekilde, sadece turuncu kısımlarını alacalıklı bırakın). Kaynar suda kabukları çatlayıncaya kadar haşlayın. Bu işlem, portakalların acılığını almak için yapılır. Kaynayan sudan portakalları çıkarın ve istediğiniz şekilde doğrayın.

Başka bir tencerede 3 bardak suyla şekeri kaynatın. Şeker eridikten sonra doğradığınız portakalları ekleyin ve kaynatmaya devam edin. Köpüklenmeyi önlemek için tereyağını da ekleyin ve hafifçe karıştırın. Reçelin kıvamını anlamak için 1 saat sonra bir kaşık kadarını bir çay tabağına alıp buzdolabında 3-4 dakika bekletin. Bu sürenin sonunda koyu bir kıvama ulaşmışsa reçeliniz hazır demektir. Hala çok sulu ise biraz daha kaynatmaya devam edin.

Reçel istenilen koyuluğa geldiğinde (Ne çok sulu ne de çok koyu olmalı) limon tuzunu ekleyip 3-4 dakika daha kaynatın. Reçel sıcakken kuru cam kavanoza boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp serin ve loş bir yerde saklayın. Portakal mevsimi geçmeden denemenizi ve bizim kadar beğenmenizi dileriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Güncel

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli