recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Üzüm Reçeli

Üzüm Reçeli ,Üzüm genel olarak Türkiye de yetişme alanı en yaygın olan ve yetişme miktarı açısından en fazla olarak üretimi yapılan bir meyve türüdür. Bu meyve soğuğa karşı olarak olukça dayanıklı bir meyvedir. Bu meyve, meyve ve atıştırmalık çerez niyetine tüketildiği gibi şarap ve bu reçelin yapımında da ana madde olarak kullanılır. Bu meyve dışarıya ihraç edilerek de bazı türden şaraplar ve üzüm reçeli yapımında kullanılır. Üzüm özellikle eğe bölgesi, Marmara bölgesi, İç Anadolu bölgesi, Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetişmektedir. Eğe bölgesinde İzmir ve Manisa da yetiştirilmektedir. Doğu Anadolu da yüksek kesimlerde de sıcaklık düşük olduğundan dolayı ve Karadeniz kıyılarında da fazla nemden ve güneşlenmenin az olduğundan dolayı yetiştirilemez. Üzüm reçeli anneannelerimizin ve annelerimizin bizlere eski zamanlardan beri kahvaltılarda yememiz için yapmış olduğu bir reçel türüdür. Yapılmakta olan bu üzüm reçeli genel olarak herkes tarafından rağbet görmekte olup lezzetle tüketilmektedir. 


Üzüm reçeli organik olarak yapıldığında daha sağlıklı bir yiyecek olarak oluşum göstermektedir. Tabi ki bizlerde yapılmakta olan bu üzüm reçelini lezzetle yeriz ve sofralarımızdan eksik etmeyiz. Üzüm reçeli çok önemli olan bir vitamin kaynağıdır. Bu reçel içeriğinde B1 ve B2 vitaminleri barındırır, içeriğinde çeşitli mineraller ve potasyum barındırmaktadır. Üzümün çekirdeklerinde ise antioksidan maddesi bulunmaktadır. Üzüm reçelinin bu özelliği sayesinde kansere karşı anti kanserojen etki oluşmaktadır. Üzüm reçeli yapılmakta olan araştırmalara göre ateşli hastalıklar ve vücutta oluşmakta olan tuz eksikliklerini gidermek için kullanılır, böbrek rahatsızlıklarını ve karaciğer rahatsızlıklarının oluşumlarını önlemek için üzüm reçeli tüketilir. Yapılan bu reçel ideal bir diyet besini olarak bilinir ve araştırmalara göre üzümün oluşturduğu düşük kalori ve içeriğinde oluşan yağ ve proteinden dolayı iyi bir diyet besini olduğu kanıtlanmıştır. Üzüm reçeli tansiyonu düşürücü etkisi vardır ve tansiyon hastaları tarafından tüketilmesi uygun görülmektedir. Üzüm reçeli iyi bir protein kaynağıdır. Üzüm reçeli genel olarak bilinmekte olan reçel türlerinden birisi olup vücuda oldukça faydalı bir yiyecek türüdür.Üzüm reçeli tahmin edildiği gibi bir reçel olmadığı için köpük toplamaz fakat köpük toplar ise eğer bu köpük hemen alınmalıdır.

Üzüm Reçeli
Üzüm reçeli yapımında gereken malzeme listesi
  • Yeteri miktarda çekirdeksiz üzüm
  • İki kilogram ya da üç kilogram toz şeker
  • Bir yemek kaşığı taze sıkılmış olan limonun suyu
  • Bir paket vanilya
  • Bir yada iki su bardağı su
Üzüm reçeli tarifi

Doğal olarak bahçemizde toplamış olduğumuz üzümleri bolca su ile yıkayıp, çöplerinden güzelce ayıralım. Bol su ile yıkanmış olan bu üzümleri ocaktaki tencereye koyalım ve suyu tenceredeki üzümlerin üzerine ekleyelim ve ardından da toz şekeri ekleyelim. Sonrasında üzümleri tencerede bir gün şekerini iyice alması için dinlenmeye bırakalım. Sonrasında dinlenmiş olan bu üzümleri ocağa koyalım ve ocağın altını yakalım. Kısık ateşte pişirmeye bırakalım. Köpük olmayan bir reçel olduğu için bu reçeli dakika kadar ocakta kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Aksi taktirde köpük oluşmasında ise köpüğü üzerinden alıp üzümlerin kaynamasını tekrardan sağlayalım. Kaynamakta olan üzümlerin renkleri koyulaşmaya yakın bir kaseye bir yemek kaşığı yardımı ile biraz alıp kontrol edelim. Yalnız kaşık ıslak ve nemli olmamalıdır. Çünkü kaşık ıslak olur ise eğer yapılan reçel ekşir ve bu emekler boşa gider. Kaynatılan reçel fazla olarak koyulaşmadan limon suyunu ekleyip ocaktan bir kaç dakika sonra alınır ve daha sonra vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır. Reçel bir kaç saat dinlendikten sonra kıvamına gelince hazır duruma gelmiş olur. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:22:17

Üzüm Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Üzüm Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reç...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017