Gül Reçeli Nasıl Yapılır?
13 Temmuz 2024

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır

Gül reçellerinin içinde belki de yapımı en zor olanı gül reçelidir. Aslında reçeli yapmaktan ziyade gül yapraklarını ayıklamak fazlaca vakit aldığı için biraz yorucu ve sıkıcı olabiliyor. Şimdi aşağıda gül reçelinin malzemelerini ve yapılışını detaylı bir şekilde açıklayacağım.

Gül Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram katmerli ve kokulu gül yaprakları
  • 2,5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Gül Reçelinin Yapılışı

Reçeli yapılacak olan kırmızı veya pembe güller mutlaka katmerli ve kokulu olmalıdır. Gül yapraklarının sert ve kuru olmayan kısımları seçildikten sonra temizce yıkanır. Yıkanan yapraklar, suyu süzülmesi için süzgece konulur. Diğer taraftan, gül reçelinin kaynatılacağı tencereye su ve toz şeker konulup içindeki şeker iyice eriyene kadar arada karıştırılarak kaynatılır. Kaynadığında, suyu süzülmüş olan gül yaprakları, doğranarak ya da bütün olarak tencereye eklenir ve iyice koyulaşıncaya kadar kaynatılır.

Kıvamı çok koyu bir şurup halini aldığında, yarım limon suyu sıkılır. İki ya da üç dakika daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır. Kıvamını kontrol etmek için şurubundan bir çay kaşığı alınarak soğutulur. Bununla birlikte bir tabağa ya da tırnağa damlatılır. Eğer reçel damla halinde dağılmıyorsa tamamdır. Reçelin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra temiz ve kuru kavanozlara doldurulur. Ağzı açık bir şekilde soğuması için bekletilir. Soğuduktan sonra kapağı hava almaması için iyice kapatılır ve şekerlenmemesi için de güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edilir.

Gül Reçeli Yapmanın Püf Noktaları

Gül reçeli, katmerli ve kokulu güllerden yapılırsa daha lezzetli bir reçel elde edilir. Reçelin şekerlenmesi, nasıl muhafaza edildiği ile alakalıdır. Bu yüzden de buzdolabında değil serin ve güneş almayan karanlık bir yerde saklamak gerekir. Şekerlenen gül reçelini, kabıyla birlikte sıcak su dolu bir kabın içine koyarak şekerlenmeyi önlemiş olursunuz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Popüler İçerikler

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

Güncel

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Güncel

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Güncel

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?