recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Böğürtlen Reçeli

Böğürtlen Reçeli, Ülkemizde yapılan birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Reçeller içerisinde bulundurduğu lifler sayesine kemiklerden ve kemikleri oluşturan bağlar ve dokulara çok sağlıklıdır. Bu neden bile bol şekilde bizi reçele yönlendirmektedir. Biz başlıca reçel türleri olan kayısı reçeli, ayva reçeli, kızılcık reçeli, vişne reçeli, böğürtlen reçeli gibi reçel türlerinden böğürtlen reçelini ele alarak, yararlarını, zararlarını, yapılışını ve kimlere en çok önerildiğini sizlere yorumlayacağız. İlk olarak böğürtlen reçelinin yararlarını  şöyle sıralayabiliriz.
  • Böğürtlen reçelinin saymakla bitmeyecek kadar faydaları vardır. Biz bazılarını burada belirtelim.
  • Son derece doğal olduğu için çok faydalıdır.
  • İnsanların ağzı için gerekli tüm mineralleri karşıladığından dolayı ağız yaralarına siyah böğürtlenden yapılmış reçel çok iyi gelmektedir. Ağız yaralarında bu şekilde uygulanabilir.
  • İyi bir idrar sökücüdür ve idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelmektedir.
  • Bol enerjisi sayesinde kişiyi gün içerisinde zinde tutar.
  • Bu tür reçeller yüksek tansiyona sahip kişilerin sürekli yanında bulundurması gereken bir reçel türüdür.
  • Böğürtlen reçeli alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus alacağımız reçelin orijinal reçel olup olmadığıdır. Çünkü piyasada bir çok miktarda sahte ürün bulunmaktadır. Bu nedenden dolayı reçel alırken aldığınız reçelin sağlık bakanlığı tarafından onaylı olup olmadığını kontrol edin.
Böğürtlen Reçeli
Böğürtlen Reçelinin Malzemeleri
  • Bir kg böğürtlen ( taze olması önerilir.)
  • Altı su bardağı toz şeker ( Bir kg )
  • Altı ya da yedi damla limon suyu 
Böğürtlen Reçeli Yapılışı

Malzemeleri bu şekilde az olan böğürtlen reçelinin yapılışı da oldukça kolaydır. Şimdide böğürtlen reçelinin yapılışına geçelim.Toplanmış böğürtlenleri temiz bir şekilde yıkayarak yıkanılan sudan arındırın.Orta boy tencerenin dibine bir miktar şeker ekleyin daha sonra böğürtlenleri şeker üzerine ekleyin ve tekrar üzerine şeker  ekleyin.Bir ya da bir buçuk saat boyunca böğürtlenin suyunu şekere vermesi için bekleyin.Kısık bir ateşle arada sırada karıştırarak 30-35 dk pişirin. (Karıştırırken böğürtlenleri ezmemeye özen gösterin.)Kıvamını alan reçele 2-3 dk kaynatarak ocaktan alın.Reçel soğuduktan sonra cam kavanozlarda ve serin ortamlarda muhafaza etmelisiniz.

Böğürtlen Reçelini Kimler Tüketebilir?
  • Böğürtlen reçelini en çok çocuklara yedirmeliyiz. İçerdiği vitamin ve mineraller onlar için çok faydalıdır.
  • Daha sonra böğürtlen reçelini yaşlılara ve hastalara yedirelim. Çünkü birçok hastalığa iyi gelen böğürtlen reçeli, onlara da fayda edecektir.
  • Böğürtlen reçeli sindirimi kolaylaştırdığı için sindirim problemi olan insanlar da tüketmelidir.
  • Son olarak kansızlık sorunu olan insanlara da ısrarla önerilmektedir.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:15:23

Böğürtlen Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Böğürtlen Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reç...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017