Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ülkemizde yapılan birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Reçeller, içerdikleri lifler sayesinde kemiklere ve kemikleri oluşturan bağlar ile dokulara çok faydalıdır. Bu nedenle, reçel tüketimini artırmak sağlığımız için önemlidir. Başlıca reçel türleri arasında kayısı reçeli, ayva reçeli, kızılcık reçeli, vişne reçeli ve böğürtlen reçeli bulunmaktadır. Bu makalede böğürtlen reçelini ele alarak, faydalarını, zararlarını, yapılışını ve kimlere en çok önerildiğini sizlere anlatacağız. İlk olarak, böğürtlen reçelinin faydalarını şöyle sıralayabiliriz.

Böğürtlen Reçelinin Faydaları

  • Böğürtlen reçelinin saymakla bitmeyecek kadar faydaları vardır. Biz bazılarını burada belirtelim.
  • Son derece doğal olduğu için çok faydalıdır.
  • İnsanların ağız sağlığı için gerekli tüm mineralleri karşıladığından dolayı, ağız yaralarına iyi gelir. Siyah böğürtlenden yapılan reçel, ağız yaralarında bu şekilde uygulanabilir.
  • İyi bir idrar sökücüdür ve idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir.
  • Bol enerjisi sayesinde kişiyi gün içinde zinde tutar.
  • Yüksek tansiyona sahip kişilerin sürekli yanında bulundurması gereken bir reçel türüdür.
  • Böğürtlen reçeli alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, alacağımız reçelin orijinal olup olmadığıdır. Çünkü piyasada birçok sahte ürün bulunmaktadır. Bu nedenle, reçel alırken aldığınız ürünün Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olup olmadığını kontrol edin.

Böğürtlen Reçelinin Malzemeleri

  • Bir kg böğürtlen (Taze olması önerilir.)
  • Altı su bardağı toz şeker (Bir kg)
  • Altı ya da yedi damla limon suyu

Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeleri az olan böğürtlen reçelinin yapılışı da oldukça kolaydır. Şimdi böğürtlen reçelinin yapılışına geçelim. Toplanmış böğürtlenleri temiz bir şekilde yıkayın ve yıkanan sudan arındırın. Orta boy tencerenin dibine bir miktar şeker ekleyin, ardından böğürtlenleri şekerin üzerine ekleyin ve tekrar üzerine şeker ekleyin. Bir ya da bir buçuk saat boyunca böğürtlenin suyunu şekere vermesi için bekleyin. Kısık ateşte, arada sırada karıştırarak 30-35 dakika pişirin. (Karıştırırken böğürtlenleri ezmemeye özen gösterin.) Kıvamını alan reçele 2-3 dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Reçel soğuduktan sonra cam kavanozlarda ve serin ortamlarda muhafaza etmelisiniz.

Böğürtlen Reçelini Kimler Tüketebilir?

  • Böğürtlen reçelini en çok çocuklara yedirmeliyiz. İçerdiği vitamin ve mineraller onlar için çok faydalıdır.
  • Daha sonra böğürtlen reçelini yaşlılara ve hastalara yedirelim. Çünkü birçok hastalığa iyi gelen böğürtlen reçeli, onlara da fayda edecektir.
  • Böğürtlen reçeli sindirimi kolaylaştırdığı için sindirim problemi olan insanlar da tüketmelidir.
  • Son olarak kansızlık sorunu olan insanlara da ısrarla önerilmektedir.

Ekstra Bilgiler

Böğürtlen reçeli, sadece kahvaltılarda değil, tatlılarda ve hamur işlerinde de kullanılabilir. Ayrıca, doğal bir tatlandırıcı olarak kullanabilir ve sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Böğürtlenin yüksek antioksidan içeriği sayesinde, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu serbest radikallerden korur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Güncel

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri