Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?
11 Temmuz 2024

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?


Sıcak havaların hüküm sürdüğü bugünlerde, sarı kiraz reçeli yapmak için gerekli malzemeleri kolayca temin edebilirsiniz. Reçelin yapılışı oldukça basit olduğundan, tarifi yapım kolay listesine ekleyebilirsiniz. Şimdi reçelin malzemelerinin listesini verelim.

Gerekli Malzemeler

  • 1 kg sarı kiraz
  • 1 kg toz şeker
  • Yarım adet limon
  • 1 çay bardağı su

Reçel Nasıl Yapılır?

İlk önce kirazları güzelce yıkayıp saplarını ayırın. Bu işlemden sonra kirazların çekirdeklerini çıkarmak gereklidir. Bunun için bir çöp şiş kullanabilirsiniz. Çöp şiş ile kiraz tanelerindeki çekirdekleri kirazın bir tarafından iterek diğer ucundan çıkarabilirsiniz. Böylece hem kiraz tanelerinin şekilleri bozulmaz hem de reçel daha estetik bir görünüme sahip olur. Çöp şiş kullanmak yerine kalın bir iğne de kullanabilirsiniz. Kirazların çekirdeklerini çıkardıktan sonra uygun bir tencere alarak içine kirazları koyun. Kirazların üzerini kaplayacak şekilde toz şekeri ekleyin ve bu şekilde bir gece bekletin. Bu işlemin amacı, kirazların iyice şekeri emmesidir. Böylece kaynatıldığında daha güzel bir tat ve daha iyi bir görüntü elde edilir. Bir gece bekleyen kirazlar, sabah sularını iyice salmış duruma gelirler.

Suyunu bırakan reçeli ocağa alıp 1 çay bardağı suyu ilave ederek kaynamasını bekleyin. Bu arada üzerinde oluşan köpükleri almak gereklidir; bu işlem için kepçe ya da kevgir kullanabilirsiniz. Reçelin şerbeti kıvamına gelmişse limonun suyunu sıkarak reçele ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Kıvamını anlamak için şerbet kısmından porselen bir tabağa damlatmak yeterlidir. Eğer şerbet su gibi akıyorsa, tam kıvamına gelmemiş demektir. Ama reçelin şerbeti tabağa hemen yayılmıyorsa ve fazla akışkan değilse kıvamı olmuştur.

Reçeli kuru bir kavanoza koyarak saklamak gerekir. Eğer hemen reçeli yemeyecekseniz, sıcak iken kuru bir kavanoza koyup kavanozun ağzını sıkıca kapattıktan sonra kavanozu ters çevirin. Işık almayan bir ortamda saklayın. Kıvamı istediğiniz gibi değilse ve fazla kaynayınca dağılacak gibiyse, reçeli genişçe bir tepsiye alıp üzerine tülbent bağlayarak güneşe bırakınız. Bu şekilde reçelin kıvamı koyulaşır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Popüler İçerikler

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Yapılır?

Reçel Nasıl Yapılır?

Muz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Muz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri