Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta incir reçeli: İncir reçeli alışılmışın dışında bir tat arayanlar için tavsiye edebileceğimiz bir reçel çeşididir. Türk mutfağında reçelin çök önemli bir yer vardır. Bu sebepten reçelin birçok çeşidi hazırlanıp kahvaltı sofralarımızı süslemektedir. Reçel yapımında kullanacağımız toz şekeri çok fazla katmayarak daha doğal bir lezzetle yapabiliriz. Bu sayede hem doğallık hem de sağlık açısından daha doğru olur. İncir reçelinin kendine has ekşimsi bir tadı olmaktadır. Bu sebepten limonla yapılmasına gerek görülmemektedir, yine de damak tadınıza göre dilerseniz birkaç damla limon ekleyebilirsiniz. İncirin saymakla bitmeyen faydaları bulunmaktadır. Bulabildiğimiz her fırsatta inciri yemeli ve özellikle çocuklara yedirmeliyiz. Günümüzün adeta kanayan yarası olan fast food tarzı sağlıksız beslenmelerden olabildiğince uzak durmak için, ev yapımı sağlıklı yiyecekler tüketmeliyiz. İncir reçelini de kahvaltılarda eksik etmemeliyiz.

Oktay Usta İncir reçeli için gerekli malzemeler
  • Bir kilo taze incir.
  • Bir kilo toz şeker.
  • 2-3 adet karanfil.
  • İki su bardağı su.
Oktay Usta incir reçeli nasıl yapılır?

İlk önce incirleri dörde böleriz, daha sonra üzerine bir miktar şeker serpiştirilip bir gün güneşte bekletilir. İçerisinde reçeli kaynatacağımız derin bir kabı ocağa alıyoruz. İçerisine bir kilo şekeri ve iki bardak suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Biraz kaynadıktan sonra içerisine güneşte beklettiğimiz incirleri ekliyoruz. Karanfilleri de ilave ettikten sonra köpüklenip hafif pembeleştikten sonra birkaç dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Reçel kıvamını alması için bir gün güneşte bekletilir. İncir reçelimiz hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Reçel Nasıl Yapılır?

Reçel Nasıl Yapılır?

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri