Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Reçel

Ev yapımı reçel, kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olarak bilinen ve çok tercih edilen bir tattır. Evde yapılan reçeller, genellikle hazır olanlara göre daha sağlıklı olup, birçok kişinin tercihi de ev yapımı reçel olmaktadır. Annelerimizin evlerimizde yaptığı bu güzel tat, kahvaltılarda şeker düşüklüğünün önüne geçmekte bire birdir. Kesinlikle vazgeçemeyeceğiniz bu tatlar oldukça lezzetli olup, vitamin deposu olarak bilinmektedir. Evde yapılan reçeller, bizim ilk tercihlerimiz arasında yer almıştır. Birçok kişi, kendi bahçesinden doğal olarak topladığı meyveleri mevsiminde taze olarak reçel haline getirmektedir. Gerçekten de bu meyveler mevsiminde daha lezzetli olup, taze olarak reçel haline getirildiğinde gerçek bir tat oluşturur. Eski zamanlardan beri her türden meyveden reçel yapılmakta olup, kahvaltılarda lezzetle tüketilmektedir. Ev yapımı reçel, çeşitli meyvelerden yapılarak ailemize veya misafirlerimize kahvaltılarda sunulur.

Reçel Çeşitleri

Reçeller, genel olarak birçok çeşit meyve türünden yapılmaktadır. Bu reçel çeşitlerini aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:
  • Çilek reçeli
  • Vişne reçeli
  • Greyfurt reçeli
  • Armut reçeli
  • Üzüm reçeli
  • Ayva reçeli
  • Kavun reçeli
  • Patlıcan reçeli
  • Kızılcık reçeli
  • Domates reçeli
  • Portakal reçeli
  • Mandalina reçeli
  • Gül reçeli
  • Erik reçeli
  • Akasya reçeli
  • Kayısı reçeli
  • İncir reçeli
  • Böğürtlen reçeli
  • Şeftali reçeli
  • Karpuz reçeli
  • Elma reçeli
  • Badem reçeli

Yukarıda belirtilen meyve reçelleri, afiyetle tüketebilmemiz için önümüze çıkmaktadır. Gerçekten de bu lezzetler bizim için vazgeçilmez olup, vitamin kazanmamız açısından oldukça önemlidir. Ev yapımı reçel çeşitlerinden bazılarının yapılışını ve içerikte kullanılan malzemeleri kısaca sıralayalım.

Ev Yapımı Kayısı Reçelinde Kullanılan Malzemeler

  • Üç kilo kayısı
  • Üç kilo şeker
  • Yarım tatlı kaşığı limon tuzu

Ev Yapımı Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle kayısı reçeli yapmak için mevsiminde toplanan kayısıları temin edip, olgunlaşmış olanlardan özenle seçelim. Temin edilen kayısıları yeterince taze kalacak şekilde ayarlayalım. Kayısıları güzelce yıkayıp, kurutalım. Yıkanan kayısıları bir süzgece alıp, kurumasını bekleyelim. Kayısıları kurutmak önemlidir çünkü reçel yapılırken kayısılar kurutulmazsa ekşir ve bütün emeklerimiz boşa çıkar. Yıkanan ve iyice kurutulan kayısıların çekirdeklerini ayıklayalım ve çekirdekleri kırıp güzelce seçelim. Sonrasında kayısıları bir tencereye koyup, üzerine toz şeker ilave edelim. Tencereye koyulan kayısıların üzerine çekirdekleri de ekleyerek tencerenin üzerini kapakla örtelim ve 4-5 saat ya da gün boyunca bu tencerede dinlenmesi ve kayısıların şeker ile özdeşleşmesi için bekletelim. Bekletilen kayısıları sonraki aşamada yaklaşık 40-45 dakika kadar kaynatalım. Kaynamakta olan reçele pişmeye yakın 5 dakika kala birkaç diş limon tuzu ilave edelim. Bu aşamadan sonra 5 dakika sonra ocaktan kaynamış kayısı reçelini alalım. Hazırlanmış olan reçeli soğumaya bırakalım ve 3-5 saat kadar tencerede soğuduktan sonra kavanozlara ya da bidonlara alarak kışın tüketmek için saklayalım. Sonrasında afiyetle yemek için kahvaltılarda servise sunalım.

Afiyet olsun.

Evde yapılan reçeller, organik oldukları için çok rağbet görmektedir. Kesinlikle sizler de bu reçelleri yapan kişileri bularak, hazır olan reçeller yerine ev yapımı reçelleri tercih edin. Bu ev yapımı reçel çeşitleri, daha taze meyvelerden yapıldığı ve mevsiminde toplandığı için daha çok vitamin kaynağı olmaktadır. Gerçekten de bizler, evde yapılan reçel çeşitlerini her zaman taze olarak sofralarımızdan eksik etmeyiz. Sizler de bu ev yapımı reçel çeşitlerini annelerinizden isteyin ve sofralarınızda lezzetle tüketin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçel Nasıl Yapılır?

Reçel Nasıl Yapılır?

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Yeşil Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?