Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, hem rengi hem de tadıyla oldukça lezzetli ve özel bir reçeldir. Kahvaltı sofralarınızda misafirlerinize sunabileceğiniz bu reçel, özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği bir lezzettir. Reçeller, sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerindendir ve birkaç küçük püf noktası ile evde kolaylıkla hazırlanabilirler. Reçel yapımında sık rastlanan sorunlardan biri olan şekerlenme, köpüklenme ve şeker ayarı dengesi oldukça önemlidir. Bu makalede, mükemmel bir mürdüm erik reçeli yapmanın inceliklerini ele alacağız.

Reçel Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Reçelin şekerlenmesi durumunda, kavanoza bir miktar kaynar su ekleyip, kavanozun üzerine pudra şekeri dökün ve hafifçe kavanozu sallayın. Reçel yapımında kullanılan şekerin ölçüsü çok önemlidir. Az ya da çok şeker kullanılması durumunda reçelin kısa sürede bozulmasına, sulanmasına ve şekerlenmesine ya da küflenmesine sebep olabilir. Reçelin köpüklenmesini engellemek için kaynarken reçelin şerbetine bir parça tereyağı ilave edebilirsiniz. Reçel yapımı esnasında, kaynamakta olan reçeli fazla karıştırmamanız gerekir, aksi halde reçelin zamanla şekerlenmesine neden olabilirsiniz.

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo mürdüm erik
  • 750 gram toz şeker
  • 1-2 adet tane karanfil
  • 1 su bardağı su
  • Bir fiske vanilya
  • Birkaç damla limon suyu

Mürdüm Erik Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle erikleri bol suda güzelce yıkayıp süzgeçte süzülmeye bırakın. Kısa bir süre sonra mürdüm eriklerini kurulayın. Bıçak yardımı ile erikleri ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın ve isteğe bağlı olarak doğrayın. Daha sonra reçel yapacağınız tencereye alarak, toz şekerini eriklerin üzerine dökün. En az iki ya da üç saat, hatta akşamdan sabaha kadar bekletin. Bekletme süresi dolduktan sonra bir bardak suyu ekleyin ve ocak üzerinde orta ateşte kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra karanfilleri ekleyin ve çok kısık ateşte yaklaşık 20-30 dakika kaynatın. Kıvamı oluşunca vanilyayı ve birkaç damla limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra reçeli sıcakken kavanozlara koyarak kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirerek bir gün süreyle bekletin. Bekletirken üzerine örtü örtmelisiniz. Bir gün sonunda kavanozu düz çevirerek serin, havadar, kuru ve karanlık bir yerde saklayabilirsiniz. Tüm sevdiklerinizle ve ailenizle mürdüm erik reçelini afiyetle yiyebilirsiniz.

Mürdüm Erik Reçeli Hakkında Uyarı

Reçelin kıvamını kontrol etmek için; şerbetinden bir kaşık yardımı ile küçük bir tabağa biraz alıp soğumasını bekleyin. Soğuyunca reçelin üzerine dokunduğunuzda reçel büzüşüyorsa reçeliniz olmuştur. Bu işlemi aynı zamanda buzdolabına koyarak da bekletip yapabilirsiniz. Böylece daha pratik ve kısa sürede kontrol etmiş olursunuz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Merğube

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Mürdüm erik reçelini yaparken neden tereyağı eklemek gerekiyor? Ayrıca reçeli kaynatırken fazla karıştırmamak gerektiğini duydum, bu doğru mu?

Cevap yaz

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şekersiz Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Güncel

Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?