Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli, mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Balkabağı, benim en sevdiğim besinlerden biridir. Sağlık açısından çok faydalı olduğunu öğrendikten sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece klasik tatlısı değil, yaş pastası, mozaik pastası gibi farklı çeşitleri de yapılmaktadır. Tatlı denilince çoğumuz için akan sular durur. İçerisinde şeker olan her şey benim için çok lezzetlidir. Eğer sizler de benim gibi iyi bir kabak severseniz, oldukça yararlı bir besin olan balkabağı ile yapılan reçel tarifini de mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Böylece bildiğiniz reçel tariflerinin arasına bir yenisini daha eklemiş olursunuz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Balkabağı Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kilo toz şeker
  • 2 litre kaynar su
  • 2 kilo kabukları soyulmuş ve doğranmış balkabağı
  • 2 tane karanfil
  • 1 parmak büyüklüğünde kabuk tarçın
  • Yarım limon suyu veya bir tatlı kaşığı limon tuzu
  • 250 gr sönmemiş kireç
  • Yaklaşık 3 litre su

Balkabağı Reçeli Nasıl Yapılır?

Balkabağı reçelinin yapımına bir gün önceden başlanması gerekmektedir. Vereceğim tarif Akdeniz yöresine aittir. Kireç kullanılmasının sebebi, kabakların yumuşak bir meyve olmasındandır. Kireç sayesinde kabakların dışı sertleşerek daha lezzetli olmaktadır. Sağlığa zararı bulunmadığından gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Bunun için derin bir tencerede 3 litre su ile kireci iyice açın ve bir gece bekletin. Oluşan kaymak görünümlü kısmı atın. Dibine çöken tortuyu sakın suya karıştırmayın. Durgun kireçli suyu üstünden derin bir kaba alın. Daha önce küçük küçük doğradığınız kabakları bu kireçli suyun üzerine boşaltın ve yaklaşık 20 saat kireçli suda bekletin. Daha sonra kabakları kireçten iyice temizleyene kadar yıkayın. Üzerine su doldurarak bir kenarda bekletin.

Ayrı bir tencereye şeker ile 2 litre sıcak suyu koyun ve kısık ateşte kaynatın. İçerisine karanfil, kabuk tarçın ve yaklaşık 2 saat temiz suda bekletilen kabakları da ilave edin. Kısık ateşte kabaklar pişip reçel kıvama gelene kadar kaynatın. Pişme süresi kabağın cinsine göre değişir ama kabakların kıtır olacağını unutmayın. Reçeliniz kıvama geldiğinde ocağın altını kapatmadan evvel limon suyu veya limon tuzunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp altını kapatın. Eğer balkabağı reçelinizi uzun süre saklamak isterseniz küçük kavanozlara koyun. Ayrıca ocağı kapatır kapatmaz kavanozlara boşaltın ve ağzını iyice kapatarak ters çevirin. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

İlginizi Çekebilir

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Isparta Gülü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Isparta Gülü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri