Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli

Kapari, halk arasında geber otu olarak bilinen bir bitkidir. Akdeniz ikliminde yetişen bu bitki, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de doğal olarak kendiliğinden yetişmektedir. Fosfor, potasyum, kalsiyum gibi mineraller bakımından oldukça zengin olan kapari, sağlık açısından da çok faydalıdır. Kaparinin faydalarından yararlanmanın en ideal yolu, reçelini tüketmektir.

Kaparinin Faydaları

Kaparinin sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. İşte kaparinin bazı önemli faydaları:
  • Ağrı kesici olarak kullanılabilir.
  • Kabızlığı önleyici etkisi vardır.
  • Sindirim sistemine iyi gelir.
  • Balgam söktürücü etkisi bulunur.
  • Adet düzensizliğine karşı faydalıdır.
  • Romatizma ağrılarını hafifletmek için tüketilebilir.
  • Felç olasılığını azaltır.
  • Kan bozukluklarına karşı faydalıdır.
  • İdrar söktürücü etkisi vardır.
  • Basura karşı iyi gelir.
  • Dalak büyümesine karşı kullanılır.
  • Ülser ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Karaciğerin daha fonksiyonel çalışmasına yardımcı olur.
  • MS hastalığına karşı faydalıdır.

Kapari bitkisinin bu sayılanlar haricinde daha birçok faydası bulunmaktadır. Ancak tüketiminde çok dikkatli olunmalıdır. Aksi halde fayda yerine zararlar ile karşı karşıya kalınabilir. Kapari, zehirleyici etkisi olan bir bitkidir. Kaparinin en ideal tüketim şekli aşırıya kaçmadan reçel olarak tüketimidir. Reçel haricinde çay, tablet gibi versiyonları da tüketilebilir.

Kapari Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • Kapari
  • Sönmüş kireç
  • Kullanılan kapari miktarı kadar toz şeker
  • 3 tane karanfil
  • 1 tane limon suyu

Kapari Reçeli Nasıl Yapılır?

Kapariler 1 hafta boyunca soğuk suyun içinde bekletilir. Kaparilerin suyu her gün düzenli olarak değiştirilir. 1 hafta sonra kapariler sönmüş kireç içinde 1 saat kadar tutulur. Daha sonra suyu süzülerek uygun bir tencereye alınır. Kaparilerin ölçüsüne göre üzerine toz şeker ve bir miktar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Toz şeker eriyene kadar karıştırılır. Kapariler piştiğinde üzerine karanfil ve limon suyu eklenerek 1-2 taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır. Hazır hale gelen ve her derde deva olan kapari reçeli bu aşamadan sonra tüketim için hazır hale gelir. Cam kavanozlara alınarak saklanır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Reçel Nasıl Yapılır?

Reçel Nasıl Yapılır?

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Popüler İçerikler

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Isparta Gülü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Isparta Gülü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Dağ Çileği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dağ Çileği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri