Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok kişinin severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan, sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan bir reçel türüdür. Karpuzun insan sağlığına birçok faydası olduğu bilinmekte ve kanser hastalığına karşı önemli bir meyve olduğu uzmanlar tarafından sıkça dile getirilmektedir. Karpuz meyvesinin yanı sıra, karpuz kabuğu da içerdiği vitaminler sayesinde sağlığımıza yararlıdır. Karpuz kabuğunda bulunan sitrülin, kan dolaşımını düzenleyip rahatlatırken, içerdiği antioksidanlar sayesinde yaşlanmayı geciktirir ve kanser hastalıklarına karşı vücudu korur.

Karpuz yaz meyvesi olduğu için kış mevsiminde bulmamız neredeyse imkânsızdır. Karpuz kabuğunun bu faydalarından kış aylarında da yararlanabilmek için karpuz kabuğu reçeli bizlere bir olanak sunmaktadır. Maliyeti oldukça düşük ve yapımı kolay olan karpuz kabuğu reçeli yapmak için hangi malzemelere ihtiyacımız olduğuna ve karpuz kabuğu reçelinin nasıl yapıldığına hep beraber göz atalım.

Karpuz Kabuğu Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • Orta büyüklükteki bir karpuzun kabukları
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet orta büyüklükte limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 5 adet karanfil
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • 2-3 adet limon tuzu

Karpuz Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?

Karpuz kabuklarını, üzerinde karpuzun kırmızı kısımlarını tamamen yok edene kadar soyalım. Karpuzun kırmızı kısımlarını yok etmezsek reçelimiz yumuşak olur. Soyduktan sonra isteğe bağlı olarak kare, küp veya ince şerit halinde doğrayalım. Doğramış olduğumuz kabukları tencereye koyalım, üzerine su ve karbonatı ekleyip bir gece buzdolabında bekletelim.

Bir gece dolapta beklettikten sonra suyunu süzelim ve kabukları iyice yıkayalım. Daha sonra tekrar üzerine su ilave edip yaklaşık 2 dakika kadar ocakta kaynatalım. Bu işlemlerden sonra 2 dakika kadar kaynattığımız karpuz kabuklarını geniş bir tencereye koyalım ve üzerine su, toz şeker, karanfil, limon kabuğu rendesini ekleyip ocakta kaynayana kadar pişirelim. Daha sonra limon tozu ve limon suyunu ekleyip yaklaşık 5 dakika kadar daha ocakta pişirelim ve ocaktan alıp soğumasını bekleyelim.

Soğuyan karpuz kabuğu reçelimizi kavanozlara koyup buzdolabında muhafaza edelim.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Derya

10 Nisan 2024 Çarşamba

Karpuz kabuğu çok sert oldu pişmedi ne yapmalıyım

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Kayra Ali

Merhabalar, karpuz kabuğunun kırmızı olan kısımlarını almadığınızda ne kadar pişirseniz de sert kalacaktır. Bu nedenle karpuzun kırmızı bölümünün karpuzdan tamamen ayrılmasına dikkat ederek doğrayın. Daha sonra doğradığınız karpuz kabuğunun üzerine su ve karbonat ekleyerek dolaba koyun, bir gece dolapta bekletin. Burada yumuşak olmasının püf noktası kırmızı kısımların tamamen karpuzdan ayrılmasıdır.

2. Cevap
cevap

Batıray

Karpuz kabuğunu yumuşak olmasi için derin bir tenecereye kabuklarin kırmızı yeri kalmayacak sekilde dograyin uzerine su ve karbonat ekleyerek bir gece dolapta bekletin. Daha sonra beklettiginiz suyu süzup üzerine tekrar su koyup 2 dakika kaynatin ve tekrar suyunu suzup sekerini ilave edip reçeli yapabilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç