Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli

Limon reçeli, mayhoş ve ekşi tatları sevenler için oldukça lezzetli ve ferahlatıcı bir reçeldir. Biraz ekşi, biraz tatlı ve biraz da buruk bir lezzete sahiptir. Limon reçelinin iç ferahlatan hoş kokusunu duymak için bile yapmaya değer bir reçeldir. Kaynatırken bütün evi kaplayan mis kokusu hem iştah kabartır hem de sırf bu nedenle bile yapmaya değer bir tat haline gelir. Limon reçelini kimileri sadece kabuklarından, kimileri ise limonun bütününden yapar. Ekşi, buruk ve aromalı tatları sevenler limon reçelini mutlaka denemelidir.

Limon Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 5-6 adet kalın kabuklu sarı limon
  • 1 kilogram toz şeker
  • Limon reçeline su koymaya gerek yok, kendi suyu yeterli olacaktır

Limon Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle limonları iyice yıkayın. Alt kısımdan ve üst kısımdan sivri olan tepelerini kesin. Limonları önce ortadan ikiye, daha sonra da kesilen yarımları tekrar ortadan ikiye bölüp dört parça elde edin. Bölünmüş limonların içlerini kabuklarını zedelemeden ayırın ve çekirdeklerini çıkarıp bir kenara bırakın.

Kabukları kibrit çöpü şeklinde ince ince kesin ve derin bir kaba koyup üzerine kaynar su dökün. Bu işlemi en az üç dört kez tekrarlayın. Bu sayede kabuklar hem yumuşar hem de acısı çıkar. İşlem bittikten sonra limon kabuklarını bir tencereye alın ve üzerini aşacak şekilde su ekleyip kaynatın. İyice yumuşadıktan sonra suyunu süzün ve çekirdeklerini ayıkladığınız limon içlerini üzerine ilave ederek karıştırın. İçine toz şeker ekleyip biraz dinlenmeye bırakın. Şeker eridikten sonra ocağın altını açın.

Önce limon reçelini orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında altını kapatıp tamamen soğumaya bırakın. Reçel tamamen soğuduktan sonra ocağın altını tekrar açın ve bu kez kısık ateşte reçel kıvamını bulana kadar pişirin ve ocaktan alın. Ilıyınca kavanozlara aktarın. Tamamen soğuyunca kapağını sıkıca kapatın. Reçeliniz artık hazır, dilediğiniz zaman dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Limon reçelini yaparken kullanacağınız limonların organik ve ilaçsız olmasına dikkat edin. Ayrıca, reçelin daha aromatik olması için içerisine birkaç adet karanfil veya bir çubuk tarçın ekleyebilirsiniz. Bu, reçele farklı bir aroma katarak lezzetini artıracaktır. Reçelin saklama süresini uzatmak için serin ve karanlık bir yerde muhafaza etmeniz önerilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri