Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat reçeli, Kumkuat, turunçgil ailesinden olup kamkat olarak da isimlendirilmektedir. Kumkuat Çin ve Doğu Asya kökenli çalı ağacı olup doğada kendiliğinden bulunan ağaç türüdür. Limon ve portakal gibi meyvelerin akrabası olup C vitamini yönünden oldukça zengindir. Aşağıda kumkuat reçeli tarifini aktararak kolaylıkla yapabileceğiniz bilgiler verilmektedir. Bilim dünyasında ismi fortunella olarak da geçmektedir. İsmini ise kumkuat meyvesini keşfedenden alır. Günümüzde Türkiye'de birçok yöremizde yetiştirilmektedir. Her iklime uyum sağlayamaz. Fakat tropikal iklim özelliği taşıdığı için Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilebilir. Ayrıca Doğu Karadeniz, Marmara ve Ege bölgesinin belli yerlerinde yetiştirilme imkânı mevcuttur. Ayrıca bu bitki küçük ve bodur ağaç türlerinden olduğu için ev içerisinde süs bitkisi olarak da yetiştirilebilir.

Kumkuat reçeli için malzemeler
  • 1 kilo kumkuat
  • 1 kilo şeker
  • 1-2 damla limon suyu
Kumkuat reçeli nasıl yapılır?

Kumkuat reçeli yapılırken her reçelde olduğu gibi meyveleri bütün bir şekilde yıkayıp tencereye koyalım. Meyvenin kabukları acı olduğu için haşlayalım. Tencereye koyduğumuz kumkuatların üzerini geçecek kadar su koyup ateşe alalım. Su kaynamaya başlayınca 15 dakika tutup kaynatmaya devam ediniz. Çok fazla haşlanmamasına özen gösterelim. Çünkü renginde bozulmalar meydana gelmektedir. Haşlanan kumkuatları süzgeçten geçirerek soğuması için dinlendirelim.

Soğuyunca kumkuatları boydan ikiye bölerek büyük olan çekirdeklerini çıkarınız. Çekirdeklerini tencereye koyalım. Üzerine su ekleyip şeker ile kaynatalım. 15-20 dakikaya kadar kaynayınca reçel kıvamını bulabilmesi için 1-2 damla limon suyu ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Eğer uzun süre yemeği düşünmüyorsanız sıcak bir şekilde kavanozlara koyup konservesini yapabilirsiniz. Hemen yemek istiyorsanız birkaç gün önceden yapıp bekletmelidir. Çünkü kıvamını ve rengini ayrıca lezzeti bekletilerek yerine gelmiş olacaktır. Kumkuat reçeli diğer reçel çeşitlerine göre oldukça farklı ve yeni bir lezzet olarak ülkemizde yapılmaktadır.

Kumkuat reçelinin püf noktası: Reçelin kıvamını anlamak için önceden soğutulmuş reçeli porselen tabağa damlatılır. Biraz bekledikten sonra tabağı eğerek akışkanlığına bakın. Şayet su gibi hızlı akıyorsa pişirmeye devam edin. Eğer yavaş bir şekilde hareket ediyorsa reçelin kıvamı yerine gelmiştir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Güncel

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Güncel

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?