Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?
24 Haziran 2024

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?


Antep fıstığı, lezzetli tadı ve besleyici değeri ile bilinen, genellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetişen değerli bir çerezdir. İçeriği sebebiyle birçok faydası bulunan Antep fıstığı, vücuda enerji verir ve yorgunluğu giderir. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir, karaciğer ve böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Böbrek ağrılarına iyi gelir ve kalp hastalıkları riskini azaltır. Göğsü yumuşatarak, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Özellikle diyabet hastalarının tedavisinde önerilen Antep fıstığı, öksürüğe de iyi gelir. Bu faydalı bitkinin reçeli yapılarak da tüketilebilir. Peki, Antep fıstığı reçeli nasıl yapılır? İşte Antep fıstığı reçelinin tarifi.

Antep Fıstığı Reçeli Malzemeleri

  • Bir kilogram çağla olarak toplanmış Antep fıstığı
  • Bir kilogram şeker
  • Yeteri kadar su
  • Yarım limon suyu
  • Orta büyüklükte bir adet tencere
  • Antep fıstıklarını yıkamak için bir kap
  • Reçeli muhafaza etmek için bir adet kavanoz


Öncelikle reçel için çağla olarak ayırdığımız Antep fıstıklarını kabuklarından ayırıyoruz. Kabuklarından arındırdığımız Antep fıstıklarını, kaynatmak için hazırladığımız tencerenin içerisine aktarıyoruz. Fıstıkların üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Tencereyi yüksek ateşteki ocağa koyup kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık beş dakika kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alıyoruz ve Antep fıstıklarının üzerindeki suyu süzüyoruz.

Süzdüğümüz fıstıkların üzerine bir kilogram şekeri ilave ediyoruz ve fıstıkları iki gün boyunca bekletiyoruz. İki gün beklettiğimiz Antep fıstıklarının üzerine bir miktar su ekleyerek orta ateşteki ocağa koyuyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısık ateşe alıyoruz ve fıstıklar tam pişmiş kıvama gelene kadar, kısık ateşte pişiriyoruz. Karışım tam reçel kıvamına gelmeden hemen önce üzerine yarım limon suyunu ekliyoruz. Karışım iyice kaynayarak reçel kıvamına geldikten sonra ocaktan alıyoruz.

Hazır olan reçelimizi muhafaza edeceğimiz kavanozu alıyoruz. Kavanozun kuru ve temiz olduğundan emin olmalıyız, çünkü ıslak ve kirli kavanoz reçelin küflenmesine neden olabilir. Reçeli muhafaza etmek için kullanacağımız kavanoz ıslaksa iyice kurutup sonra reçeli aktarmalıyız. Temiz ve kuru olduğundan emin olduğumuz kavanoza hazırladığımız Antep fıstığı reçelini sıcak olarak aktarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Reçel soğuyup saklama kıvamına geldiğinde, kavanozun kapağına hava geçirmeyen kağıt ya da naylon kapattıktan sonra kapağı sıkıca kapatıyoruz. Reçeli uzun süre muhafaza edebilmek için serin ve ışık almayan yerlerde saklamalıyız. Kullanmaya başladıktan sonra ise mutlaka buzdolabında muhafaza etmeliyiz.

Lezzetli Antep fıstığı reçelimiz hazır. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Güncel

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kivi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri