Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır, Antep fıstığı, lezzetli tadı ile bilinen, kabuklu, genellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişen pahalı bir çerez çeşididir. İçeriği sebebi ile çok faydalı olan bu çerez, vücuda enerji verir, yorgunluğu giderir. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Karaciğer ve böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Böbrek ağrılarına iyi gelir ve kalp hastalıkları riskini azaltır. Göğsü yumuşatarak göğsü yumuşatan bu çerez aynı zamanda, kan şekerinin düzenleyerek yükselmesine engel olmaktadır. Kalp hastalıklarından korunmaya bire bir yardımcı olan Antep fıstığı, akciğerdeki iltihabı da temizler. Özellikle diyabet hastalarının tedavisinde önerilen Antep fıstığı aynı zamanda öksürüğünde düşmanıdır. Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz bu zengin bitkinin aynı zamanda reçeli yapılarak da tüketile bilmektedir. Peki, Antep fıstığı reçeli nasıl yapılır. İşte Antep fıstığı reçelinin tarifi. Öncelikle gerekli malzemeleri sayalım.

Antep fıstığı reçeli yapımı için gerekli olan malzemeler:

  • Bir kilogram çağla olarak toplanmış Antep fıstığı
  • Bir kilogram şeker
  • Yeteri kadar su
  • Yarım limon suyu
  • İçerisinde reçelimizi kaynatacağımız orta büyüklükte bir adet tencere
  • Antep fıstıklarını içerisinde yıkayacağımız bir kap
  • İçerisine reçelimizi aktarıp muhafaza edebileceğimiz bir adet kavanoz

Antep Fıstığı reçelinin yapılışı:

Antep fıstığı reçelinin yapımı için gerekli olan malzemelerimizi hazırladık ve reçelimizi yapım aşamasına geçtik. Öncelikle reçel için çağla olarak ayırdığımız Antep fıstıklarını kabuklarından ayırıyoruz. Kabuklarından arındırdığımız Antep fıstıklarını, içerisinde reçelimizi kaynatmak için hazır bulundurduğumuz tencerenin içerisine aktarıyoruz. Fıstıkların üzerini geçecek kadar hazırlamış olduğumuz suyu ilave ediyoruz. Fıstıkları koyup üzerine suyunu ilave ettiğimiz tenceremizi yüksek ateşteki ocağın üzerine koyup kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık beş dakika boyunca kaynadıktan sonra tenceremizi ocaktan alıyoruz ve Antep fıstıklarının üzerindeki suyu süzüyoruz. Suyunu süzdüğümüz fıstıkların üzerine önceden hazırlamış olduğumuz bir kilogram şekerimizi ilave ediyoruz ve fıstıklarımızı iki gün boyunca bekletiyoruz. İki gün beklettiğimiz Antep fıstıklarının üzerine bir miktar su ilave ederek orta ateşteki ocağın üzerine koyuyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısık ateşe alıyoruz ve fıstıklar tam pişmiş kıvama gelinceye kadar, kısık ateşte pişiriyoruz. Kaynamakta olan karışım tam reçel kıvamına gelmeden hemen önce üzerine, önceden hazırlamış olduğumuz yarım limon suyunu ekliyoruz. Karışımımız iyice kaynayıp reçel kıvamına geldikten sonra ocaktan alıyoruz.

Hazır olan reçelimizi içiresinde muhafaza edeceğimiz kavanozumuzu alıyoruz. Hazır olan Antep fıstığı reçelimizi aktarmadan önce, kavanozun kuru ve temiz olduğundan emin olmalıyız. Çünkü ıslak ve kirli olan kavanoz, reçelimizin küflenip bozulmasına neden olacaktır. Reçelimizi muhafaza etmek için kullanacağımız kavanoz ıslak ise iyice kurutup sonra reçelimizi aktarmalıyız. Kuruluğundan ve temiz olduğundan emin olduğumuz kavanozun içerisine hazırlamış olduğumuz Antep fıstığı reçelimizi sıcak olarak aktarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Reçel soğuyup saklama kıvamına geldiği zaman, kavanozun kapak kısmına, reçel hava alarak bozulup küflenmesin diye hava geçirmeyen kâğıt ya da naylon kapattıktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz. Reçelimizi uzun süre muhafaza edebilmek için, serin ve ışık almayan yerlerde muhafaza etmeliyiz. Kullanmaya başladıktan yani kapağı açıldıktan sonra ise mutlaka buzdolabında muhafaza etmeliyiz. Lezzetli Antep fıstığı reçelimiz hazır. Afiyet Olsun

Son Güncelleme : 06.12.2018 14:59:37

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad...
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de...
Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Bend...
Ham İncir Reçeli
Ham İncir Reçeli
Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz...
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kısmından parmağımız yard...
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini...
Karadut Reçeli
Karadut Reçeli
Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılı...
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzeri...
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırm...
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak yeteneğini bir kez dah...
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet...
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. ...

 

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Reçel Nasıl Saklanır
Karadut Reçeli
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Kırmızı Erik Reçeli
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Reçel Neden Şekerlenir
Oktay Usta Çilek Reçeli
Kozalak Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Kiraz Reçeli
Yeşil Erik Reçeli
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Şekersiz Reçel
Erkek İncir Reçeli
Kivi Reçeli
Yabani İncir Reçeli
Limon Reçeli
Muz Reçeli
Karpuz Reçeli
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları
Dağ Çileği Reçeli
Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır
Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır
Kuru İncir Reçeli
Popüler İçerik
Oktay Usta Çilek Reçeli
Oktay Usta Çilek Reçeli
Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılard...
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren ök...
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. ...
Kiraz Reçeli
Kiraz Reçeli
Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az ...
Yeşil Erik Reçeli
Yeşil Erik Reçeli
Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk h...
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018