recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Patlıcan Reçeli

Patlıcan reçeli, dediğimiz zaman çoğu kişide reçelle patlıcan uyumu pek doğru tercih olmayacakmış gibi düşünebilir. Patlıcan normalde oldukça sevilen, imam bayıldı, karnıyarık, ezme, ali nazik gibi farklı yemeklerde kullanılan bir sebzedir. Ancak bu güne kadar patlıcan reçelini tatmamış olanlar, bu fikre pek sıcak bakmayabilir. Fakat bu reçeli tatmış olanlar ne dediğimiz gayet iyi anlayacaktır. Patlıcanın reçelle uyumunu görmeniz ve bunu tatmanız gerekir. Eminiz bundan sonra patlıcanın mevsiminde özel olarak yapacaksınız. Bazı yörelerde bu reçel çok fazla tüketilir. Özellikle Hatay ilimizde bu reçel türü çok tüketilmekte, üstelik konuklara tatlı olarak ta servis edilmektedir. Belki sizde bunu hazırladıktan sonra mutfağınızdan eksik etmezsiniz. Dilerseniz birlikte patlıcan reçelini hazırlamaya başlayalım.

Patlıcan reçeli için gerekli malzemeler

  • Küçük boyda 1 kg patlıcan ( Çekirdeksiz olan ve bostan patlıcanı olarak bilinen türünün reçellik boyu özel olarak satılır)
  • 1,5 kg toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 5-6 adet karanfil
  • İri ceviz parçaları
  • 3,5 su bardağı su
  • 2 litre kireçlenmiş su ( 250 gram sönmemiş kireç ile 2 lt suyu karıştırarak bunu hazırlayabilirsiniz)

Patlıcan ReçeliPatlıcan reçeli yapımı

Önce patlıcanlarının kabuklarını tümüyle soyun. Bunları ince halka şeklinde kesin. İsterseniz patlıcanları bütün olarak ta kullanabilirsiniz. Dilimlediğiniz patlıcanları hazırladığınız kireçlenmiş suyun içinde yaklaşık olarak 5-6 saat kadar bekletin. Bu süre sonunda suyun içinden aldığınız patlıcanları bol suyla yıkayın. Bunları bir kenarda beklemeye alın. Bu süreçte kevgirde beklerse sularını da salarlar. Kireçli su patlıcanların sertleşmesine neden olur. Dediğimiz gibi patlıcanların küçük olması oldukça önemli. Boyları 2-3 cm olanlardan tercih etmelisiniz. Bunu patlıcan mevsiminin sonlarına doğru rahat bulursunuz. Yani Ekim ayı sonlarına doğru tam patlıcan reçeli yapma zamanı. 

Şimdi reçeli pişireceğiniz tencerenin içine 3,5 su bardağı su ile 1,5 su bardağı toz şekeri koyun. Bu ocakta kaynatarak şerbet kıvamına gelmesini sağlayın. İçine dilimlenmiş olan patlıcanları ve karanfili ilave ederek, ocakta kaynatmaya devam edin. Bu süreyi patlıcanların iyice yumuşamasına kadar devam ettirmelisiniz. Reçel istediğiniz kıvamı yakaladığında, içine limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynamasını sağlayarak ocağı kapatın. Limon suyunu reçele sonradan şekerlenmesin diye ilave ediyoruz.

Patlıcan reçelini cam kavanozlara koyun. Her zamanki gibi sıcakken kavanozların kapaklarını kapatmayın. Oda sıcaklığına gelen reçelin üzerine iri ceviz parçalarından koyarak, kavanozun ağzını kapatabilirsiniz. Bu arada isterseniz ağızlarına ince bir tülbent örtebilirsiniz. Daha sonra sıcak olmayan serin ve kuru bir yerde reçelinizi bekletebilirsiniz. Kahvaltılarınızda değişiklik yapmak istiyorsanız, bu reçel tarifini denemenizi tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:05:39

Patlıcan Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Patlıcan Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reç...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018