Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt, yumurta, reçel, kahvaltılarımızın olmazsa olmazlarındandır. Çünkü 3 yiyecek de vücudumuz için gerekli olan çok önemli vitamin ve mineraller açısından çok zengindir.

Sütten başlayacak olursak süt doğada bulunabilecek en yararlı içeceklerden birisidir. Yapısında sahip olduğu yoğun miktardaki protein sayesinde kemiklerin güçlenmesine ve çocuklarda boy uzamasına yardımcı olma konusunda eşsiz bir içecektir. İleri yaşlardaki bayanlarda sıkça görülen kemik erimesi hastalığına karşı bire birdir. Sadece bayanlar için değil erkekler içinde bu durum geçerlidir. Çünkü ileride yaşlılarda sıkça görülen kambur hastalığının önüne de bolca süt tüketimi ile geçilebilir. Ayrıca en ufak bir fiziksel temasta bile kemikleri kırılabilen insanlar için de süt önemlidir. Çünkü süt belirttiğimiz gibi yapısında bulunan bazı vitamin ve mineraller sayesinde kemikleri güçlendirerek daha fazla dayanıklı olmasını sağlamaktadır.

Yumurtaya gelecek olursak yumurta da kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez yiyeceklerinden biridir. Hem beyazıyla hem de sarısıyla vücudumuz için enerji ve protein kaynağıdır. Yumurtanın beyazı tüketildiği takdirde böbrek çalışması daha düzenli ve sağlam bir şekilde devam eder. Yapısında bulunan çeşitli vitamin mineraller sayesinde kanın süzülmesi daha kolay olur ve idrar atımı daha rahat olur. Ayrıca böbreklerin yapısında bulunan nefronların daha sık aralıklarla yenilenmesini sağlar. Sarısına gelecek olursak yumurtanın sarısı yenildiği takdirde kulaklardaki işitme kaybını sıfıra kadar indirebilmektedir. Çünkü yapısındaki mineral ve vitaminler sayesinde orta kulak yolunda bulunan işitme kaybı sebebi bakterilerin hızlıca yok edilmesini sağlamaktadır.

Reçele gelecek olursak reçel hem yapması zahmetli hem de bir o kadar yenilmesinden de ayrı bir zevk alınan yiyeceklerdendir. Reçeller özellikle vücudun ihtiyacı olan şeker ihtiyacını karşılamada bulunmaz bir yiyecektir. Ama fazla tüketimi halinde de pankreasın fazla insülin hormonu salgılamasına sebep olacağından vücudun bazı dengelerini de bozacağı da unutulmamalıdır.

Yukarıda belirtilen gerçeklerin ışığında anlaşılıyor ki süt, yumurta ve reçelin vücudumuz için ayrı bir önemi vardır. Bu 3 yiyeceği de kahvaltı sofralarımızdan eksik etmeyerek gerektiğince tüketerek daha sağlıklı bir hayat sürdürebiliriz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Neciyullah

29 Nisan 2024 Pazartesi

1 yıldır babaannemde şeker hastalığı başladı. Kendisinin sık sık kahvaltıda reçel tükettiğini görüyorum. Şeker hastaları için reçel tüketilmesi sorun yaratır mı? Ne kadar miktarda tüketmeleri gerekiyor? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Uraltan

Merhaba, şeker hastası olan insanların doğal bile olsa şekerli besinler tüketmesi ciddi sorunlara neden olabilmektedir. Özellikle reçeller sonradan şekerlendirilmiş olduğu için şeker hastalarının bir küçük çay kaşığından fazla tüketmesi sakıncalı olmaktadır. İlerlemiş şeker hastası olan insanların bir çay kaşığı yemesi bile sorun olabilir.

2. Cevap
cevap

Uyarel

Merhabalar şeker hastaları için reçel tüketilmesi sakıncalıdır. İlla tadına bakmak istiyorsa çatalın ucu ile tadına bakmaları tüketilebilir. Geçmiş olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Güncel

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Güncel

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Isparta Gülü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Isparta Gülü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri