Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız reçeli, Hatay ve İzmir gibi bölgelerde sevilerek tüketilen, benzersiz bir lezzettir. Özelliği ağızda bıraktığı tadın uzun süre devam etmesidir. Kahvaltılık olarak tüketilmesinin yanı sıra, Türk kahvesinin yanında sunulan suya bir kaşık sakız reçeli ekleyerek lezzeti artırmak mümkündür. Günümüzde marketlerde kolaylıkla bulunabilen sakız reçelini evde yapmak da oldukça basit ve düşük maliyetlidir. Bu sayede, sevdiklerinize bol bol ikram edebilirsiniz.

Sakız Reçeli Malzemeleri
  • 1 bardak su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta akı
  • Yarım çay bardağı dövülmüş damla sakızı
  • Yarım limon suyu

Sakız Reçeli Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencereye bir bardak suyu ve üzerine iki su bardağı şekeri ekleyin. Şerbeti orta ateşte kaynamaya bırakın. Şekerin hızlı erimesi için karıştırın. Kaynama başladığında, karışıma yumurta akını ekleyin. Yumurta akı kaynar suda katılaşacaktır. Katılaştığında, servis kaşığı yardımıyla karışımdan yumurta akını çıkarın.

Karışımın kıvamını kontrol etmek için, bir çay kaşığı yardımıyla bir damla şerbeti alıp soğuk suyun içine damlatın. Eğer şerbet yuvarlanıp katı bir kıvama gelirse, şerbetiniz hazır demektir. Yarım limonun suyunu şerbetin içine sıkarak tencereyi ocaktan alın. Soğumasını hızlandırmak için karıştırın. Köpük köpük olduğunda, üzerine yarım çay bardağı dövülmüş damla sakızını yavaş yavaş ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Yeterli kıvama geldiğinde, kavanoza koyarak sakız reçelinizi kahvaltılarda zevkle tüketmek üzere buzdolabına kaldırın.

Ekstra Bilgiler

Sakız reçeli, sadece kahvaltılarda değil, aynı zamanda tatlıların üzerinde veya dondurma ile birlikte de kullanılabilir. Ayrıca, misafirlerinize ikram edeceğiniz özel bir tat olarak da tercih edebilirsiniz. Sakız reçelinin kendine özgü aroması, tatlılarınıza ve içeceklerinize farklı bir boyut kazandıracaktır.

Unutmayın, sakız reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, şekerin tamamen eriyip karışımın homojen bir kıvama gelmesidir. Bu sayede, sakız reçelinizin tadı ve dokusu mükemmel olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Güncel

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Güncel

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Dağ Çileği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dağ Çileği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri