Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli

Yaz meyvelerinden olan siyah üzümü kışın da sofranızda görmek istiyorsanız, reçelini yapabilirsiniz. Siyah üzüm reçeli, diğer reçel türleri arasında daha fazla tercih edilmektedir. Siyah üzüm reçeli, tadı ve görünüşü ile sürekli tercih edilmektedir. Özellikle çocuklar tarafından beğenilen siyah üzüm reçeli, yetişkinlerin de damak tadına hitap etmektedir. Siyah üzüm reçeli, sunum açısından da çok şıktır. Yapılışı oldukça pratik olan siyah üzüm reçelinin tarifi şu şekildedir:

Siyah Üzüm Reçeli İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo siyah üzüm
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • Yarım limon

Siyah Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır?

Siyah üzüm reçeli, diğer reçel türlerine göre biraz farklıdır. Öncelikle derin bir tencerenin içerisine suyu koyun. Ardından şekeri ilave ederek karıştırın ve kaynatın. Su kaynayana kadar, siz de üzümleri ayıklayın ve yıkayın. Su kaynadıktan sonra, ayıkladığınız üzümleri kaynayan şekerli suyun içerisine ilave edin ve karıştırın. Reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. Siyah üzüm reçeli kıvamına geldiğinde, ocağın altını kapatın. Daha sonra cam bir kavanozun içerisine koyarak kapağını kapatın. İstediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Siyah üzüm reçeli, antioksidanlar açısından zengin olup, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca, doğal şeker içeriği sayesinde enerji verici özelliğe sahiptir. Reçelinizi serin ve karanlık bir yerde sakladığınızda, uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Siyah üzüm reçelini sabah kahvaltılarında ekmek üzerine sürerek veya tatlı tariflerinde kullanarak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Nazlı

25 Nisan 2024 Perşembe

Çekirdekleri ne olacak

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Çekirdekleri ayıklamanız gerekecek. Dilerseniz bu işlem için bir çekirdek ayıklama aracı kullanabilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?