Reçel Nasıl Saklanır?
19 Haziran 2024

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel, her mevsim evlerde yapılan ve sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiçbiri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini, ceviz reçelini uygun saklama koşullarında tutarsanız, aynı lezzette tüketebilirsiniz. Reçellerin raf ömrünü uzatmak için bazı hususlara dikkat etmelisiniz.

Reçel Saklama Koşulları Nelerdir?

Reçel Cam Kavanozda Saklanmalı:
Reçeli pişirme aşamasında üzerinde köpükler oluşur. Genellikle bu köpüklerin alınması gerektiği söylenir. Bunu yaparken şekerin suyunun azalmaması için biraz dikkatli olmalısınız. Bunu öncelikle reçel iyice soğumadan ya da reçel kaynadığı sırada yapmalısınız. Suyun içine batırılmış madeni bir süzgeç yardımıyla köpükleri alırsanız, özenle hazırladığınız reçelin suyu azalmaz. Reçeli ister tencerede soğutabilir, isterseniz direkt olarak cam kavanozlara koyarak soğutabilirsiniz. Cam kavanoza koymayı tercih ederseniz, soğumasını beklerken kavanozun kapağını kapatmayın. Üzerine ince bir tülbent örterek bekletmeyi tercih edin.

Kavanoza Koyulan Reçel Hava Almamalı:
Ev yapımı reçelin daha uzun ömürlü olmasını ve şekerlenmemesini sağlamanız için, kavanozun içinde hava kalmamalıdır. Bu yüzden kavanozun içine koyduğunuz reçeli daha sonra ters çevirin ve bu şekilde beklemeye bırakın. Böylece kavanozdaki hava kabarcıklarını önler, kavanozun kapağının sıkışıp hava almasına mani olursunuz. Bunun için hazır satılan hava almayı önleyen kağıtlar da bulunmaktadır. Bunu kavanozun kapağını kapatırken arasına koyabilir ve reçelin hava almasını önlersiniz.

Kavanozdaki Reçeller Serin ve Karanlık Yerde Saklanmalıdır:
Reçelinizi hava almayacak şekilde kavanozlara koyunca, bunları ışık almayan, sıcak olmayan bir yerde saklamaya özen gösterin.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları
  • Reçelin küflenmesine engel olmak için reçeli pişirirken karıştırma işleminde metal kaşık kullanmamalısınız. Buradaki kimyasal etkileşim reçelinizin raf ömrüne olumsuz etki yapar, erkenden bozulmasına neden olur.
  • Reçel pişirirken çok fazla köpürdüğünden şikayet ediyorsanız, reçelin içine küçük bir parça tereyağı koyabilirsiniz. Bu köpürmeyi engeller. Ancak reçel soğuduktan sonra çok bariz olmasa da yandan bakıldığında reçelde minik yağ zerreciklerini görebilirsiniz. Bu reçelin tadına, kokusuna etki etmez.
  • Şekerlenmiş reçelleri atmayın. Bunları içine sıcak su konmuş bir kasenin içinde bekletin. Şekerleri eridikten sonra, reçeliniz yeniden yenilebilecek kıvamına gelecektir.

Reçelinizi doğru saklama koşullarında muhafaza ederek, uzun süre taze ve lezzetli kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu basit ama etkili yöntemlerle ev yapımı reçellerinizin tadını her zaman çıkarabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Asuman sönmez

14 Nisan 2024 Pazar

Reçel tam denilenin tersine buzdolabıbda saklanır.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Asuman sönmez hanım, reçelin buzdolabında saklanması önerilmez, çünkü şekerlenmeye yol açabilir. Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilmesi daha uygun olur.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Editörün Seçtiği

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri