Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Akasya Reçeli

Günümüzde hemen her şeyden reçel yapılabilmektedir. İnsanlar farklı lezzetleri ve aromaları tatmak istiyor. Her zaman aynı şeyleri tüketmektense, yeni tatlar denemek gerçekten iyi bir fikir. Akasya da bu yeni tatlardan biri. Baharın gelişiyle birlikte dalında mis gibi kokan akasya çiçekleriyle güzel bir reçel yapabilirsiniz. Biz tarifimizde akasya çiçeği yanında limon kullanarak daha farklı bir lezzet yakalamaya çalıştık. Dilerseniz yanında elma, armut gibi meyveleri de kullanabilirsiniz. Ancak limonla birlikte akasya çiçekleri çok iyi uyum sağlamaktadır. Şimdi, akasya reçelini birlikte hazırlamaya başlayalım.

Akasya Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 küçük tepsi akasya çiçeği
  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 adet kalın kabuklu limon
  • 1 adet limon suyu

Akasya Reçeli Nasıl Yapılır?

İlk olarak akasya çiçeklerini bol suyun içinde yıkayın. En son olarak suyun içindeki akasya çiçeklerini 1 saat kadar bekletin. Bu sayede çiçeklerdeki tozlar gayet güzel şekilde arınmış olur. Daha sonra suyun içinden aldığınız akasya çiçeklerinin kuruması için kevgirin içine koyun. Akasyaların fazla zedelenmemesine özen gösterin.

Bu arada limonların kabuklarını rendenin en küçük tarafıyla rendeleyin. Bu limon rendesini biraz toz şekerle karıştırarak kavanoza koyun. Bunu reçelin içinde kullanmayacağız, ancak tatlılarda kullanmak için buzdolabına koyabilirsiniz. Rendelenmiş limonları suyun içinde iyice yıkayın. Limonların kabuklarını aynı portakal soyuyormuş gibi kesin. Bunları suyun içinde 20 dakika kadar haşlayın. Limonların içini başka yerde değerlendirebilirsiniz, bunu reçelin içinde kullanmayacağız. Haşlanmakta olan kabuklar yumuşayınca, kendi ekseninde kıvrılır ve kürdanla tutturulur. İsterseniz ipe dizebilirsiniz.

Şimdi akasya şerbetinin şurubunu hazırlayalım. Tencerenin içine suyu ve toz şekeri koyalım. Bunu ocağın üzerinde kaynatmaya başlayalım. Kaynarken içine kürdana batırılan limon kabuklarını atın. 10 dakika bu şekilde kaynatarak, içine akasya çiçeklerini ilave edin. Bu şekilde de 20-25 dakika kaynattığınız reçele limon suyunu ilave edin. 5 dakika kadar kaynatıp, ocağın altını kapatın. Akasya reçelini bir tepsiye dökerek, üzerini tülbentle örtün. Bunu 3-4 gün gündüzleri güneşte bekletin. Daha sonra istediğimiz reçel kıvamını alacaktır. Kavanozlara koyarak, serin ve kuru bir yerde akasya reçelini saklayabilirsiniz. Kahvaltılarınızda size eşlik etmek üzere güzel bir reçel hazırladınız.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Aynur

22 Nisan 2024 Pazartesi

Beyaz akasyadanda oluyormu recel

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sevgili Aynur,

Evet, beyaz akasya çiçeğinden de reçel yapılabiliyor. Akasya çiçeği reçeli, hem aroması hem de rengiyle oldukça hoş bir lezzet sunar. Bunun için taze akasya çiçeklerini kullanarak kendine özgü bir reçel yapabilirsin. Çiçeklerin temiz olduğundan emin olduktan sonra şeker ve su ile kaynatarak hazırlayabilirsin. Denemeni tavsiye ederim, farklı bir tat keşfetmiş olursun.

Sevgiler,

2. Cevap
cevap

Zehra

Merabalar Aynur Hanım. Beyaz akasyadan da gönül rahatlıkla reçel yapabilirsiniz. Ancak aromasını tam olarak verebilmesi için suyun içerisinde 1 ile 2 saat kadar bekletmeniz faydalı olacaktır. İyi günler dilerim.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Muz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri