recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta üzüm reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her köşesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan tatlı yani şekerli bir karışımdır ve genellikle meyvelerden yapılır. Oktay usta üzüm reçeli de bunlardan en lezzetli olanların arasında ilk sıralarda gelir. Ayrıca Oktay Usta üzüm reçeli çok güzel bir kokuya sahiptir ki bunu yaparken anlayacaksınız.

Oktay Usta Üzüm Reçeli İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 kilo çekirdeksiz üzüm (siyah üzüm veya beyaz üzüm fark etmez)
  • 2 su bardağı su 
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Oktay Usta Üzüm ReçeliOktay Usta Üzüm Reçeli Hazırlanışı

Öncelikli olarak özellikle seçtiğimiz çekirdeksiz üzümleri güzelce yıkayarak salkımlarından ayırıyoruz. Daha sonra reçeli yapacağımız tencerenin içerisine yarım bardak su ve toz şekerimizin tamamını ilave ederek ocağı yakıyoruz. Şeker eriyene kadar karıştırıyoruz ve eriyince daha önce yıkadığımız üzümleri tencereye ilave ediyoruz. ve karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımımız kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz ve kaynayınca ocağı yarım ateş düzeyine indiriyoruz. Bu esnada köpük oluşuyorsa ki sürekli karıştırırsak olmaz köpükleri hemen bir kaşık yardımıyla tencereden alıyoruz. Reçeli bu şekilde yaklaşık 40-45 dakika kaynatıyoruz. Reçel rengini almaya başlayınca yani koyulaşınca yine bir kaşık yardımıyla bir tabağa damlatarak kıvamını kontrol ediyoruz. Bir reçelin nasıl bir kıvamda olacağını hepimiz az çok biliriz. Eğer kıvamını almışsa daha fazla kaynatmadan limon suyunu ilave ediyoruz. Ayrıca şunu unutmayınız reçel soğuyunca daha da katı bir hale gelecektir kaynatırken biraz daha akıcı olmasına dikkat etmeliyiz. Daha sonra reçelin vanilyasını ilave ediyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Reçel soğuyunca kuru kavanozlara koyuyoruz. Oktay Usta üzüm reçeli hazır afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:03:27

Oktay Usta Üzüm Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Oktay Usta Üzüm Reçeli"

asmin

tarifte 2 bardak şu demişsiniz yapılışında da yarım bardak hangisine uyalım

2017-11-28

Kullanıcı oyu: 4,5

banu

malzemelerde 2 su bardağı su deniyor tarifinde yarım bardak su kullanıldı hangisi doğrusu

2016-08-29

Kullanıcı oyu: 4,5

belma

malzemelerde 2 su bardağı su diyorsunuz yapılışında yarım su bardağı su anlayamadım hangisini yapalım lütfen düzeltirmisiniz

2016-08-18

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reç...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017