Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri

Reçel, çeşitli meyve ve sebzelerin şeker ile kaynatılması sonucu elde edilen tatlı bir kahvaltılık türüdür. Reçeller, hem lezzetli bir yiyecek olarak tüketilir hem de meyve ve sebzelerin uzun süre saklanabilmesini sağlar. Bu makalede, farklı reçel çeşitlerine dair tarifler bulabilirsiniz. İşte en sevilen reçel tarifleri ve yapılış yöntemleri.

Mürdüm Eriği Reçeli

Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo mürdüm eriği
  • 1 kilo toz şeker
  • 750 ml su
  • 1 adet limon suyu

Yapılışı

Mürdüm eriği bol su ile yıkandıktan sonra çekirdekleri ayıklanır. Ayıklanan erikler geniş bir tencereye alınarak üzerine su ilave edilir ve ocağa konur. Erikler yumuşayana kadar kaynatılır. Kabuklarını temizlemek için süzgeçten geçirilerek püre haline getirilir. Püre haline gelen eriklerin üzerine toz şeker eklenerek ocakta kıvam alana kadar kaynatılır. Ocaktan almadan birkaç dakika önce üzerine limon suyu eklenir ve bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Reçel ılıdıktan sonra hava almayacak şekilde cam kavanozlara paylaştırılarak muhafaza edilir.

Karadut Reçeli

Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo karadut
  • 1 litre su
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı

Karadutların üzerine yarım kilo kadar toz şeker ilave edilerek bir gece şekerle bekletilir. Ertesi gün, yarım kilo toz şeker ve 1 litre su uygun bir tencereye alınarak kaynatılır. Şerbet kıvam aldıktan sonra üzerine bir gece şekerle beklemiş karadut eklenir. Malzemeler tahta kaşık yardımı ile hafifçe karıştırılır. Üzerine limon suyu eklenerek bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Reçel ılıdıktan sonra kavanozlara boşaltılarak saklanır.

Limon Reçeli

Gerekli Malzemeler

  • 2 kilo limon
  • 1 tutam karanfil
  • 2 kilo toz şeker
  • 750 ml su
  • Yarım limon suyu

Yapılışı

2 kilo limon bol su ile yıkanır. Geniş bir tencereye su koyularak ocağa alınır. Su kaynadıktan sonra yıkanan limonlar kaynar suya atılıp 3 dakika kadar bekletilir. Su süzülerek yine 3 defa aynı işlem uygulanır. Yumuşayan limonların kabukları rendelenir. Rendelenen limonlara karanfil ve toz şeker ilave edilerek 2 gün bekletilir. 2 gün sonra üzerine yarım limon suyu eklenerek ocağa alınır. 3 dakika kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak ılıması beklenir. Ilıyan reçel cam kavanozlara alınıp muhafaza edilir.

İncir Reçeli

Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo incir
  • 1 kilo toz şeker
  • 5 adet karanfil
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 4 su bardağı su

Yapılışı

İncirlerin kabukları güzelce soyulduktan sonra büyük bir tencereye alınarak 15 dakika kadar kaynatılır. Haşlanan incirlerin suyu süzülür. Ilıdıktan sonra hafifçe el ile sıkılarak acı suyu çıkarılır. Toz şeker ve su büyük bir tencereye alınarak ocağa koyulur. Üzerine karanfil ilave edilir. Şeker eriyene kadar tahta kaşık yardımı ile karıştırılır. Şerbet kıvam alınca üzerine incirler eklenip 20 dakika kadar daha kaynatılır. Üzerine limon suyu eklenip bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Ilıyınca kavanozlara paylaştırılır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sabah

26 Temmuz 2024 Cuma

Mürdüm eriği reçelini yaparken erikleri süzgeçten geçirip püre haline getirmek gerçekten gerekli mi, yoksa kabuklarıyla birlikte bıraksak da olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Sabah,

Mürdüm eriği reçelini yaparken erikleri süzgeçten geçirip püre haline getirmek tamamen senin tercihine bağlı. Eğer daha pürüzsüz ve homojen bir reçel istiyorsan, erikleri süzgeçten geçirmen iyi bir fikir olabilir. Ancak, kabuklarıyla birlikte bırakmak da reçele farklı bir dokunuş ve lezzet katabilir. Kabuklar, reçelin içinde küçük parçalar olarak kalacak ve bu da bazı kişilerin hoşuna gidebilir. Kısacası, her iki yöntem de uygulanabilir ve tamamen senin damak zevkine bağlı. Afiyet olsun!

Sevgiler,
[Senin İsmine Göre]

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır