Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Reçel çeşitleri, reçel farklı meyve ve sebzelerin şeker ile kaynatılması sonucu elde edilen kahvaltılık bir tatlı türüdür. Sizin için seçtiğimiz reçel tariflerinden yararlanarak sizde evinizde harika lezzette reçeller hazırlayabilirsiniz. Reçel tariflerini gelin hep birlikte göz atalım.

Reçel Çeşitleri

Mürdüm Eriği Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kilo mürdüm eriği
  • 1 kilo toz şeker
  • 750 ml su
  • 1 tane limon suyu
Mürdüm Eriği Reçeli Nasıl Yapılır?

Mürdüm eriği bol su ile yıkandıktan sonra çekirdekleri ayıklanır. Ayıklanan erikler geniş bir tencereye alınarak üzerine su ilave edilerek ocağa alınır. Erikler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Kabuklarını temizlemek için süzgeçten geçirilerek püre haline getirilir. Püre haline gelen eriklerin üzerine toz şeker eklenerek ocağa alınır. Ocakta kıvam alana kadar kaynatılır. Ocaktan almadan birkaç dakika önce üzerine limon suyu eklenir ve bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Reçel ılıdıktan sonra hava almayacak şekilde cam kavanozlara paylaştırılarak muhafaza edilir.

Karadut Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kilo karadut
  • 1 litre su
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Karadut Reçeli Nasıl Yapılır?

Karadutların üzerine yarım kilo kadar toz şeker ilave edilerek bir gece şekerde bekletilir. Ertesi gün yarım kilo toz şeker ve 1 litre su uygun bir tencereye alınarak kaynatılır. Şerbet kıvam aldıktan sonra üzerine bir gece şekerde beklemiş karadut eklenir. Malzemeler tahta kaşık yardımı ile hafif bir şekilde karıştırılır. Üzerine limon suyu eklenerek bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Reçel ılıdıktan sonra kavanozlara boşaltılarak saklanır.

Limon Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
  • 2 kilo limon
  • 1 tutam karanfil
  • 2 kilo toz şeker
  • 750 ml su
  • Yarım limon suyu
Limon Reçeli Nasıl Yapılır?

2 kilo limon bol su ile yıkanır. Geniş bir tencereye su koyularak ocağa alınır. Su kaynadıktan sonra yıkanan limonlar kaynar suya atılıp 3 dakika kadar bekletilir. Su süzülerek yine 3 defa aynı işlem uygulanır. Yumuşayan limonların kabukları rendelenir. Rendelenen limonlara karanfil ve toz şeker ilave edilerek 2 gün bekletilir. 2 gün sonra üzerine yarım limon suyu eklenerek ocağa alınır. 3 dakika kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak ılıması beklenir. Ilıyan reçel cam kavanozlara alınıp muhafaza edilir.

İncir Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kilo incir
  • 1 kilo toz şeker
  • 5 tane karanfil
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı su
İncir Reçel Nasıl Yapılır?

İncirlerin kabukları güzelce soyulduktan sonra büyük bir tencereye alınarak 15 dakika kadar kaynatılır. Haşlanan incirlerin suyu süzülür. Ilıdıktan sonra hafifçe el ile sıkılarak acı suyu çıkartılır. Toz şeker ve su büyük bir tencereye alınarak ocağa koyulur. Üzerine karanfil ilave edilir. Şeker eriyene kadar tahta kaşık yardımı ile karıştırılır. Şerbet kıvam alınca üzerine incirler eklenip 20 dakika kadar daha kaynatılır. Üzerine limon suyu eklenip bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Ilıyınca kavanozlara paylaştırılır.

Reçel Çeşitleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Güncel

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Oktay Usta

Ayva Reçeli Oktay Usta

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6