Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli

Kırmızı dut, zengin bir antioksidan kaynağı olup birçok sağlık faydası sunar. Kırmızı dut reçeli de en az meyvesi kadar lezzetli ve faydalıdır. Aşağıda, kırmızı dut reçelinin sağlık faydaları ve tarifine dair detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Kırmızı Dut Reçelinin Faydaları

Kırmızı dut reçelinin sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır:

  • Halsizlik ve aşırı yorgunluk durumlarına iyi gelir, vücuda dinçlik ve enerji kazandırır.
  • Ağız ve boğaz enfeksiyonlarını önlemede ve korunmada yardımcı olur.
  • Kanı temizler ve özellikle anemi hastalarına tavsiye edilir.
  • Kan basıncını düşürücü etkisi vardır.
  • Sindirim sisteminde meydana gelen kronik hastalıklara fayda sağlar.
  • Mide salgılarını artırmaya yardımcı olur.
  • Saçların ve dişlerin güçlenmesine yardımcı olur.
  • Kronik gastrite iyi gelir ve hepatit tedavisinde kullanılır.
  • Uykusuzluğu giderir.

Bu kadar faydalı bir reçeli soframızdan eksik etmemek önemlidir.

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo kırmızı dut
  • 4 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Yarım limon suyu veya 2 adet limon tuzu

Kırmızı Dut Reçeli Nasıl Yapılır?

Kırmızı dutları temizce yıkayın ve saplarını nazikçe çıkarın. Zedelememeye özen gösteriniz, aksi halde güzel görünmez. Tekrar suya tutup yıkayın ve süzülmesi için süzgece bırakın. İyice süzüldükten sonra derin bir tencereye bir sıra kırmızı dut, bir sıra şeker şeklinde dizin. Tüm kırmızı dut ve şekeri dizdikten sonra şeker iyice eriyip suyunu salana kadar bekletin. Bu, yaklaşık bir gün sürecektir.

Bir gün boyunca beklettikten sonra reçeli tencereyle ocağa alın ve orta ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca bir çay kaşığı tereyağı ilave edin. Tereyağı, köpürmeyi önlemek veya en aza indirgemek için eklenir. On-on beş dakika kadar kaynatmak yeterli olur çünkü kırmızı dut, diğer meyveler gibi çok su bırakmaz ve daha çabuk koyulaşıp kıvam alır. Kıvamını aldıktan sonra yarım limonun suyunu sıkıp ilave edin veya limon tuzu ekleyin. Bu ilave yapıldıktan sonra beş dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Kabuksuz meyveleri çok kaynatmaya gerek kalmaz, çabucak kıvam alır. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan reçelleri cam kavanozlara doldurup kapağını kapatın ve serin bir yerde muhafaza edin.

Ekstra Bilgiler

Kırmızı dut reçelinin lezzetini artırmak için tarife vanilya veya tarçın ekleyebilirsiniz. Ayrıca, reçelin kıvamını kontrol etmek için bir kaşıkla bir tabağa damlatıp soğutabilirsiniz; eğer reçel yayılmıyorsa kıvamı olmuş demektir. Kırmızı dut reçeli, özellikle kahvaltılarda ekmek veya krep üzerinde harika bir lezzet sunar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Güncel

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Güncel

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

Iğdır Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Iğdır Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri