Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?
20 Temmuz 2024

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?


Vişne, içeriğindeki A, C ve E vitaminleri ile günlük diyetimizin vazgeçilmez unsurlarını barındıran çok faydalı bir meyvedir. Ayrıca yüksek oranda içerdiği Beta-karoten de güçlü bir antioksidandır. Potasyum, sodyum, fosfor ve kalsiyum gibi yararlı mineraller de vişnede bulunur. Bu kadar faydalı olan bu meyve, yaz aylarında kolaylıkla bulunabilirken, kışın da bu faydalardan mahrum kalmamak için reçel ya da marmelat gibi ev yapımı ürünlere dönüştürülerek uzun süre saklanabilir. Vişne, kirazdan daha az şeker içerdiği için formunu düşünenler için de avantajlıdır. Bu lezzetli ve faydalı meyveden nasıl kolaylıkla reçel yapılacağı aşağıda adım adım anlatılmıştır.

Vişne Reçeli Gerekli Malzemeler

  • 2 kg vişne
  • 2 kg şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu veya orta boy bir limonun yarısının suyu


Reçelin yapılacağı akşam, vişneler önce bol suda bekletilir ve ardından kabuklarında bulunabilecek zirai ilaç kalıntıları ve tozlardan arındırılmak üzere akan su altında iyice yıkanır. Daha sonra saplarından ayrılır ve çekirdek çıkarıcı yardımıyla ya da elle çekirdekleri çıkarılır. Bu işlem için bükülmüş bir tel parçası da kullanılabilir. Çekirdeklerinden ayrılan vişneler, reçelin kaynatılacağı kaba alınır. Bu işlem sırasında kaba bir sıra vişne dökülür ve üzerine serpilen bir miktar şekerle devam edilir. Vişne ve şeker bitene kadar bu şekilde sırayla kaba eklenir. Akşam hazırlanan bu karışımın ağzı kapatılarak sabaha kadar bekletilir. Sabah ilk iş olarak bu karışım ağır ateşte kaynamaya alınır.

Kıvam aldığı izlendiğinde limon tuzu veya limon suyu eklenerek bir müddet daha pişirilir. Bir kaşık yardımıyla suyunun koyulaşıp koyulaşmadığı kontrol edilir. Eğer kıvamı yoğunlaştıysa ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuyan reçel, önceden yıkanmış ve kuru olduğundan emin olunan kavanozlara konur ve ağızları bir tülbent parçası ile bağlanır. Bir iki gün bu şekilde soğuyan reçel kavanozlarının kapakları sıkıca kapatılarak uzun süre muhafaza edilebilir.

Ekstra Bilgiler

Vişne reçeli yapımında bazı püf noktalarına dikkat edilmesi, reçelin lezzetini ve kıvamını artıracaktır:

  • Vişneleri akşamdan şekere yatırmak, meyvelerin şekerle iyice karışmasını sağlar ve reçelin daha lezzetli olmasına katkıda bulunur.
  • Reçel yaparken kullanılan tencerenin geniş ve derin olması, karışımın daha homojen bir şekilde pişmesini sağlar.
  • Reçelin kıvamını kontrol etmek için bir tabak kullanabilirsiniz. Reçelden bir kaşık alarak soğutulmuş bir tabağa koyun, birkaç dakika bekleyin ve kıvamını kontrol edin.
  • Reçel yapımında kesinlikle metal kaşık kullanılmamalıdır. Ahşap veya silikon kaşıklar tercih edilmelidir.
Vişne reçelini doğru yaparak, bu lezzetli ve sağlıklı meyvenin faydalarından yıl boyunca yararlanabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri