recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Zeytin Reçeli

Zeytin reçeli, Güzel ege bölgemizin en güzel lezzet dolu reçellerimiz den bir olan zeytin reçeli mükemmeldir. Fakat çoğu kişi der ki zeytinin demi reçeli olurmuş artık saçmalıyorlar bir o kalmıştı onu damı yaptınız diye şaşkınlık geçirmektedirler. Bunlardan biri de bendim zeytin reçelini görünce çok şaşırdım ekşi olan her gün kahvaltıda yediğimiz zeytini tatlı olarak düşünemiyorum. Fakat bir gün bana zeytin reçelini ikram ettiler istemeye istemeye olsa da ucundan alıyım bari dedim tadı aynı kestane tadın daydı hoşuma gitti lezzeti gayet yerinde idi hemen tarifini aldım ve evde kendim denedim eğer değişik bir lezzet arıyor iseniz bu reçeli yapmanızı tavsiye ederim görünüşüyle ve lezzetiyle gözünü dolduracaktır. Haydi başlayalım zeytin reçelimizi yapmaya kağıdı kalemi hazırlayın malzemeleri yazıyorum. Ha bu ara da zeytin reçeli yaparken siyah zeytin kullanmıyoruz yeşil zeytin kullanıyoruz.

Malzemeleri;
  • İki kilo yeşil dolgu kokteyl zeytin alıyoruz
  • Bir buçuk kilo toz şeker
  • Portakal kabuğu reçeli veya portakal kabuğu kompostosundan alınmış portakal dilimleri veya limon kabuğu rendesi hangi aroma hoşunuza gidiyorsa onu kullanın
  • Dört beş tane karanfil
  • Bir kaç damla limonun suyu
  • 250 gram bir su bardağı su
Zeytin ReçeliBaşlayalım zeytin reçelimizi yapmaya;

Öncelikle zeytinlerimizi çitlerini teker teker ayıklıyoruz fakat şekillerini bozmadan zeytinleri çidinden ayırdıktan sonra bit tencere hazırlayın içini su ile doldurun kaynatmaya başlayın neden kaynatıyoruz diye soruyorsanız zeytinin ekşisini ve tuzunu almak için yapıyoruz. Daha sonra bit tencere daha alın içine bir bardak su doldurun ve portakal kabuğu reçeli veya portakal kabuğu kompostosundan alınmış portakal dilimleri veya limon kabuğu rendesi ve 

dört beş tane karanfili ekleyin ve yavaş yavaş kaynamaya bırakın ara da sıra da karıştırmayı unutmayın lütfen kaynadıktan sonra haşlanan zeytinleri ilave edin ve beş dakika kaynadıktan sonra  limonun suyunu ekliyoruz ve 15 dakika kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Bu arada limon suyunu fazla koymayın çok fazla ekşi olmasın birkaç damla sadece neyse piştikten sonra güzelce kavanozlarımıza doldurup ters çevirip soğumasını bekleyip afiyetle yiyorsunuz.

Afiyet şeker olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:58:25

Zeytin Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Zeytin Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pas...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018