Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?
21 Haziran 2024

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Ananas reçeli yapımı, yöreden yöreye farklılık gösterebilir. Ancak bu farklılıklar büyük ölçüde olmasa da tat açısından bazı farklar yaratabilir. Ananas reçelinin yapım aşaması oldukça basittir ve bu basit yapımdan oldukça lezzetli bir reçel elde etmeniz mümkündür.

Ananas Reçeli İçin Malzemeler

  • 1 kilogram ananas
  • Yarım kilo toz şeker
  • 4 bardak su
  • 3 adet limon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Ananas Reçelinin Yapılışı

Reçelin kaynatılması sırasında köpük oluşmasını istemiyorsanız, 1 yemek kaşığı tereyağını eklemeyi unutmayınız. Öncelikle ananasların kabuğunu soymalısınız. Ananasları keskin bir bıçakla doğradıktan sonra pişireceğiniz tencereye alın. Ananasları tencereye koyduktan sonra üzerine şekeri döküp tencerenin kapağını kapatarak 7-8 saat dinlendirin. Dinlendirilen ananas ve şeker karışımına suyunu ekleyin. İsterseniz bu aşamada tereyağını da ilave ederek sonradan köpük oluşmasını engelleyebilirsiniz. Bu işlemden sonra tencereyi ocağa alarak kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra karışıma limon suyunu ekleyin. Karışımı kısık ateşte pişmeye bırakın. Tereyağı katıldıktan sonra çoğu zaman köpük yapmasa da biz yine de kontrol etmeyi unutmayalım. Köpükler alınmadığı takdirde tat farklılıkları oluşması kaçınılmazdır.

Kaynadıktan yaklaşık 10-15 dakika sonra reçelin kıvamına bakmakta fayda vardır. Pişen reçeli kaynadıktan sonra 30 dakika kadar dinlendirip sıcak bir şekilde kavanozlara alın. Ancak unutulmamalıdır ki kavanozların ağzı kesinlikle kapalı olmamalıdır.

Reçel soğuduktan sonra kavanozun ağzı kapatılır. Kavanozun ağzı kapatıldıktan sonra yaklaşık 12 saat dinlendirilir. Bir gece sonrasında kavanozlar açılıp reçelin tadına bakıldığında kıvamı çok koyu geldi ise kısa bir süreliğine kavanozlar buzlukta bekletilerek istenilen kıvama getirilebilir. Her şey bittikten sonra kendi ellerinizle yaptığınız o lezzetli ananas reçeliniz kahvaltı sofralarınızı süsleyebilir.

Ekstra Bilgiler

Ananas reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası bulunmaktadır. Ananasların tamamen olgunlaşmış olması, reçelin lezzetini artıracaktır. Ayrıca, şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Tereyağı yerine margarin kullanmak reçelin lezzetini olumsuz etkileyebilir. Reçelin kıvamını kontrol ederken, bir kaşıkla alıp soğutarak kontrol edebilirsiniz.

Ananas reçeli, sadece kahvaltılarda değil tatlı ve pasta yapımında da kullanılabilir. Bu reçel, özellikle cheesecake ve tartlar için mükemmel bir tamamlayıcıdır. Ayrıca, ananas reçelini farklı meyvelerle karıştırarak yeni lezzetler de yaratabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Taze Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri