Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kestane reçeli, öncelikle kestane bir kış meyvesidir ve bu reçelin de kışın yapılması gerekir. Mevsiminde yapıldığı takdir de lezzeti daha bir güzel olacaktır. Reçeller genelde kahvaltıda tüketilen şekerli gıdalardır. Ancak tatlıların ve pastaların üzerini de süslemek amacıyla kullanılabilir. Kestane reçeli yapmanın en bilindik püf noktası kestanelerin çok ufak değil de orta boy da veya büyük boy olmasıdır. Küçük kestaneler de yapılan kestane reçeli istenilen kıvam da olmayabilir veya pişirirken dağılabilir.

Kestane Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kg kestane
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya veya vanilya özü
  • 1 çay kaşığı dolusu limon suyu
  • 1 su bardağı su
Kestane Reçeli Nasıl Yapılır?

Kestane reçelini hazırlamaya öncelikle kestaneleri bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye uzunlamasına olacak şekilde çizerek başlayın. Çizilmiş olan kestaneleri bir tencerenin içerisine alın ve üzerine iki liste kadar su ilavesi yapın. Orta harlı ateşin üzerinde kestaneleri yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından kestaneleri suyun içerisinden delikle bir kevgir ile çıkartın ve fırın tepsisinin üzerine dizin.

Yüksek ısıda olan fırının içerisinden kestanelerin her tarafı eşit şekilde pişene dek bekletin ve ardından tepsiyi fırından çıkartın. Kestaneler sıcakken kabuklarını çıkartıp soyun. Kabuklarından çıkartılan kestaneleri tekrar kaynar olan temiz suyun içerisinde ilave edin ve 10 dakika kadar kaynatıp suyun içerisinden alın. Ayrı bir tencere alın ve içerisine su ile toz şekeri ilave edip kaynatın. Kaynamış olan şerbetin içerisine kestaneleri ilave edip ara sıra tahta bir kaşık ile karıştırın.

Şerbeti ile buluşmuş olan kestane reçelini kısık ateşte olan ocağın üzerinde yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın ve ocağın altını kapatmadan içerisine limon suyu ile vanilyayı ilave edin. Hazır hale gelmiş olan kestane reçelini eğer hemen tüketecek iseniz soğuduktan sonra kavanozların içerisine alın. Ancak yaz için saklamak istiyorsanız reçeli sıcak haldeyken kavanoza alın ev kavanozun kapağını kapattıktan hemen sonra şişeyi ters çevirin bir havlunun arsına sarın. Bu şekilde bir gece bekletip yaz mevsiminde tüketmek için rafa kaldırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Iğdır Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Iğdır Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Yapılır?

Reçel Nasıl Yapılır?

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri