İncir Reçeli

İncir reçeli, Ülkemize has birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Reçeller içerdiği besin değerleri nedeniyle kişiyi gün içerisinde oldukça zinde tutmaktadır ve doğal olması nedeniyle çok sağlıklıdır. Gelelim asıl konumuz olan incir reçeline. En çok Doğu Anadolu bölgesi ve daha doğudaki bölgelerde yapılan bir reçel türüdür. İncir reçelinde kullanılan incirin türü çok önemlidir. Dağ incirinden yapılan reçeller daha iyi olmaktadır. Diğer incirden yapılan reçeller ise incirlerin yumuşak olması nedeniyle dağılarak reçelde tat bozulmalarına neden olmaktadır.

İncir Reçelinin Faydaları

Bir mucize olarak görülen incir, bol miktarda vitamin kaynağıdır. İnsan vücuduna bol miktarda enerji vererek kişiyi enerji ile hareketlendirmesi incir reçelini insanlara sevdirmektedir. İncir reçeli diğer meyvelere ve sebzelere göre yüksek miktarda lif kaynağı bulunduran bir meyve olarak bilinir.

  • Bir kaşık incir reçelinde bile yüksek miktarda lif bulunması ve lif ihtiyacının olduğu bölgelerde faydasını gösterir.
  • İncir reçeli, sindirimi  son derece kolaylaştırarak kişinin metabolizmasını da iyileştirmede son derecede etkili olmaktadır.
  • Bu reçelinin faydaları saymakla bitmemekle birlikte birçok hastalığa, kansere şifa olmaktadır.
  • Vücuda büyük bir lif kaynağı olması nedeniyle birçok doktor tarafından önerilmektedir.
  • İncir reçeli, vücuttan atılacak maddelere su kazandırarak sindirimi ve bağırsaklarda çözünmeyi kolaylaştırır.
  • Reçel, kandaki kollestrol seviyesini düzenleyerek bu tür sorunların ve yüksek kollestrolun  oluşturacağı sorunları da ortadan kaldırmaktadır.
  • Her reçel olduğu gibi, midede ve bağırsaklarda sindirimi  kolaydır. Bu nedenle rahatlıkla tüketilmesinde bir sakınca yoktur.
  • Genel olarak incir içerisinde bulunan vitamin ve mineraller insan vücudu için gerekli besinleri içermektedir. İncirin bu besinleri içermesinden dolayı İncir reçeli insanlar için oldukça faydalı bir yiyecektir.
İncir reçelinin zararlarını ele alacak olursak, pek bir zararı bulunmayan bize son derece enerji veren bu besin sadece şeker hastalarının yerken dikkat etmesi gereken bir yiyecektir. İçerisinde bulunan şeker, şeker hastalarının da şekerinin yükselerek bazı sorunlara neden olabilir. 
Her gün kahvaltılarda ve diğer öğünlerde yiyebileceğimiz sağlıklı bir besin olan incir reçelinin yapımını şöyle anlatabilirim.

İncir reçelinin yapılışı:
  • Bir buçuk kg ham incir,
  • Bir kg beyaz şeker,
  • İki buçuk su bardağı kaynamış su,
  • Yarımdan biraz fazla limon,
  • Bir çorba kaşığı elma sirkesi,
  • Yedi ya da sekiz adet karanfil,
  • Bir miktar sıcak su,
Bu malzemeler elde edildikten sonra hazırlanmasına şöyle başlayabiliriz. 

İlk olarak incir iyice temiz olacak şekilde yıkanmalıdır.Yıkanan incirin sap kısımları dibinden kesilmelidir.Uçları kesilen incirlerin üzerine ince bir kürdan yardımıyla delikler açın.

Elimizde bulunan bütün incirler bu işlemden geçirildikten sonra bir tencereye incirlerin tamamını kaplayacak kadar sıcak su ekleyin.Sıcak suyu tencereye ekledikten sonra limonları ince ince keserek tencereye ekleyin.Limondan sonra elimizde bulunan bir çorba kaşığı elma sirkesini suya ekleyin.Tüm bu eklemelerden sonra tencereyi mutfak tüpünde kısık bir ateş ile 8-12 dakika kaynatalım.Kaynatılan incirleri alarak sıcak suyundan arındıralım ve tekrar aynı miktarda sıcak su ekleyerek oldukça kaynatın ve bu işlemi 3 kere tekrarlayın.

Bu işlemler yapıldıktan sonra incirlerin rengi koyulaşacaktır.Bu işlemleri yaptıktan sonra incirleri bir gün dinlendirmek lezzetinin artmasında oldukça etkili olmaktadır.İncirler bir gün dinlendirildikten sonra iki bardak sıcak su ekleyerek tekrar kaynatın ve bu sırada içerisine elimizdeki karanfilleri ve bir miktar limon suyu ilave edin.Son olarak bu işlemler yapıldıktan sonra istenilen şekilde tabaklar üzerine dekor verilerek afiyetle yenebilir.

Not: İncir reçeli yaparken incirleri iyice pişirmek çok önemlidir. Bu işlem iyi yapılmaz ise reçel çiğ kalarak tatsız bir halde servis yapılmış olacaktır. 
İncir reçelini çocukların tüketmesi onların bağışıklık sistemini geliştirerek onları hastalıktan korumada önemli rol oynayacaktır. Son derece faydalı olan incir reçeli büyük lif kaynağı olması nedeniyle çok sağlıklı ve lezzetli yiyeceklerden biridir. Bu reçelinin kalorisi aşırı derecede yüksek değildir. Yani bir tatlı kaşığı incir reçelinde altı kalori bulunmaktadır. Bu nedenle diyet yapan insanlarında belli miktarda yemelerinde sakınca yoktur.

İncir Reçeli Yorumları

şifre  Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İncir Reçeli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek...
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, soğuk algınlığı, depresyon, grip, bronşit ve iyi bir gençleştirici içeriğ...
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kısmı...
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz çilek reçeli,  şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çilek meyve olarak da çok sevilen bir besindir ve bu besinin birçok faydas...
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelin...
Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçil...
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozuld...
Ham İncir Reçeli
Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiy...
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve p...
Kivi Reçeli
Kivi reçeli, kivi reçelini yaparken dikkat edilmesi gereken öncelikli husus, kivilerin yumuşamamış, yani sert olmasıdır. Yumuşak olan kiviler, kaynatma esnasında eridikleri için reçel yapılacak kivilerin sert olmasına çok dikka...
Oktay Usta Üzüm Reçeli
Oktay Usta üzüm reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her köşesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan tatlı yani şekerli bir karışımdır ve genellikle meyvelerden yapılır. Oktay usta ü...
Karadut Reçeli
Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi n...

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onl...

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, soğuk algınlığı, depresyon, grip, bronşit ve iyi bir gençleştirici içeriğ...

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kı...

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli,  şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çilek meyve olarak da çok sevilen bir besindir ve bu besinin birçok faydası bulunm...

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelin...

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilm...

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflene...

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiy...

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süs...

Kivi Reçeli

Kivi reçeli, kivi reçelini yaparken dikkat edilmesi gereken öncelikli husus, kivilerin yumuşamamış, yani sert olmasıdır. Yumuşak olan kiviler, kaynatma esnasında eridikleri için reçel yapılacak kivilerin sert olmasına çok dikkat edilmel...

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta üzüm reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her köşesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan tatlı yani şekerli bir karışımdır ve genellikle meyvelerden yapılır. Oktay usta üzüm reçeli...

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile ...

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyeleri...

Muz Reçeli

Muz reçeli, muz, tadı bakımından aşırı tatlı ve içiriği bakımından çok faydalı olan bir kış meyvesidir. Hormon seviyesini yükselterek, stres ile daha kolay başa çıkılmasını sağlayan muz, ayı zamanda, konsantrasyonu artıran, kem...

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoşt...

Kuru İncir Reçeli

Kuru İncir Reçeli, İncir yetiştiriciliği genel olarak Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgelerinde yaygın olarak yapılmaktadır. Bu bölgelerde özenle yetiştirilen incirlerin mevsiminde toplanması ile en güzel ve en lezzetli kuru incir reçeli bu b...

Yaban Mersini Reçeli

Yaban Mersini Reçeli, yaban mersini birçok sebze ve meyvede olduğu gibi antioksidan bakımından oldukça iyi bir kaynaktır. Bu özelliği nedeniyle de sağlık açısından faydalıdır. İçeriğinde barındırdığı antioksidanlar vücutta serbest...

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar için gerekli vitaminleri, mineralleri  bütün bu reçeller sağlamaktadır. Her meyvenin...

Armut Reçeli

Armut reçeli, armut, ince kabuğuyla bilinen, kendine has tatlı bir tadı olan lezzetli bir meyvedir. Reçeli ise çok hoş ve güzeldir. Armut reçeli yapmak için çok büyük bir çabaya gerek yoktur. Yapımı basit, tadı çok güzel olan bir reçel ç...

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve...

 

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Kozalak Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Şekersiz Çilek Reçeli
Reçel Nasıl Saklanır
Taze Kayısı Reçeli
Reçel Neden Şekerlenir
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Kivi Reçeli
Oktay Usta Üzüm Reçeli
Karadut Reçeli
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Muz Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Kuru İncir Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Şekersiz Reçel
Armut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Reçel Çeşitleri
Limon Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Sakız Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Domates Reçeli
Yabani İncir Reçeli
Hamsi Reçeli
Kapari Reçeli
Popüler İçerik
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve ka...
Muz Reçeli
Muz reçeli, muz, tadı bakımından aşırı tatlı ve içiriği bakımından çok faydalı olan bir kış meyvesidir. Hormon seviyesini yükselterek, stres ile dah...
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmekt...
Kuru İncir Reçeli
Kuru İncir Reçeli, İncir yetiştiriciliği genel olarak Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgelerinde yaygın olarak yapılmaktadır. Bu bölgelerde özenle yetiştiril...
Yaban Mersini Reçeli
Yaban Mersini Reçeli, yaban mersini birçok sebze ve meyvede olduğu gibi antioksidan bakımından oldukça iyi bir kaynaktır. Bu özelliği nedeniyle de sağ...
Şekersiz Reçel
Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İns...
Armut Reçeli
Armut reçeli, armut, ince kabuğuyla bilinen, kendine has tatlı bir tadı olan lezzetli bir meyvedir. Reçeli ise çok hoş ve güzeldir. Armut reçeli yap...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Kozalak Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Şekersiz Çilek Reçeli
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel
Gizlilik İlkeleri 
Güvenlik İlkeleri
Reçel Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook 
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram 
Son Forum Konuları
Reçel
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri 
Güvenlik İlkeleri
Reçel Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook 
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mayıs - 2018