İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli

Ülkemize has birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Reçeller, içerdiği besin değerleri nedeniyle kişiyi gün içerisinde oldukça zinde tutar ve doğal olmaları nedeniyle çok sağlıklıdır. Bu makalede, özellikle incir reçelinin yapımı, faydaları ve tüketim önerileri üzerinde durulacaktır.

İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

İncir reçeli yapımı için gereken malzemeler şunlardır:

  • Bir buçuk kg ham incir
  • Bir kg beyaz şeker
  • İki buçuk su bardağı kaynamış su
  • Yarım limon
  • Bir çorba kaşığı elma sirkesi
  • Yedi veya sekiz adet karanfil
  • Bir miktar sıcak su

İlk olarak incirler iyice temizlenerek yıkanmalıdır. Yıkanan incirlerin sap kısımları dibinden kesilmelidir. Uçları kesilen incirlerin üzerine ince bir kürdan yardımıyla delikler açılmalıdır.

Elimizde bulunan bütün incirler bu işlemden geçirildikten sonra bir tencereye incirlerin tamamını kaplayacak kadar sıcak su eklenir. Sıcak suyu tencereye ekledikten sonra limonlar ince ince kesilerek tencereye eklenir. Limonlardan sonra elimizde bulunan bir çorba kaşığı elma sirkesi suya eklenir. Tüm bu eklemelerden sonra tencere kısık ateşte 8-12 dakika kaynatılır. Kaynatılan incirler alınarak sıcak suyundan arındırılır ve tekrar aynı miktarda sıcak su eklenerek kaynatılır. Bu işlem üç kere tekrarlanmalıdır.

Bu işlemler yapıldıktan sonra incirlerin rengi koyulaşacaktır. İncirler bir gün dinlendirildikten sonra iki bardak sıcak su eklenerek tekrar kaynatılır ve bu sırada içerisine karanfiller ve bir miktar limon suyu ilave edilir. Son olarak, incir reçeli istenilen şekilde tabaklara konularak servis edilebilir.

İncir Reçelinin Faydaları Nelerdir?

İncir, bol miktarda vitamin kaynağıdır ve insan vücuduna bol miktarda enerji vererek kişiyi dinç tutar. İncir reçeli, yüksek miktarda lif içeren bir besindir. Lif, sindirimi kolaylaştırarak metabolizmayı iyileştirir. İşte incir reçelinin başlıca faydaları:

  • Bir kaşık incir reçeli bile yüksek miktarda lif içerir ve bu da sindirimi kolaylaştırır.
  • İncir reçeli, sindirimi kolaylaştırarak kişinin metabolizmasını iyileştirir.
  • İncir reçelinin faydaları arasında birçok hastalığa ve kansere iyi gelmesi de bulunur.
  • Vücuda büyük bir lif kaynağı olması nedeniyle birçok doktor tarafından önerilmektedir.
  • Vücuttan atılacak maddelere su kazandırarak sindirimi ve bağırsaklarda çözünmeyi kolaylaştırır.
  • Reçel, kandaki kolesterol seviyesini düzenleyerek bu tür sorunların ve yüksek kolesterolün oluşturacağı problemleri ortadan kaldırır.
  • Genel olarak incir içerisinde bulunan vitamin ve mineraller, insan vücudu için gerekli besinleri içerir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

İncir reçelinin pek bir zararı bulunmamakla birlikte, şeker hastalarının tüketirken dikkat etmesi gerekmektedir. İçerdiği şeker, şeker hastalarının şeker seviyesini yükselterek bazı sağlık sorunlarına yol açabilir.

Sonuç

İncir reçeli, her gün kahvaltılarda ve diğer öğünlerde tüketilebilecek sağlıklı bir besindir. Yüksek lif içeriği ve çeşitli vitaminlerle dolu olması, onu besleyici bir seçenek haline getirir. Ancak, şeker hastalarının dikkatli tüketmesi gerekmektedir. Sonuç olarak, incir reçeli, doğru şekilde hazırlandığında ve tüketildiğinde, hem lezzetli hem de sağlıklı bir yiyecek olarak sofralarımızda yer almalıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Güncel

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri