recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.
  • Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kısmından parmağımız yardımı ile  ya da kaşıkla bir çizgi çizelim. Çizdiğimiz çizgi hızlı bir şekilde değil de ağır ağır kapanıyorsa reçel imiz olmuş demektir, içerisine limonunu ekleyebilirsiniz.
  • Aynı şekilde soğuk tabağa koyduğumuz reçel, tabağı eğdirdiğiniz de ağır ağır ve yuvarlanarak akıyorsa yine kıvamı gelmiş demektir.
  • Kaşıktan en son akan reçel su gibi değil de damla damla şeklindeyse reçel kıvama gelmiş demektir.
  • Su dolu bir çay bardağına bir damla damlat tığınızda dağılmadan duruyorsa olmuş demektir.
  • Soğuk tabağa tek bir damla damlat tığınızda hemen yayılmıyor, top gibi duruyorsa yine kıvam olmuş demektir.
  • Reçelin suyundan çay kaşığının ucu ile bir damla alıp bir tabağa dökün. Son damlası ip şeklinde uzayarak akıyorsa reçelin kıvamı olmuş demektir.
  • Eğer reçel iniz sulu olduysa ve mikro dalga fırınınız varsa en yüksek ısısına getirip 3-5 dakika kaynatıp çıkarırsanız rengi bozulmadan reçelin izin fazla suyunu çektirebilirsiniz. Ama tekrar ocağa alıp kaynatırsanız reçelin izin rengi koyulaşmış olur, güzel olmaz.Ya da yayvan bir kaba alıp üzerine tülbent kapatıp çok güneşli bir yerde iki üç gün güneşte de fazla olan suyunu çektirebilirsiniz.Bu yöntem genellikle annelerimizin sıkça kullandığı yöntemidir. 
  • Eğer reçeliniz çok koyu olduysa içine sakın su katmayın. Bunun aksine az ölçüde kıvamı sulu olan bir şerbet hazırlayıp üzerine ilave edebilirsiniz.Ya da iki ayrı reçeli karıştırabilirsiniz.
  • Eğer reçel iniz şeker lendi ise sakın atmayın. Annelerimizin yaptığı gibi şeker eriyene kadar bir kaynatın, reçel iniz kurtulur ve tekrar yenilecek hale gelir.
  • Reçelin doğru kıvama geldiğini anlamak için iki yöntem kullanabilirsiniz: Su dolu bir bardağa reçelden küçük bir miktar alıp damlatın. Damla bardağın en altına kadar dağılmamış bir şekilde  inerse reçel kıvamını almış demektir. İkinci yöntemde ise reçelden az bir miktar alınır ve düz zeminli bir tabağın üzerine damlatılır. Reçel tabakta yayılmadan kalıyor ise doğru bir kıvam elde edilmiş demektir.
Çilek Reçeli Kıvamı
Yukarıda verilen bilgilerin ışığında anlaşılıyorki çilek reçelinin kıvamının oluşturulmasında çok önemli bir kaç detay olduğu görülmektedir. Sizlerde verilen tavsiyelere uyarak reçelinizin kıvamını çok kolay bir şekilde tutturabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:18:15

Çilek Reçeli Kıvamı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çilek Reçeli Kıvamı"

zehra

Arkadaşlar vişne reçelim sulu geldi ne yapmalıyım

2017-07-13

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reç...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017