Çilek Reçeli Kıvamı
20 Haziran 2024

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli yaparken doğru kıvamı tutturmak için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Şimdi bu püf noktaları aşağıda sıralayalım:

  • Buzdolabına daha önceden koyduğunuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyun. Biraz bekledikten sonra, reçelin orta kısmından parmağınız yardımıyla veya kaşıkla bir çizgi çizin. Çizdiğiniz çizgi hızlı bir şekilde değil de ağır ağır kapanıyorsa, reçeliniz olmuş demektir ve içerisine limonunu ekleyebilirsiniz.
  • Soğuk tabağa koyduğunuz reçel, tabağı eğdiğinizde ağır ağır ve yuvarlanarak akıyorsa, kıvamı gelmiş demektir.
  • Kaşıktan en son akan reçel su gibi değil de damla damla şeklindeyse, reçel kıvama gelmiş demektir.
  • Su dolu bir çay bardağına bir damla damlattığınızda dağılmadan duruyorsa, reçeliniz olmuş demektir.
  • Soğuk tabağa tek bir damla damlattığınızda hemen yayılmıyor, top gibi duruyorsa yine kıvamı olmuştur.
  • Reçelin suyundan çay kaşığının ucu ile bir damla alıp bir tabağa dökün. Son damlası ip şeklinde uzayarak akıyorsa, reçelin kıvamı olmuş demektir.
  • Eğer reçeliniz sulu olduysa ve mikrodalga fırınınız varsa, en yüksek ısısına getirip 3-5 dakika kaynatıp çıkarırsanız, rengi bozulmadan reçelinizin fazla suyunu çektirebilirsiniz. Ancak tekrar ocağa alıp kaynatırsanız, reçelin rengi koyulaşabilir ve güzel olmaz. Alternatif olarak, yayvan bir kaba alıp üzerine tülbent kapatarak çok güneşli bir yerde iki üç gün güneşte fazla suyunu çektirebilirsiniz. Bu yöntem genellikle annelerimizin sıkça kullandığı bir yöntemdir.
  • Eğer reçeliniz çok koyu olduysa, içine su katmayın. Bunun yerine az ölçüde kıvamı sulu olan bir şerbet hazırlayıp üzerine ilave edebilirsiniz ya da iki ayrı reçeli karıştırabilirsiniz.
  • Eğer reçeliniz şekerlendi ise, sakın atmayın. Annelerimizin yaptığı gibi, şeker eriyene kadar bir kaynatın. Reçeliniz kurtulur ve tekrar yenilecek hale gelir.
  • Reçelin doğru kıvama geldiğini anlamak için iki yöntem kullanabilirsiniz: Su dolu bir bardağa reçelden küçük bir miktar alıp damlatın. Damla, bardağın en altına kadar dağılmamış bir şekilde inerse, reçel kıvamını almış demektir. İkinci yöntemde ise, reçelden az bir miktar alınıp düz zeminli bir tabağın üzerine damlatılır. Reçel tabakta yayılmadan kalıyorsa, doğru bir kıvam elde edilmiş demektir.

Yukarıda verilen bilgilerin ışığında anlaşılıyor ki, çilek reçelinin kıvamının oluşturulmasında çok önemli birkaç detay bulunmaktadır. Sizler de verilen tavsiyelere uyarak reçelinizin kıvamını çok kolay bir şekilde tutturabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

zehra

10 Mayıs 2024 Cuma

Arkadaşlar vişne reçelim sulu geldi ne yapmalıyım

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Zehra Hanım,

Vişne reçeliniz sulu geldiyse şu adımları izleyebilirsiniz: Reçeli tekrar kaynatın ve şeker oranını kontrol edin. Kaynatma süresini uzatarak suyun buharlaşmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, reçele biraz daha şeker ekleyerek kıvamını yoğunlaştırabilirsiniz.

Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Yapılır?

Reçel Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli