recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4 ünde kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerindendir kiraz reçeli. Güzel kiraz reçelinin püf noktalarından en önemlisi ana malzeme olan kirazın kendi yöresinden tedarik edilmesidir. Çünkü en iyi yetiştiği yerden elde edilen kiraz ile herhangi bir yerden elde edilen kirazla yapılan reçelin kıyas edilemeyeceği aşikardır.

Reçel yapımında kullanılacak malzemelerimiz:

  • 700 gram kiraz
  • 2 adet limon
  • 1 kaşık tereyağı
  • yarım litre su
Kiraz reçeli yapılışı

Kirazın özellikle son zamanlarda yapılan festivallerle adını sıkça duyuran Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi kiraz tedarik edilmek için biçilmiş bir yerdir. Kiraz reçelinin yapımına geldiğimiz zaman ise öncelikli olarak arzu ettiğiniz miktarda aldığınız kirazları çok temiz bir şekilde yıkayınız. Kirazlar yıkandıktan sonra sapları mutlaka çıkarılmalıdır çünkü sapları reçelin tadını kolayca bozabilmektedir. Çengelli iğne ile çekirdekleri çıkarılarak kirazlar bir sonraki aşamaya hazırlanır. 

Kiraz Reçeli
Bir sonraki aşamada ise bütün kirazlar eksiksiz olarak bir tencereye alınıp üzerine toz şeker dökülür. Toz şekerin miktarı kiraz miktarına göre değişmektedir. Toz şeker döküldükten sonra tencere buzdolabında yaklaşık 24 saat bekletilir. Bu bekletildikten  sonra şeker tencerenin içinde erimiş olup kirazların ise suyunu saldığı görülecektir. Kirazlar iyice suyunu saldıktan sonra ocağa alınırlar. Kaynayıncaya kadar bekletilir ve altı kısılır ve üzerinde biriken köpükler büyük bir hassasiyetle alınır. Başlangıçta 1 kaşık tereyağı atarsanız bu işlemde köpükleri almak zorunda kalmazsınız çünkü köpüğe rastlayamazsınız bu işlemden sonra. 

Reçel tam kıvamını alana kadar ocakta bekletilir. Ocaktan kaldırılmaya yakın içine yaklaşık 2-3 limonun suyu dökülür. Yaklaşık 10-15 dakika daha kaynatıp reçel imiz ocaktan alınır. çok önemli bir nokta ise sıcak sıcak iken kavanozlara konulmalıdır reçel. Sıcak konulduktan sonra kapağı asla kapatılmamalıdır. Reçel kavanozun içinde soğuduktan sonra kapağı kapatılarak beklemeye alınmalıdır. Yukarıda belirtilen tarifin aşamaları eksiksiz olarak yapıldığında eşsiz bir kiraz reçeli yapacağınızdan hiç şüpheniz olmamalıdır. Bazı aşamalar yöreden yöreye çok farklı olmasa da bir kaç detay bakımından farklılıklar gösterebilmektedir. Siz de kendi damak zevkinize göre tarifte çeşitli değişiklikler yaparak damak tadınıza en uygun tadı bulabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:22:46

Kiraz Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kiraz Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reç...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017