Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli

Kahvaltı masalarında rengarenk reçel çeşitleri, vazgeçilmezlerimiz arasındadır. Neredeyse yaz meyvelerinin her çeşidinden yaptığımız reçeller, kavanozlarda rengarenk bir görünüm yaratmasıyla iştah açıcıdır. Yaz boyunca yediğimiz şeftaliyi, kışı da düşünerek şeftali reçeli yapmak hiç de fena olmaz. Size mis gibi, bilindik olmayan şeftali reçelinin tarifini vereceğim.

Şeftali Reçeli Malzemeleri

  • 1 kg şeftali (Ne çok sert ne de yumuşak olmalı)
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu veya yarım limon suyu
  • Bir fiske tuz

Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır?

Önce şurubu ocağa koyun. Tencereye suyu ve şekeri ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın. Önceden yıkadığınız şeftalileri bir tülbente koyun ve kaynar suyun içine yerleştirin. Bir dakika bekledikten sonra hemen soğuk suya batırıp çıkarın. Bu şekilde şeftalileri kolayca soyabilirsiniz. Şeftalilerin kabuklarını temizleyip, ikiye ayırarak çekirdeklerini çıkarın. Şeftalileri kabuğunu soyduktan sonra çok ince olmayacak şekilde birkaç dilim haline getirin ve ardından küp küp doğrayın.

Kaynayan şurubu tatlı şerbeti kıvamına gelene kadar kaynatın. Şeftali reçelinde şekere yatırıp bekletmek, şeftalilerin dağılmasına yol açar. Şerbete atılınca şeftaliler dağılmaz. Kaynayan şerbetin içine küp küp doğradığınız şeftalileri ekleyin. Sık sık karıştırmayın. Kaynadıkça biriken köpükleri bir kevgir yardımıyla alın. Şeftaliler kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. Yaklaşık yirmi dakika kadar kaynatın. Şeftaliler iriliğini kaybedince şeftali reçeliniz olmuş demektir. Ocaktan indirmeden birkaç dakika önce limon tuzunu veya limon suyunu ekleyin.

Kaynamış olan reçeli isterseniz bir müddet güneş ışığında bekletip kavanozlara koyun, isterseniz de sıcakken kavanozlara koyup soğuyunca ağzını kapatın. Şeftali reçelinizi soğuduktan sonra mutlaka serin ve kuru bir yerde saklayın. Şeftali reçeli tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdiklerinizle afiyetle yemeniz dileğiyle!

Ekstra Bilgiler

Şeftali reçelini yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek, reçelinizin kalitesini artıracaktır:

  • Şeftalilerin olgun ama çok yumuşak olmamasına dikkat edin. Çok yumuşak şeftaliler pişerken dağılabilir.
  • Reçelinizi fazla karıştırmaktan kaçının. Aksi takdirde şeftaliler dağılabilir ve reçelinizin kıvamı bozulabilir.
  • Limon tuzu veya limon suyu, reçelin şekerlenmesini önler ve uzun süre dayanmasını sağlar.
  • Reçelinizi kavanozlara sıcak olarak koyarsanız, kavanozların steril olmasına dikkat edin. Bu şekilde reçelinizi daha uzun süre saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Muz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Muz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri