Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze İncir Reçeli

Taze incir reçeli, lezzeti ve sağlığa olan faydalarıyla sofralarımızda sıkça yer alan bir reçel türüdür. İncir reçeli, yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır. Bağırsakları yumuşatarak kabızlık sorununu ortadan kaldırır. Vücuda enerji verir ve bedensel ile zihinsel yorgunluğu giderir. Hafızayı güçlendirir ve zihni canlı tutar. Özellikle ders çalışan öğrenciler için sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir. Öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir, boğazı yumuşatır ve kuru öksürüğün önüne geçer. Ayrıca nezle ve bronşite de iyi gelir. Vücuttaki bakteri ve virüslerin çoğalmasını engeller ve kansere karşı koruyucu özellik taşır. Bu kadar faydalı bir yiyeceği tüketmemek neredeyse imkansızdır.

Taze İncir Reçeli Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir kilo reçellik yeşil incir
  • Bir kilo toz şeker
  • Beş su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • İki adet nohut büyüklüğünde limon tuzu

Taze İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

İncir reçeli yaparken tam olarak olgunlaşmamış yeşil incirler kullanılır. Küçük olanların tercih edilmesi daha doğrudur çünkü küçük olanlar sunum aşamasında daha şık görünür ve tek lokmalık olur. Yeşil ve küçük olan incirler alınır, güzelce yıkanır ve bir süzgece alınıp süzülür. Geniş bir tencereye incirler konur ve üzerini geçecek kadar su eklenir. Tencere ocağa alınır ve incirler yumuşayana kadar yaklaşık yirmi yirmi beş dakika haşlanır. İncirler yumuşayınca tencereden alınır ve süzülmesi için süzgece bırakılır. Diğer taraftan çelik bir tencereye bir kilo toz şeker ve beş su bardağı su konulup karıştırılır. Tencere ocağa alınır ve orta ateşte kaynatılır. Şerbet kaynamaya başlayınca on dakika tutulur. Kaynadıkça koyu bir şerbet elde edilecektir. İyice süzülen incirler tencereye şerbetin içine atılır ve beş altı dakika kaynatılır. Sonra ocağın altı iyice kısılır ve yaklaşık yarım saat daha reçel pişirilir. Kaynarken çok fazla karıştırmamaya dikkat edilmelidir; aksi takdirde incirler dağılır ve hoş olmayan bir görüntü oluşur.

Reçelin kıvamını anlamak için bir çay kaşığının ucuyla alınıp bir tabağa damlatılır. Eğer dağılmıyorsa reçel olmuştur; hemen dağılıyorsa biraz daha kaynatılmalıdır. Kıvamı tam olarak ayarlanınca limon suyu eklenip beş dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Reçel ılık hale gelince üzerindeki köpükler kuru bir kaşıkla veya peçete yardımıyla alınır. Böylece rengi ve tadı daha güzel olacaktır. Reçeli cam kavanozlara doldurun ve iyice soğuduğunda kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza ediniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ayda

15 Nisan 2024 Pazartesi

Taze incir reçeli yapacağım yardımcı olursanız sevinirim. Taze incir reçeli hazırlarken yarım limon suyu yeterli olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Erdoğan

Merhaba Ayda Hanım, taze incir reçelini yaparken malzeme ölçüsünün çok önemli olduğunu ve en küçük hatalarda bile şekerlenme durumu olabileceğini unutmayın. Bu nedenle yukarıdaki tarifi bire bir uygulamaya özen gösterin. Yukarıdaki ölçüler için yarım limonun suyu yeterli olacaktır.

2. Cevap
cevap

Çetinöz

Merhaba. 1 kilo taze incir için yarım limon suyu yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra limon tuzu da kullanmanız gerekmektedir. 3 4 diş kullanabilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Güncel

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri