Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de ve kurabiye süslemelerinde kullanılmaktadır.

Size kaliteli reçeli nasıl yapacağınızı kısaca anlatacağım kâğıdı hazırlayın en güzel reçeli yapmanız için püf noktalarını veriyorum

Eğer reçelin köpüklerini kaşıkla almakla uğraşmak istemiyorsanız azıcık bir tereyağı koyduğunuzda daha parlak olacaktır. Reçeli yaparken derin tencere kullanınız ağzını asla kapatmayınız yoksa kararmalar meydana gelir. Reçelimizi pişirdikten sonra çelik tencere kullandıysak tencereyi değiştirelim ki ocak sönse de altı kaynamaya başlar ve reçelde kararmalar meydana gelmesini istemiyorsanız soğuması için başka bir tencereye alın.

Reçelin eğer kristalleşmesini istemiyorsanız limon tuzu eklemeyi unutmayın. Eğer reçelinizi hemen tüketmeyecekseniz reçeli 10 dakika bekletip sıcak şekilde kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin böylece küflenmesini ve bozulmasını engellersiniz.

Ama eğer hemen tüketecekseniz soğuduktan sonra kavanoza koyun aksi halde küflenir. Çilekleri karıştırırken çok narin davranın ki ezilmeler meydana gelmesin. Her zaman yoklamalısınız, reçelinizi başından ayrılmamanızı öneririm ve köpüğünü almalısınız. Unutmayın ki reçel ne kadar koyu kıvamlıysa o kadar uzun süre dayanır ve bozulmaz. Eğer şekerini meyveden fazla koyarsanız kristalleşir bu yüzden ikisi de ayrı orantıda olmalıdır ki reçelimiz güzel olsun. Reçeli saklamak için 17-21 derecelik bir ısı gerekmektedir. Böylece bakteri üremesi azalır eğer bu ısıda tutarsak böylece uzun ömürlü olur.

Çilek reçelimizin tüm malzemeleri eklendikten sonra en fazla 25 dk kaynatıldıktan sonra çilek reçelimiz hazır afiyetle yiyebilirsiniz.

Çilek reçelimizin malzemeleri
  • 750 gram çilek bir kilo veya çilek kullanabilirsiniz
  • 650 gram şeker
  • Bir çay kaşığı limon tuzu veya bir limon suyu
Çilek reçeli nasıl yapılır?

Çilekleri öncelikle yıkayıp, sonra ayıklayıp derin bir tencereye koyuyoruz. Şekerini üzerine ekliyoruz ve en az akşamdan sabaha bekletelim beklettikten sonra ocağa alıp normal ateşte kaynatalım ve üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alalım pişince limon tuzunu veya limonunu ekleyip 5 dakika daha piştikten sonra altını kapatıp kavanozlara doldurun. Benim yaptığım reçel toplamda 25 dakika pişti, kusursuz kıvamda bir reçel oldu.

Afiyet olsun.

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ayva Reçeli Oktay Usta

Ayva Reçeli Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Isparta Gülü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Isparta Gülü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6