Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru kayısı reçeli, en lezzetli ve pratik reçeller arasında yer almaktadır. Ülkemiz çapında çok ünlü reçellerden biri olan bu lezzet, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biridir. Kuru kayısı reçelini evde çok kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Kültürümüzde büyük bir öneme sahip olan kayısı, birçok sağlık açısından faydalarıyla da bilinmektedir. Kuru kayısı, yaş kayısının faydalarının neredeyse tamamını barındırmasının yanı sıra, kendine has ekstra faydaları da bulunmaktadır. Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir, böbreklerde taş oluşumu riskini azaltır, beynin düzenli çalışmasını sağlar ve kan yapımını artırarak kansızlığı engeller.

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
  • 500 gram kuru kayısı
  • 2,5 su bardağı silme şeker
  • Yarım limonun suyu
Kuru Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru kayısıları öncelikle güzelce yıkayın. Daha sonra derin bir tencere içinde üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve ocak üzerinde orta ateşte 10 dakika kadar haşlayın. Haşlanan kayısıları güzelce süzün. Süzdükten sonra kayısıları dilimleyerek tekrar tencereye alın. Üzerine iki parmak geçecek kadar su, şeker ve limon suyunu ekleyerek kısık ateşte kıvam alana kadar kaynatın.

Reçel yapımında sık rastlanan sorunlardan biri olan şekerlenme, köpüklenme ve şeker ayarı dengesi çok önemlidir. Reçelin şekerlenmesi durumunda, kavanoza bir miktar kaynar su ekleyip, kavanozun üzerine pudra şekeri dökün ve hafifçe kavanozu sallayın. İdeal şeker oranı, reçel için kullanılacak meyve miktarının 1-1,5 katı olmalıdır.

Reçel yapımında kullanılan şekerin ölçüsü çok önemlidir. Az ya da çok şeker kullanılması durumunda reçelin kısa sürede bozulmasına, sulanmasına, şekerlenmesine ya da küflenmesine sebep olabilir. Reçelin köpüklenmesini engellemek için kaynarken reçelin şerbetine bir parça tereyağı ilave ederek köpüklenmeyi engelleyebilirsiniz. Reçel yapımı sırasında, kaynamakta olan reçeli fazla karıştırmamanız gerekir, aksi halde reçelin zamanla şekerlenmesine neden olabilirsiniz. Reçel kıvam aldıktan sonra bir taşım daha kaynatın ve ocaktan indirin. Kuru kayısı reçelini sıcakken kavanoza doldurun ve kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirin. Bir gün boyunca ters bir şekilde hareket ettirmeden bekletin. Bir gün sonunda kavanozu düz hale getirerek serin, havadar ve karanlık bir yerde saklayabilirsiniz. Hazırlanan reçel, oldukça kolay, pratik ve çok lezzetli bir tariftir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Popüler İçerikler

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Reçel Nasıl Yapılır?

Reçel Nasıl Yapılır?

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Kozalak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?