Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltıların olmazsa olmazı reçeller, rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile sofralarımızı donatırlar. İncir reçeli de bu lezzetlerden bir tanesidir. Olgun incir reçeli malzemelerini ve yapım aşamasını sizlerle paylaşıyoruz.

Olgun İncir Reçeli Tarifi Malzemeleri
  • 1.5 kilo olgun incir
  • 1 kilo toz şeker (Yarım su bardağı eksik olabilir)
  • 4-5 tane limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı kaynatılmış ılık su
Olgun İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle işe incirleri iyice yıkayıp saplarını kesmek ile başlayın. Yıkadığınız incirleri suyunun akması için kuru bir bez üzerine koyun. Kuruladığınız incirleri ister ikiye ister dörde nasıl tercih ederseniz bölün. Uygun büyüklükteki tencereye koyun. Üzerine toz şekeri ekleyin. Bu kısmı bir gün önceden ya da akşamdan yapıp, bekletmeniz gerekiyor. Şekerde bekleyen incir kendi suyunu da bırakacağı için hem kıvam olarak hem lezzet olarak daha güzel bir reçel elde edeceksiniz.

İncirler yeteri kadar bekletildikten sonra üzerine yarım su bardağı kaynatılmış ve ılıtılmış suyu ekleyin ve ocağın altını yakın. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar bekletin. İncirlerin dağılmaması için karıştırmak yerine, tencereyi arada bir hafif hafif sallayın. Olgun incir reçeliniz kaynamaya yaklaştığında, bir yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Tekrar kaynamaya bırakın. Arada bir incirlerin dağılmayacağı şekilde karıştırın. Karıştıracağınız kaşığın tahta olmasına ve kaşığınıza su değdirmemeye özen gösterin.

Kaynama esnasında reçelinizin üzerinde köpüklenmeler olacaktır. Bir kaşık yardımı ile bu köpükleri almanızı öneririz. Reçelin üzerinde biriken köpükler alınmazsa reçelin lezzetini etkileyecektir. İncir reçeliniz uygun kıvama gelince, limon tuzunu koyun ve 5 dakika daha kaynamaya bırakın. Kaynama işlemi bittikten sonra ocağın altını kapatın. Reçeliniz hazır.

Reçelin Saklanması

Reçeli hemen tüketecekseniz kavanozlara doldurduktan sonra soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatın. Eğer uzun sürede kullanım amaçlı yapmış iseniz, sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatarak, ters çevirin. Reçel soğuduktan sonra serin ve güneş almayan bir yere kaldırın. Bu şekilde uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Ekstra İpuçları
  • Reçelin kıvamını kontrol etmek için bir tabağa bir kaşık reçel koyup soğumasını bekleyin. Soğuduğunda kıvamı istediğiniz gibi ise reçeliniz hazır demektir.
  • Reçelin daha aromatik bir tat kazanması için birkaç damla vanilya özü ekleyebilirsiniz.
  • Reçelinizi daha uzun süre saklamak için kavanozları sterilize etmeyi unutmayın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Güncel

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri