Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Reçeli

Mandalina reçeli, oldukça lezzetli ve yapımı son derece zevkli bir reçeldir. Şimdi mandalina reçelinin yapılışını ve malzemelerini detaylı bir şekilde inceleyelim.

Mandalina Reçeli İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy mandalina
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tane kakule
  • 1 tane kuru karanfil
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır?

1. Birbirine yakın boyutlarda seçilen mandalinaları yıkayıp bir tencereye alın. Üzerlerine bol su ekleyerek yaklaşık bir saat kaynatın.

2. Kaynattığınız mandalinaları süzüp üzerlerine tekrar soğuk su ekleyerek bir saat daha kaynatın.

3. Başka bir tencereye üç su bardağı şeker ve bir buçuk su bardağı suyu alarak içerisine kakule ve karanfili ekleyin. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatın.

4. Kaynayan şerbet kıvam almaya başladığında, kaynattığınız mandalinaları tekrar süzün ve üzerlerine soğuk su ekleyerek biraz soğutun.

5. Keskin bir bıçak yardımı ile mandalinaları dilimleyin. Dilimlenen mandalinaları kaynayan şerbetin içerisine atın.

6. On beş dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra içerisine limon tuzunu ekleyin ve beş dakika daha kaynatarak ocaktan alın.

7. Reçeli kavanozlara doldurun ve ağızlarını sıkıca kapatın.

Daha Güzel Mandalina Reçeli Yapmak İçin Püf Noktaları

Kabuklu bütün halde hazırlanan mandalina reçelinde seçtiğiniz mandalinaların ince kabuklu olması oldukça önemlidir. Kabuk ve mandalinanın kendine has hafif acı ve asitli tadını hissetmek istemiyorsanız, mandalinaları her gün sularını değiştirerek üç gün boyunca bekletmeniz ve sonrasında tarife göre reçeli hazırlamanız önerilir. Mandalinaların ince kabuklu ve birbirine yakın küçük boylarda olmasını göz önünde bulundurun. Reçeli oda ısısında beklettikten sonra kavanozlara doldurun.

Mandalina Reçeli İçin Pişirme Önerileri

İsteğe göre acı suyunun çıkması için defalarca haşladığınız ve suyunu süzdüğünüz mandalinaları soğuttuktan sonra dilimleyebilir ve şerbet karışımında bu şekilde pişirerek hazırlayabilirsiniz. Reçel kıvamını damak tadınıza göre kullanacağınız su miktarını azaltıp arttırarak arzu ettiğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Mandalina reçelinin içerisine farklı aromalar katmak isterseniz, tarçın çubuğu veya vanilya ekleyebilirsiniz. Ayrıca, mandalina reçelini hazırlarken mandalinaların çekirdeklerini çıkartarak daha pürüzsüz bir reçel elde edebilirsiniz. Reçelinizi serin ve karanlık bir yerde muhafaza ederek uzun süre tazeliğini koruyabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçel Nasıl Yapılır?

Reçel Nasıl Yapılır?

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

Şekersiz Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dağ Çileği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dağ Çileği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli