Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli

Pekmezli kabak reçeli, yapımı zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetlidir. Tüm emeklerinize değecek bir reçel tarifidir. Piştiğinde eve harika bir koku yaymaktadır. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan reçelleri, birkaç küçük püf noktası ile evde çok kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Reçel yapımında sık rastlanan problemlerden biri olan şekerlenme, köpüklenme ve şeker ayarı dengesi çok önemlidir. Reçelin şekerlenmesi durumunda, kavanoza bir miktar kaynar su ekleyip, kavanozun üzerine pudra şekeri dökün ve hafifçe kavanozu sallayın. İdeal şeker oranı, reçel için yapılacak meyve miktarının 1,5 katı olması gerekir. Reçel yapımında kullanılan şekerin ölçüsü çok önemlidir. Az ya da çok şeker kullanılması durumunda reçelin kısa sürede bozulmasına, sulanmasına ve şekerlenmesine ya da küflenmesine sebep olmaktadır. Reçelin köpüklenmesini engellemek için kaynarken reçelin şerbetine bir parça tereyağı ilave ederek köpüklenmesini engelleyebilirsiniz. Reçel yapımı esnasında, kaynamakta olan reçeli fazla karıştırmamanız gerekir, aksi halde reçelin zamanla şekerlenmesine neden olmaktadır.

Hazırlanan reçeli, serin, havadar ve karanlık bir yerde saklamanız gerekir. Pekmezli kabak reçeli yapımına başlayalım ve malzemelerine bir göz atalım.

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilogram kış kabağı
  • Bir su bardağı üzüm pekmezi
  • Yarım kilogram toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 5 veya 6 adet karanfil

Pekmezli Kabak Reçeli Nasıl Yapılır?

İlk önce kış kabağının kabuklarını soyduktan sonra derince bir kap içerisinde yıkayıp güzelce süzdükten sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Doğradığınız kabakları derin bir tencere içine alıp, şekeri üzerine döküp alt üst ederek harmanlayın ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak bir gece boyunca bekletin. Bir günün sonunda tencere içine karanfilleri ilave edip ocak üzerinde kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Kabaklar pişmeye başlayınca üzerine limon suyu ilave edin. En son bir su bardağı pekmezi ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten indirin. Pekmezli kabak reçeline kesinlikle su ilave edilmemektedir, kabağın kendi suyu yeterli olmaktadır. Sıcakken kavanoza koyarak kapağını sıkıca kapatıp, kavanozu ters çevirin. Ters bir şekilde bir gün boyunca hareket ettirmeden bekletin. Ters olarak bekletildiği aşamada üzerini bir örtü ile mutlaka örtmelisiniz. Bir gün sonunda düz olarak istediğiniz bir yerde saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pekmezli Kabak Reçelinin Faydaları Nelerdir?

  • İdrar söktürür, idrar tutukluğunu gidererek ödem oluşmasını engeller.
  • Böbrek ve mesane iltihaplarını temizler.
  • Erkek sağlığına faydalıdır, prostattan meydana gelen şikâyetleri giderir.
  • Mide ve bağırsakları yumuşatarak, dolaşım sistemini çalıştırarak, kabızlığı giderir.
  • Basuru olanlar için faydalıdır.
  • Kan yapıcı özelliği vardır.
  • Vücuda kuvvet verir ve enerji sağlar.
  • İştah açar, kilo almaya yardımcı olur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Güncel

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli

Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Isparta Gülü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Isparta Gülü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri