Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Reçeli

Zencefil, özellikle tropik bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Görüntü itibariyle yer elmasını andıran zencefil, neredeyse tüm dünya mutfaklarında baharat olarak kullanılır. Ayrıca tıbbi alanlarda da yaygın bir şekilde kullanılır. Alternatif tıpta çok fazla kullanılan zencefil, baş ağrısına ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

Yapılan araştırmalar, zencefilin kanser tedavisi sürecinde kullanılmasının katkı sağlayabileceğine dair bilimsel bulgular sunmaktadır. Bu mucize bitkiden gazoz, reçel, şarap ve turşu gibi ürünler üretilir. Özellikle zencefil reçeli, sofralarınıza koyabileceğiniz, misafirlerinize sunabileceğiniz ve çocuklara da sevdirebileceğiniz lezzetli bir alternatiftir. Yapımı oldukça kolay ve pratiktir.

Zencefil Reçeli Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet orta boy taze zencefil
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Bir adet limon veya bir miktar limon tuzu
  • 6 su bardağı su
  • 2 adet kabuk tarçın

Zencefil Reçeli Nasıl Yapılır?

İlk önce taze zencefilin kabuklarını ince bir şekilde soyun. Soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Derin bir tencereye 6 su bardağı suyu koyarak üzerine doğradığınız zencefil tanelerini ekleyin. 15-20 dakika kaynattıktan sonra 3 su bardağı şekeri ve kabuk tarçınları ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra orta ateşte kaynatmaya devam edin. Zencefilin rengi parlak bir hale gelene kadar ve şerbetin kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin.

Zencefil taneciklerinin şeffaf olması önemlidir. Bu nedenle şerbetin suyu yeterli gelmezse tekrar sıcak su ilave edebilirsiniz. Pişmesine 10 dakika kala limon suyu veya tercihe göre limon tuzunu ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra tencereyi ocaktan alıp, sıcak sıcak kavanozlara koyun. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirin. Bir gün boyunca hareket ettirmeden ters olarak bekletin. Üzerini bir örtü ile mutlaka kapatın. Bir gün sonunda düz olarak serin, kuru ve karanlık bir yerde saklayabilirsiniz.

Tüm sevdiklerinizle ve ailenizle paylaşabileceğiniz zencefil reçelini afiyetle yiyebilirsiniz.

Zencefil Reçeli Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zencefil reçeli yaparken kıvamını anlamak için reçelin altını kısın veya kapatın. Bir çorba kaşığı kadar reçeli bir tabağa alarak buzdolabında birkaç dakika bekletin. Kıvamı istediğiniz gibi ise ocakta pişirmeye devam etmeyin. Eğer sulu ise biraz daha kaynatabilirsiniz. İstediğiniz kıvama ulaştığında ocaktan alabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Güncel

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri