Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?
12 Temmuz 2024

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır

Kuru gül yapraklarından hazırlanan reçel, muhteşem bir kokuya ve eşsiz bir lezzete sahiptir. Ancak, dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, gül reçelinin mutlaka katmerli kokulu güllerden yapılması gerektiğidir. Diğer kokusuz gül yapraklarından reçel yapılmamaktadır. Bu nedenle, gül reçeli yapacağınız zaman mutlaka katmerli gül yapraklarını toplamalısınız. Ayrıca, gül reçeli pişirildikten sonra buzdolabında saklamak yerine serin, güneş görmeyen karanlık yerlerde muhafaza edilmelidir. Bu sayede reçelde şekerlenme olmaz. Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden olan reçel, gül yapraklarıyla yapıldığında çok daha lezzetli olmaktadır. Eşsiz gül tadı ve muhteşem bir kokuya sahip olan kuru gül reçelini mutlaka denemelisiniz. Kuru gül reçeli nasıl yapılır diyorsanız işte tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Kuru Gül Reçeli Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 150 gram kuru katmerli gül yaprakları
  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu


Kuru gül yapraklarını öncelikle bir sudan geçirin. Gül yapraklarını biraz beklettikten sonra tencere içerisine su ekleyerek içine toz şekeri ilave edin. Ocağın altını açın ve toz şeker su içerisinde eriyene kadar karıştırın. Daha sonra kuru gül yapraklarını su içerisine ilave edin. Tencere içerisindeki su kaynayana kadar ocağın ateşini orta dereceye ayarlayın. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte kaynaması için ocağın altını düşük bir dereceye getirin. Kaynayan su ve gül yaprakları özleşene kadar kaynatın. Tencere içerisindeki karışım koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Karışımın kıvamı şurup kıvamına gelince limon suyunu da ilave edin. Limon suyu eklendikten sonra 5 dakika kadar karışımı kaynatmaya devam edin. Süre dolunca ocağın altını kapatın ve hazırlanan kuru gül reçelini tencere içerisinde soğumaya bırakın. Reçel soğuyunca kavanozlara alarak kapaklarını sıkıca kapatın. Hazırlanan reçelleri artık tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Kuru gül reçelini artık kahvaltılarda kullanabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Reçelin daha uzun süre dayanması için kavanozları önceden sterilize etmenizi öneririz. Kavanozları kaynar suyla yıkadıktan sonra kurulayın ve reçeli sıcak halde kavanoza dökün. Kapağını hemen kapatın ve ters çevirerek vakumlamasını sağlayın. Ayrıca, reçelin kıvamını kontrol etmek için, bir miktar reçeli soğuk bir tabağa damlatın; eğer damla yayılmadan kalıyorsa, reçel kıvama gelmiş demektir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Baştugay

12 Temmuz 2024 Cuma

Gül yapraklarını ne kadar süre suda bekletmeliyim? Ayrıca tencereyi hangi malzemeden seçmek daha iyi olur?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Baştugay, gül yapraklarını genellikle 15-20 dakika kadar suda bekletmek yeterlidir. Bu süre, yaprakların özlerini suya salması için ideal olacaktır. Tencere seçiminde ise paslanmaz çelik veya cam tencereler kullanmanı öneririm. Bu malzemeler, hem güvenli hem de gül yapraklarının aromasını en iyi şekilde korur.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri