Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Bende bir Malatyalı olarak sizlere taze kayısıdan yapılan reçelin yapımını ve bu reçelin içeriğinde kullanılmakta olan malzemeleri sizlere sunacağım. Bu reçeller hazır olan reçellere göre içeriğinde katkı maddesi bulunmadığından dolayı daha sağlıklı olarak üretilmekte ve daha çok tercih seçeneği olmaktadır. Bu reçeller çoğu kişinin tercihi olmakta ve genel olarak bizler için vitamin deposu olmaktadır. Evlerde genellikle anneannelerimizin ya da annelerimizin bizlere afiyet ile tüketmemiz için yapmış olduğu bu vazgeçilmez tat olan reçeller oldukça lezzetli olduğu için kesinlikle tercih edilen bir tat olmaktadır. Bunların yanı sıra evlerimizde yapmakta olduğumuz bu reçelleri çoğu kişi tercih etmektedir. Çoğu kişi bahçesinde doğal olarak toplamış olduğu meyveleri mevsimsel olarak taze taze toplar ve reçel olarak bir tat ortaya çıkartır. Bu meyveler mevsiminde daha çok lezzetli olup gerçek bir tat oluşturmaktadır. Eski zamanlarda bu yana gelmekte olan bu lezzetli reçeller oldukça güzel bir tat olarak bilinmektedir ve kahvaltılarımızın vazgeçilmezi bir tat olmaktadır. Bu reçeller ailemize ve misafirlerimizin afiyet ile yiyebilmesi için sofralarımızda servise sunulur. Yapılmakta olan bu taze kayısı reçelinin yapımını ve içeriğinde kullanılmakta olan malzemeleri düzenli bir şekilde sıralayalım. 

Taze Kayısı Reçeli malzemeleri  

  • Üç kilo taze kayısı
  • Üç kilo toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı limon tuzu veya bir kaç damla taze sıkılmış olan limon suyu
Taze kayısı reçeli tarifi

Öncelikle reçeli yapmamız için mevsiminde toplanmış olan kayısıları temin edip olgunlaşmış olandan özenle seçelim ve bu kayısılardan reçelin taze kalacağı şekilde bu kayısıları bir kaba alıp güzelce yıkayalım ve yıkanan bu kayısıları bir süzgece alıp kuruması için bekleyelim. Kayısıları kesinlikle kurutmalıyız çünkü yapılan reçel kayısılar kurutulmaz ise ekşir ve bütün bu yapmış olunan emekler boşa gider. Yıkanan ve iyice kurutulan bu kayısıların çekirdeklerini ayıklayalım ve ayıklanmış olan bu kayısıların da çekirdeklerini kırıp güzelce seçelim. Sonrasında ise kayısıları bir tencereye koyup üzerine toz şeker ekleyelim. Tencereye koyulan kayısıların üzerine çıkarıp ayıklamış olduğum çekirdekleri ekledikten sonra tencerenin kapağını sıkıca örtelim ve dört - beş saat ya da gün boyunca bu tencerede dinlenmesini ve kayısıların şekerle özdeşleşmesi için dinlenmeye bırakılır. Bekletilen bu kayısıları sonraki aşamada yaklaşık olarak 40-45 dakika kadar kaynatalım. Kaynamakta olan reçeli kaynamasına beş dakika kala üzerine bir kaç diş limon tuzu ekleyelim. Tercihe göre bu değişebilir isterseniz limon tuzu yerine limon da ekleyebilirsiniz ve böylelikle de hiç bir fark olmayacaktır. Bu aşamada kaynamış olan reçeli ocaktan alalım. Hazırlanan bu reçeli güzelce soğumaya bırakalım ve üç beş saat kadar reçeli tencerede soğuduktan sonra kavanoza ya da bidonlara alarak kışın tüketmek için kaldıralım ve güzel bir yerde muhafaza edelim. Sonrasında afiyetle yenilmesi için kahvaltılarda servise sunalım. 

Genellikle hazır olarak yapılmakta olan reçeller hali hazırda olduğu ve zahmet vermediği için kişilerin az da olsa birazının tercihi olmaktadır. Fakat hazır olarak alınan bu reçeller kesinlikle önerilmemektedir. Çünkü bu reçellerin içeriğinde kullanılmakta olan malzemeler ne denli taze ve ne denli sağlıklı olduğu tartışma konusu olmaktadır. Sizlerde çocuklarınızın taze olarak yapılan bu reçellerden tüketmesini ve sağlıklı olarak beslenmesini istiyorsanız kesinlikle şiddetle sizlere evde yapılmakta olan reçel çeşitlerini ya da daha farklı olan meyvelerden yapılan reçelleri öneri olarak tüketin. İçeriğinde glikoz şurubu ya da faklı tatlandırıcılar ve bunların yanı sıra kullanılmakta olan gıda boyaları bizlere ve ailemize bir çok türden rahatsızlık oluşturmakta, sağlığımız için risk faktörü taşımaktadır.

Taze Kayısı Reçeli Yorumları

şifre  Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Taze Kayısı Reçeli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek...
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, soğuk algınlığı, depresyon, grip, bronşit ve iyi bir gençleştirici içeriğ...
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kısmı...
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz çilek reçeli,  şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çilek meyve olarak da çok sevilen bir besindir ve bu besinin birçok faydas...
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelin...
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozuld...
Ham İncir Reçeli
Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiy...
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve p...
Kivi Reçeli
Kivi reçeli, kivi reçelini yaparken dikkat edilmesi gereken öncelikli husus, kivilerin yumuşamamış, yani sert olmasıdır. Yumuşak olan kiviler, kaynatma esnasında eridikleri için reçel yapılacak kivilerin sert olmasına çok dikka...
Oktay Usta Üzüm Reçeli
Oktay Usta üzüm reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her köşesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan tatlı yani şekerli bir karışımdır ve genellikle meyvelerden yapılır. Oktay usta ü...
Karadut Reçeli
Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi n...
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve...

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onl...

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, soğuk algınlığı, depresyon, grip, bronşit ve iyi bir gençleştirici içeriğ...

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kı...

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli,  şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çilek meyve olarak da çok sevilen bir besindir ve bu besinin birçok faydası bulunm...

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelin...

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflene...

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiy...

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süs...

Kivi Reçeli

Kivi reçeli, kivi reçelini yaparken dikkat edilmesi gereken öncelikli husus, kivilerin yumuşamamış, yani sert olmasıdır. Yumuşak olan kiviler, kaynatma esnasında eridikleri için reçel yapılacak kivilerin sert olmasına çok dikkat edilmel...

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta üzüm reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her köşesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan tatlı yani şekerli bir karışımdır ve genellikle meyvelerden yapılır. Oktay usta üzüm reçeli...

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile ...

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyeleri...

Muz Reçeli

Muz reçeli, muz, tadı bakımından aşırı tatlı ve içiriği bakımından çok faydalı olan bir kış meyvesidir. Hormon seviyesini yükselterek, stres ile daha kolay başa çıkılmasını sağlayan muz, ayı zamanda, konsantrasyonu artıran, kem...

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoşt...

Kuru İncir Reçeli

Kuru İncir Reçeli, İncir yetiştiriciliği genel olarak Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgelerinde yaygın olarak yapılmaktadır. Bu bölgelerde özenle yetiştirilen incirlerin mevsiminde toplanması ile en güzel ve en lezzetli kuru incir reçeli bu b...

Yaban Mersini Reçeli

Yaban Mersini Reçeli, yaban mersini birçok sebze ve meyvede olduğu gibi antioksidan bakımından oldukça iyi bir kaynaktır. Bu özelliği nedeniyle de sağlık açısından faydalıdır. İçeriğinde barındırdığı antioksidanlar vücutta serbest...

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar için gerekli vitaminleri, mineralleri  bütün bu reçeller sağlamaktadır. Her meyvenin...

Armut Reçeli

Armut reçeli, armut, ince kabuğuyla bilinen, kendine has tatlı bir tadı olan lezzetli bir meyvedir. Reçeli ise çok hoş ve güzeldir. Armut reçeli yapmak için çok büyük bir çabaya gerek yoktur. Yapımı basit, tadı çok güzel olan bir reçel ç...

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve...

Reçel Çeşitleri

Reçel çeşitleri, reçel farklı meyve ve sebzelerin şeker ile kaynatılması sonucu elde edilen kahvaltılık bir tatlı türüdür. Sizin için seçtiğimiz reçel tariflerinden yararlanarak sizde evinizde harika lezzette reçeller hazırlayabil...

 

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Kozalak Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Şekersiz Çilek Reçeli
Reçel Nasıl Saklanır
Taze Kayısı Reçeli
Reçel Neden Şekerlenir
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Kivi Reçeli
Oktay Usta Üzüm Reçeli
Karadut Reçeli
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Muz Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Kuru İncir Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Şekersiz Reçel
Armut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Reçel Çeşitleri
Limon Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Sakız Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Domates Reçeli
Yabani İncir Reçeli
Hamsi Reçeli
Kapari Reçeli
Popüler İçerik
Muz Reçeli
Muz reçeli, muz, tadı bakımından aşırı tatlı ve içiriği bakımından çok faydalı olan bir kış meyvesidir. Hormon seviyesini yükselterek, stres ile dah...
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmekt...
Kuru İncir Reçeli
Kuru İncir Reçeli, İncir yetiştiriciliği genel olarak Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgelerinde yaygın olarak yapılmaktadır. Bu bölgelerde özenle yetiştiril...
Yaban Mersini Reçeli
Yaban Mersini Reçeli, yaban mersini birçok sebze ve meyvede olduğu gibi antioksidan bakımından oldukça iyi bir kaynaktır. Bu özelliği nedeniyle de sağ...
Şekersiz Reçel
Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İns...
Armut Reçeli
Armut reçeli, armut, ince kabuğuyla bilinen, kendine has tatlı bir tadı olan lezzetli bir meyvedir. Reçeli ise çok hoş ve güzeldir. Armut reçeli yap...
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyv...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Kozalak Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Şekersiz Çilek Reçeli
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel
Gizlilik İlkeleri 
Güvenlik İlkeleri
Reçel Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook 
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram 
Son Forum Konuları
Reçel
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri 
Güvenlik İlkeleri
Reçel Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook 
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mayıs - 2018