Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan reçelden hem tadıyla hem de rengiyle kolayca ayrılır. Özellikle Ege bölgemizde, Marmara ve Batı Akdeniz bölgelerinde erkek incir reçeline sıkça rastlarsınız. Erkek incir denilen incirlerde daha çekirdekler oluşmamıştır. İlkbaharın sonundan itibaren, Haziran ayının başına kadar toplanan bu erkek incirler, sadece küçük bir ceviz kadar olur. Bunlarla hazırlanan reçellerde incirin yeşil rengi kaybolmaz, aynı zamanda reçelin şerbetine bile bu renk geçer. Bu reçelin hazırlanması biraz zahmetli olabilir. Çünkü erkek incir denilen incirlerin kabukları o kadar incedir ki, soyması biraz zor olabilir. Ancak sonuçta çok lezzetli bir reçel hazırlamış olursunuz. Dilerseniz erkek incir reçelini hazırlamaya başlayalım.

Erkek incir reçeli için gerekli malzemeler
  • 80-100 adet erkek incir
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 adet limonun suyu
  • İsteğe bağlı olarak karanfil
Erkek incir reçeli nasıl yapılır?

Reçeli hazırlamak için önce incirleri hazırlamaya başlayalım. Soğuk suyun altında incirleri güzelce yıkayın. İyice kuruladığınız incirlerin sap kısımlarını kesin. İncirlerin incecik olan dış kabuğunu soymaya başlayın. Alt kısımlarındaki çekirdek evlerini ise keski bir bıçak yardımıyla çok az oyarak çıkartın. Bu arada bir tencerenin içinde su kaynatın. Ayıklanmış olan incirleri bu suyun içine koyarak, 20-25 dakika kadar kaynatın. İncirler suyun içinde dibe batınca, suyu çekince kevgirle suyun içinden çıkarın.

Sıcak suyun içinden aldığınız incirlerin diriliğini yeniden kazanması için, hemen hazırlamış olduğunuz buzlu suyun içine koyun ve şoklayın. Buzlu suyun içinde incirleri birkaç saat bekletin. Daha sonra incirleri suyun içinden alın. İçine çektiği suyu ve acı tadını gidermek içinde bunları elinizle iyice sıkın. Yeniden bu incirleri soğuk suyun içine atın ve birkaç saat kadar bekletin. Bunu incirler acı suyunu atıncaya kadar 3-4 defa tekrarlayabilirsiniz.

Şimdi tencerenin içinde suyu ve toz şekeri şurup kıvamına gelinceye kadar pişirin. İncirleri suyun içinden alarak, elinizle sıkın ve şurup tenceresinin içine koyun. Burada incirlerin şurupla özdeşleşmesi için yarım saat kadar pişirin. En son olarak karanfili ve limon suyunu içine ilave edin. Bunu kısa süre kaynatarak, ocağın altını kapatın. Erkek incir reçelini cam kavanozların içine koyun. Ilındığında kavanozların kapaklarını kapatın ve ters çevirerek içindeki hava kabarcıklarının gitmesini sağlayın. Daha sonra kavanozları kuru ve serin bir yere alın. Güneş ışığı almayan bir yerde saklayın. Kahvaltılarınızda, tatlılarınızda erkek incir reçelini severek tüketebilirsiniz. Emeğinize değdiğini sizde göreceksiniz.

Afiyet olsun.

Erkek İncir Reçeli Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Editörün Seçtiği

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6