Reçel Neden Şekerlenir

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. Bu hususta reçeli yaparken ve muhafaza edeceğimiz zaman, dikkat edeceğimiz konular, reçelimizin bozulmadan daha fazla ömürlü muhafaza edilip, tüketilmesinde bize yardımcı olacaktır.

Reçelimizin şekerlenip küflenmesini önlemek için, yapacağımız reçelin içeriğinde mutlaka limon suyu kullanmalıyız. Limon suyu kullanılmadığı ya da limon suyunun yerine limon tuzu kullanıldığı zaman bu reçelin şekerlenmesine sebep olacaktır. Aynı zamanda saklama aşamasında reçelimizi koyduğumuz cam kavanozun kapağının tam ve sıkıca kapatılmasına dikkat etmez isek, hava alacak olan reçelimiz şekerlenip bozulacaktır. Yine reçel yapımı aşamasında mutlaka tahta kaşık kullanılmalıdır. Aksi taktirde kullanılan demir kaşık, reçelin şekerlenip, küflenmesine sebebiyet vermektedir.

Yapmış olduğumuz reçelimizin şekerlenip bozulmaması için, yapacağımız reçel için ayıracağımız meyvelerin, taze ve çürük olmamasına çok dikkat etmeliyiz. Çürük olan meyveler reçelin, çabuk şekerlenip bozulmasına sebebiyet verecektir. Kaynamakta olan reçelin kaynarken üzerinde oluşan köpüğü, kaynama işlemi bittikten sonra mutlaka daha önceden sıcak suya batırılmış madeni bir süzgeç ile almalıyız. Reçelin üzerinde oluşan köpüğü alacağımız süzgeç, sıcak suya batırılmaması ve madeni değil ise, bu reçelinin kısa zamanda şekerlenip, bozulmasına sebep olacaktır. Eğer kaynayan reçelin köpürmesini istemiyorsak, reçel kaynarken içerisine atacağımız çok az bir miktar tereyağı reçelin köpürmesine engel olma noktasında bize yardımcı olacaktır.

Hazırlayacağımız reçelin şekerlenmesine engel olmak için dikkat etmemiz gereken hususlardan bir tanesi ise, hazırlayacağımız reçelin içerisine katacağımız şeker miktarını ayarlayabilmektir. Reçelde kullanacağımız şeker miktarı ne az ne de çok olmalıdır. Az ya da çok kullanılan şeker, hazırlamış olduğumuz reçelin, sulanarak bozulmasına ve kaynatıldıktan kısa bir süre sonra hemen bozulacağına sebebiyet verir. Aynı zamanda reçelin şekerlenip küflenmesine neden olacaktır. Kavanozlara koyduğumuz reçelli saklama aşamasına geçmeden önce, reçelin hava alıp, şekerlenip, küflenmesine engel olmak için, içerisine reçeli koyduğumuz kavanozun kapak kısmına hava geçişini önleyecek kâğıt ve ya naylon koyduktan sonra, kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz. Hazır olan reçelimizi ışık almayan, serin ve rutubetsiz bir yerde saklar isek, bu reçelimizin şekerlenip, küflenip ve bozulmasına engel olacaktır. Aynı zamanda uzun süre muhafaza edilmesinde de bizlere yardımcı olacaktır. Dikkat edilmesi gereken bir başka nokta da reçelimizi tüketmeye başladığımız zaman yani, reçelin kapağını açtıktan sonra mutlaka buzdolabında muhafaza etmeliyiz. Aksi taktirde, reçelimiz hem şekerlenir hem de küflenerek bozulur.

Son Güncelleme : 05.12.2018 20:23:59

Reçel Neden Şekerlenir Yorumları

şifre Kırmızı sayı

2 Yorum Yapılmış "Reçel Neden Şekerlenir"
Reçelin şekerlenmesini önlemek için piştikten sonra içine bir aspirin ezerek atınız. Yıllar önce bir aile büyüğümüz öğretmişti, yaptığım vişne reçeli uzun zaman yapıldığı gün gibi durdu.
Çiğdem Payza . 31.03.2018
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Sizden ricam yardımcı olun gecen gün kayısı receli yaptım bayya cok yaptım ama icine limon suyu koymayı unuttum tekrar nasıl eklerim koymasam sorun nedir
Efsane . 03.08.2018
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad...
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de...
Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Bend...
Ham İncir Reçeli
Ham İncir Reçeli
Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz...
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kısmından parmağımız yard...
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini...
Karadut Reçeli
Karadut Reçeli
Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılı...
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzeri...
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırm...
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak yeteneğini bir kez dah...
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet...
Oktay Usta Çilek Reçeli
Oktay Usta Çilek Reçeli
Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerini alır ve şekerli bir karışımdır. Reçel daha çok meyvelerden yapılmaktadır ve Oktay Usta çile...

 

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Reçel Nasıl Saklanır
Karadut Reçeli
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Kırmızı Erik Reçeli
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Reçel Neden Şekerlenir
Oktay Usta Çilek Reçeli
Kozalak Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Kiraz Reçeli
Yeşil Erik Reçeli
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Şekersiz Reçel
Erkek İncir Reçeli
Kivi Reçeli
Yabani İncir Reçeli
Limon Reçeli
Muz Reçeli
Karpuz Reçeli
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları
Dağ Çileği Reçeli
Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır
Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır
Kuru İncir Reçeli
Popüler İçerik
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren ök...
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. ...
Kiraz Reçeli
Kiraz Reçeli
Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az ...
Yeşil Erik Reçeli
Yeşil Erik Reçeli
Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk h...
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi...
Şekersiz Reçel
Şekersiz Reçel
Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İns...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018