Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut, ince kabuğuyla bilinen ve kendine has tatlı bir lezzeti olan bir meyvedir. Armut reçeli ise oldukça hoş ve lezzetlidir. Armut reçeli yapmak için büyük bir çaba gerekmez; yapımı basit, tadı ise oldukça güzeldir. En güzel armut reçeli, tam olgunlaşmış ve yumuşak armutlardan yapıldığında lezzetli olacaktır. Bu yüzden armut reçeli yaparken bu hususa dikkat edilmelidir.

Armut Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • Altı adet yumuşamış, tam olgunlaşmış armut
  • Üç su bardağı toz şeker
  • Bir yemek kaşığı limon suyu
  • Armutları yıkamak için bir kap
  • Orta boy bir tencere

Armut Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle, altı adet armudu bir kapta, ezmeyecek şekilde dikkatlice yıkıyoruz. Armutların kabuklarını soyduktan sonra, dörde bölüp çekirdekli kısımlarını çıkarıyoruz. Soyulmuş ve doğranmış armutları tencereye koyuyoruz. Üzerine bir yemek kaşığı limon suyunu ve üç su bardağı toz şekeri ekliyoruz. Tencereyi yüksek ateşe koyarak kaynamaya bırakıyoruz. Armut reçeli kaynamaya başladığında, ocağın altını kısıyoruz. Armut reçelinin koyulaşması, diğer reçellere göre biraz daha zaman alır; bu yüzden reçeli çok kısık ateşte yaklaşık bir buçuk ila iki saat kadar kaynatıyoruz. Armut reçeli az kaynatıldığında hoşaf kıvamını alır, bu yüzden kaynatma süresine dikkat edilmelidir.

Armut reçelimiz kaynarken, reçel için ayarladığımız kavanozu sıcak suyun içerisine koyup bekletiyoruz. Reçel kavanozu alırken kapağının metal olmasına özen gösterilmelidir. Kaynama süresi dolmuş armut reçelimizi ocaktan alıyoruz. Önceden sıcak suya koyarak ısıttığımız kavanozu, reçelin bozulmaması amacıyla iyice kuruttuktan sonra, kaynatmış olduğumuz armut reçelini, kavanozda bir parmak boşluk kalacak şekilde, sıcak olarak içerisine aktarıyoruz ve kapağını hava almasını önlemek amacıyla sıkıca kapatıyoruz. İçerisine armut reçelini koyduğumuz kavanozu ters çevirerek soğumaya bırakıyoruz. Reçel soğuduktan sonra serin ve ışık almayan bir yerde muhafaza edilmelidir. Kapağını açıp kullanmaya başladıktan sonra ise mutlaka buzdolabında saklanmalıdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Isparta Gülü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Isparta Gülü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri