Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli

Düdüklüde ayva reçeli, özellikle kış kahvaltılarının mis kokulu, nefis, lezzetli ve baş tacıdır. Kış ayları, ayva demek olduğu için ayvanın reçelini, marmeladını ve kompostosunu bol bol yapabilirsiniz. Ayva reçelinin kıvamını tutturmak oldukça kolaydır. İdeal şeker oranı, reçel için yapılacak meyve miktarının çok iyi ayarlanması gerekmektedir. Az ya da çok fazla şeker kullanılması, reçelin kısa sürede bozulmasına, şekerlenmesine ve hatta küflenmesine sebep olmaktadır. Düdüklüde ayva reçelini yapmak, kısa zamanda reçeli hazırlayıp sofralarınıza koymanıza imkan sağlar ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Düdüklü tencere sayesinde uzun süre pişirmeye son; pratik şekilde hazırlanan ve kıvamı oldukça güzel olan düdüklüde ayva reçelini mutlaka denemelisiniz. Şimdi düdüklüde ayva reçeli yapımına başlayalım ve malzemelerine bir göz atalım.

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir kilo ayva
  • Bir kilo toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 6 veya 7 adet karanfil
  • Bir çay kaşığı limon suyu

Ayvaların Kararmaması İçin

  • Su ve bir miktar limon suyu

Düdüklüde Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

İlk önce ayvaların kabuklarını soyun ve istediğiniz boyutta küp-küp şeklinde doğrayın, çok minik olmamasına dikkat etmelisiniz. Kararmaması için limonlu su karışımında ayvaları bekletin. Ayvaları doğrarken kesinlikle çekirdeklerini atmayın ve çekirdekleri ortadan ikiye kesin. Doğradığınız ayvaların suyunu güzelce süzün ve ayvaları düdüklü tencereye alın. Aldıktan sonra üzerine toz şekeri, karanfili, suyu ve limon suyunu döküp güzelce harmanlayarak karıştırın. Karıştırdıktan sonra düdüklü tencereyi ocak üzerine alarak, kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte ses çıkarmaya başladığında ocağın altını tamamen kısın ve 10 dakika kaynatın. 10 dakika sonra ocak üzerinden alın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Düdüklünün havasını boşalttıktan sonra kapağı açık bir şekilde 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın. 10 dakika sonunda sıcak sıcak kavanozlara boşaltarak, kapaklarını sıkıca kapatın ve kavanozları ters çevirerek bir gün süreyle hareket ettirmeden bekletin. Bu bekleme döneminde mutlaka kavanozların üzerini örtmeniz gerekir. Bir gün sonunda düzleştirerek kavanozları istediğiniz yerde saklayabilirsiniz. Hazırlanan reçeli, serin, havadar ve karanlık bir yerde saklamanız daha uygun olacaktır. Ayva reçeli hazır; afiyetle tüm sevdiklerinizle ve ailenizle paylaşabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Güncel

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Isparta Gülü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Isparta Gülü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Muz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Muz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri