Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli

Anjelik erik reçeli, gerek rengi gerekse tadı ile çok lezzetli ve özel bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz bu reçel, özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği, hem görüntü hem de lezzet açısından oldukça önemli bir lezzettir.

Reçel Yapımının Püf Noktaları

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan reçeller, birkaç küçük püf noktası ile evde çok kolaylıkla hazırlanabilir. Reçel yapımında sık rastlanan sorunlardan biri olan şekerlenme, köpüklenme ve şeker ayarı dengesi oldukça önemlidir. Reçelin şekerlenmesi durumunda, kavanoza bir miktar kaynar su ekleyip, üzerine pudra şekeri dökün ve hafifçe kavanozu sallayın. İdeal şeker oranı, reçel için kullanılacak meyve miktarının 1,5 katı olmalıdır. Reçel yapımında kullanılan şekerin ölçüsü çok önemlidir. Az ya da çok şeker kullanılması durumunda reçelin kısa sürede bozulmasına, sulanmasına ve şekerlenmesine ya da küflenmesine neden olabilir. Reçelin köpüklenmesini engellemek için kaynarken reçelin şerbetine bir parça tereyağı ilave edebilirsiniz. Reçel yapımı esnasında, kaynamakta olan reçeli fazla karıştırmamak gereklidir, aksi halde reçelin zamanla şekerlenmesine neden olabilir. Hazırlanan reçeli, serin, havadar ve karanlık bir yerde saklamanız gerekir.

Anjelik Erik Reçeli Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir kilogram anjelik erik
  • Dört bardak toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Anjelik Erik Reçeli Nasıl Yapılır?

İlk olarak erikleri güzelce yıkadıktan sonra, çekirdeklerini çıkarın. Çekirdekleri çıkarılan erikleri küp küp doğrayın. Derin bir tencereye bir kat erik, bir kat şeker olmak üzere erikleri yerleştirin. 4-5 saat sonra şekerler eriyecek ve erikler sulanacaktır. Sulanan erikleri orta ateşte pişirmeye başlayın. Şeker tamamen eriyinceye kadar anjelik erik reçelini güzelce karıştırın. Daha sonra ara ara karıştırarak üzerindeki köpükleri alın. 25-30 dakika kaynadıktan sonra reçel koyulaşmaya başlayacaktır. Anjelik erik reçeli kıvama, koyulaşmaya başlayınca yarım limonun suyunu ekleyebilirsiniz. Limon suyunu ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatın ve reçel sıcakken kavanozlara boşaltın. Kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirerek bir gün bekletin. Bir gün sonunda kavanozu düz çevirerek istediğiniz yerde saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

Kozalak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır