Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş

soru

Sevinç Erdoğdu

14 Haziran 2024 Cuma

Geçen yıl yaptığım Karadut reçelimin içinde, taş gibi, cam gibi çok sert maddeler oluşmuş. Ne olduğunu anlamak için yıkadım, ama çözülmedi madde ortaya çıkmadı. Suda beklettim 2 gün taş beklerken dutlar ortaya çıktı. Başına böyle birşey gelen var mı? Normal bir şekerlenme değil, neden olur? Hediye vermiştim, 1 yıl sonra açmışlar. Bunun içinde bir sürü cam parçası var diyerek beni aradılar. Gittim aldım gerçekten kenarları keskin olmayan cam parcalari gibiydi. Fındık kadar boyutunda, daha da küçükleri var. İzah edemiyorum.

şifre

Önceki Cevaplar

cevap

Admin

01 Temmuz 2024 Pazartesi

Merhaba Sevinç Erdoğdu,

Karadut reçelinizde oluşan taş gibi, cam gibi sert maddeler büyük olasılıkla şeker kristalleridir. Reçellerde zamanla şekerin kristalleşmesi, özellikle uzun süre bekletildiğinde, bu tür sert maddelere dönüşebilir. Kristalleşme, şekerin tekrar çözünemeyecek kadar büyük kristaller oluşturması durumunda meydana gelir.

Bu durumu önlemek için reçel yapımında birkaç püf noktasına dikkat edebilirsiniz:
1. Şeker oranını doğru ayarlamak.
2. Reçeli pişirirken yeterince kaynatmak.
3. Reçeli hava geçirmez kaplarda saklamak.
4. Reçel yapımında limon suyu veya sitrik asit kullanmak, kristalleşmeyi önleyebilir.

Bu bilgiler ışığında, hediye verdiğiniz kişiye durumu açıklayabilirsiniz. Reçelinizi tekrar yaparken bu noktalara dikkat ederek kristalleşmeyi önleyebilirsiniz.

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Yapılır?

Reçel Nasıl Yapılır?

Güncel

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Oktay Usta

Ayva Reçeli Oktay Usta

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi