Popüler İçerikler

Süt Reçeli Nerede Kullanılır

Süt reçeli nerede kullanılır, süt reçeli belki uzun yıllardır mutfaklarda yapılan fakat çoğu kişinin ismini bilmediği bir reçel türüdür. Son zamanlarda oldukça popüler bir hal alan süt reçeli misafirler için ikramlık, kahvaltılık, pastalarda, keklerde, kurabiyelerde kullanılmaktadır. Ayrıca dondurma yapımında da yaygın bir şekil...

Kapari Reçeli

Kapari reçeli, Kapari halk arasında geber otu olarak bilinen bir bitkidir. Akdeniz ikliminde yetişen bitki Doğu Karadeniz, Güneydoğu illerinde de doğal olarak kendiliğinden yetişmektedir. Fosfor, potasyum, kalsiyum gibi mineraller bakımından oldukça zengin olan bitki sağlık açısından da çok faydalıdır. Kaparinin faydalarından ya...

Yaban Mersini Reçeli

Yaban Mersini Reçeli, yaban mersini birçok sebze ve meyvede olduğu gibi antioksidan bakımından oldukça iyi bir kaynaktır. Bu özelliği nedeniyle de sağlık açısından faydalıdır. İçeriğinde barındırdığı antioksidanlar vücutta serbest radikallerle savaşır. Bu durum sağlık açısından oldukça önemlidir. Kontrol altına alınamayan serbes...

Yaş İncir Reçeli

Yaş incir reçeli, Reçel farklı meyve ve sebzeler ile hazırlanan, daha çok kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılık haricinde kek, kurabiye ve pasta tariflerinde de reçel fazlaca tercih edilir. Yaş incir reçeli muhteşem tada sahip reçellerden sadece bir tanesidir. Yaş incir reçeli için hangi malzemeler kullanıl...

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır, Antep fıstığı, lezzetli tadı ile bilinen, kabuklu, genellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişen pahalı bir çerez çeşididir. İçeriği sebebi ile çok faydalı olan bu çerez, vücuda enerji verir, yorgunluğu giderir. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Karaciğer ve böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı ...

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. Bu hususta reçeli yaparken ve muhafaza edeceğimiz zaman, dikkat edeceğ...

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılırYapılışı; iki türlü reçel yapımı bu...

Şeftali Reçeli

Şeftali reçeli, Kahvaltı masalarında rengarenk reçel çeşitlemeleri vazgeçilmezlerimiz arasındadır.Neredeyse yaz meyvelerinin her çeşidinden yaptığımız reçeller kavanozlarda rengarenk bir görünüm yaratması iştah açmaktadır. Yaz boyunca yediğimiz şeftaliyi kışı da düşünerek şeftali reçelini yapmak hiç de fena olmaz. Size mis gibi bilind...

Süt Yumurta Reçel

Süt, yumurta, reçel, kahvaltılarımızın olmazsa olmazlarındandır. Çünkü 3 yiyecek de vücudumuz için gerekli olan çok önemli vitamin ve mineraller açısından çok zengindir.Sütten başlayacak olursak süt doğada bulunabilecek en yararlı içeceklerden birisidir. Yapısında sahip olduğu yoğun miktardaki protein sayesinde kemiklerin...

Havuç Reçeli

Havuç reçeli, Ülkemizde bolca tüketilen havuç reçeli sofralarımızın vazgeçilmez bir besin türüdür. Havucun kolay elde edilir olması havuç reçelinin de ulaşılır olmasına olanak sağlamaktadır. Havuç reçelinin yapılışı oldukça kolaydır ve herkes evinde rahat bir şekilde yapabilir. Son derece sağlıklı bir besin kaynağı olan hav...

Böğürtlen Reçeli

Böğürtlen Reçeli, Ülkemizde yapılan birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Reçeller içerisinde bulundurduğu lifler sayesine kemiklerden ve kemikleri oluşturan bağlar ve dokulara çok sağlıklıdır. Bu neden bile bol şekilde bizi reçele yönlendirmektedir. Biz başlıca reçel türleri olan kayısı reçeli, ayva reçeli, kızılcık reçeli, vişne reçeli, ...

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çilek meyve olarak da çok sevilen bir besindir ve bu besinin birçok faydası bulunmaktadır. Şekersiz çilek reçelinin faydalarını sizlere kısa bir şekilde anlatacağım. Çilek reçelinin ...

Ayva Reçeli Oktay Usta

Ayva reçeli Oktay usta, Ayva, mayhoş tadı ile bilinen bir kış meyvesidir. İçeriği bakımından çok faydalı bir meyve olan ayva, özellikle gelişim çağındaki çocukların sağlıklı büyümelerine yardımcı olur. Ayrıca, akciğer, kalp, bağırsak, mide, boğaz, göz ve ağız hastalıklarına iyi gelmektedir. Faydaları saymakla bitmeyen ayva, cildi temi...

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Bende bir Malatyalı olarak sizlere taze kayısıdan yapılan reçelin yapımını ve bu reçe...

Muz Reçeli

Muz reçeli, muz, tadı bakımından aşırı tatlı ve içiriği bakımından çok faydalı olan bir kış meyvesidir. Hormon seviyesini yükselterek, stres ile daha kolay başa çıkılmasını sağlayan muz, ayı zamanda, konsantrasyonu artıran, kemikleri güçlendiren, tansiyonu dengeleyen, böbrek kanserine yakalanma riskini azaltan, bağırsak prob...

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kısmından parmağımız yardımı ile ya da kaşıkla bir çizgi çizelim. Çizdiğimiz çizgi hızlı bir şekilde ...

Kuru İncir Reçeli

Kuru İncir Reçeli, İncir yetiştiriciliği genel olarak Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgelerinde yaygın olarak yapılmaktadır. Bu bölgelerde özenle yetiştirilen incirlerin mevsiminde toplanması ile en güzel ve en lezzetli kuru incir reçeli bu bölgelerde belirmektedir. Eski zamanlardan beri yaygın olarak incir reçeli yapılmaktadır ve günümüze ...

Dut Reçeli

Dut reçeli, dut tadı bakımından çok şekerli bir yaz meyvesidir. İçeriği bakımından çok faydalı bir meyve olan dut, genel sağlığın korunmasında insan vücuduna fayda sağlar. Aynı zamanda kansere yakalanma riskini azaltır, kanın pıhtılaşmasına engel olur ve kanın temizlenmesine sebep olan toksinleri içerir. Karaciğer ve böbrekleri temiz...

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılırken çok köpürmesidir, bu sebepten dolayı reçeli kaynatırken taşırmamaya dikkat etmeliyiz...

Armut Reçeli

Armut reçeli, armut, ince kabuğuyla bilinen, kendine has tatlı bir tadı olan lezzetli bir meyvedir. Reçeli ise çok hoş ve güzeldir. Armut reçeli yapmak için çok büyük bir çabaya gerek yoktur. Yapımı basit, tadı çok güzel olan bir reçel çeşididir. En güzel armut reçeli tam olgunlaşmış ve yumuşak armutlardan yapıldığı zaman lezzetli ola...

Kivi Reçeli

Kivi reçeli, kivi reçelini yaparken dikkat edilmesi gereken öncelikli husus, kivilerin yumuşamamış, yani sert olmasıdır. Yumuşak olan kiviler, kaynatma esnasında eridikleri için reçel yapılacak kivilerin sert olmasına çok dikkat edilmelidir. Kivi reçeline, kivi meyvesinin kendi doğallığından ekşi olması sebebi ile bu reçeli yaparken ...

İncir Reçeli

İncir reçeli, Ülkemize has birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Reçeller içerdiği besin değerleri nedeniyle kişiyi gün içerisinde oldukça zinde tutmaktadır ve doğal olması nedeniyle çok sağlıklıdır. Gelelim asıl konumuz olan incir reçeline. En çok Doğu Anadolu bölgesi ve daha doğudaki bölgelerde yapılan bir reçel türüdür. İncir re...

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de ve kurabiye süslemelerinde kullanılmaktadır.S...

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar için gerekli vitaminleri, mineralleri bütün bu reçeller sağlamaktadır. Her meyvenin birçok şekilde reçeli bulunmaktadır. Bu nedenle bol miktarda reçel çeşiti vardır. şekersiz reçe...

Üzüm Reçeli

Üzüm Reçeli ,Üzüm genel olarak Türkiye de yetişme alanı en yaygın olan ve yetişme miktarı açısından en fazla olarak üretimi yapılan bir meyve türüdür. Bu meyve soğuğa karşı olarak olukça dayanıklı bir meyvedir. Bu meyve, meyve ve atıştırmalık çerez niyetine tüketildiği gibi şarap ve bu reçelin yapımında da ana madde olarak kullanıl...

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı, diyet reçel şeker konusunda hassasiyeti bulunan kişilerin, diyabetlilerin tüketebileceği, içerisinde şeker ya da herhangi bir yapay tatlandırıcı bulunmayan bir reçel çeşididir. Bu reçel şekerle yapılmış olan kadar canlı ve net bir görünüme sahip değildir fakat sağlık açısından gönül rahatlığı ile tercih edilebilir. ...

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4 ünde kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerindendir kiraz reçeli. Güzel kiraz reçelinin püf noktalarından en önemlisi ana malzeme olan kirazın kendi yöresinden ted...

Sakız Reçeli

Sakız Reçeli, Hatay ve İzmir'de sevilerek tüketilen bambaşka bir lezzettir. Özelliği ağızda bıraktığı tadın dakikalarca devam etmesidir. Kahvaltılık olarak tüketilmesinin yanı sıra Türk kahvesinin yanına konan suyun içine bir kaşık sakız reçeli koyarak lezzete lezzet katmak mümkündür. Günümüzde marketlerde de kolaylıkla satın alabileceğimiz ...

Kuşburnu Reçeli

Kuşburnu Reçeli, kuş burnu yüce Allah'ın insanlara vermiş olduğu çok faydalı bir bitkidir. Kuş burnundan çay, marmelat ve reçel yapılır. Ayrıca çok lezzetlidir. Tam bir vitamin deposudur. Özellikle kışın soğuk algınlığı ve gripten korunmak isteyenlerin mutlaka kış burnu reçel veya marmelat tüketmesinde çok fayda vardır. Sizlerde vereceğimiz ...

Frambuaz Reçeli

Frambuaz Reçeli, Frambuaz (Ahududu) reçeli gerek görünümü ve gerekse kokusuyla herkes tarafından beğenilir. Frambuaz gülgiller familyasından olup, doğada iki yüze kadar çeşidi bulunur. Bu minicik meyve, tüm küçük taneye sahip meyvelerde olduğu gibi C vitamini yüklü, kansere karşı koruyucu antioksidan maddeler içermektedir. Ayrıca kalp v...

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzetiyle çok beğeneceğiniz beyaz dut reçelini sağlığınızı korumak için özellikle kışın bol bol tü...

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırmızı erik reçeli için gerekli olan malzemelerimiz

Karpuz Reçeli

Karpuz reçeli, yapılışı en ilginç reçellerden birisidir. Yapılış şekli genel olarak kabak reçeli, domates reçeli, armut reçeli gibi kalın kabuklu meyve ve sebze reçellerinin yapılış şekliyle birbirine benzemektedir. Karpuz reçeli için gereken malzemeler: Bir adet karpuzYete...

Kestane Reçeli

Kestane reçeli, öncelikle kestane bir kış meyvesidir ve bu reçelin de kışın yapılması gerekir. Mevsiminde yapıldığı takdir de lezzeti daha bir güzel olacaktır. Reçeller genelde kahvaltıda tüketilen şekerli gıdalardır. Ancak tatlıların ve pastaların üzerini de süslemek amacıyla kullanılabilir. Kestane reçeli yapmanın en bilindik püf no...

Çilek Reçeli Kaç Kalori

Çilek Reçeli Kaç Kalori, çilek B,C,E vitaminleri, folik asit, potasyum, manganez ve bakır mineralleri bakımından oldukça zengin içerikler taşıyan bir yaz meyvesidir. Lif içeriği açısından oldukça yüksek olan çilek, vücudun gücünü ve direncini kuvvetlendirir. Ayrıca yorgunluk, stres ve uykuyu düzenlemeye yardımcı olan bi...

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyumsuz olmaz vallahi ülkemizin en güzel meyvelerinden olup oldukça Türk halkı tarafından sevilen ve tüketilen bir meyvedir. En lezzetli ve bir o kadar da kokusuyla sizi kendine ba...

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı genelikle çokça tükettiği bir meyve olan yeşil eriği çok fazla tüketmekteyiz ve çiğ yemek yerine bir çok alanda kullanılmaktadır. Yeşil erik reçelini yaptıktan sonra pastaların üzerinde a...

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak yeteneğini bir kez daha konuşturmuştur. Oktay ustanın kayısı reçelinin hazırlanışı bir çok noktada diğ...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları, içinde bulunduğumuz günler çileğin bol bulunduğu günler ve bu nedenle çilek reçeli yapmanın tam zamanı. Bu durumda her şey mevsiminde hazırlanırsa daha lezzetli olur sözünden yola çıkarak harika bir çilek reçeli hazırlayabiliriz. İster hemen tüketmek amacıyla ister kış için saklamak amac...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pasta süsleme, reçel, şurup gibi birçok yiyecek ve içecekle birlikte de kullanılmaktadır. Ülkemizin birçok...

Diyabetik Reçel

Diyabetik Reçel, Ülkemizin her yöresinde diyabetli hastalar için yapılan bir reçel türüdür. Normal reçellere oranla kalori değeri düşük olmasına karşın reçel olması münasebeti ile yinede kalori bakımından hiçte masum sayılmamaktadır. Genellikle masum bebekler, şeker hastalığı olan gebe bayanlar, diyabetli kişiler ve sağlığına dikkat edip...

Nektari Reçeli

Nektari Reçeli, Nektari, ana vatanı kesin olarak bilinmemekle birlikte dünya geneline Çin den yayıldığı düşünülen, gülgiller ailesine mensup bol sulu ve tatlı bir yaz meyvesidir. Ülkemizde en çok Bursa ve Akdeniz bölgelerinde yetişen bu meyve sıcak iklim meyvesidir. Yarı tüylü veya tüysüz çeşitleri vardır. ...

Yabani İncir Reçeli

Yabani İncir Reçeli, genellikle Aydın ili ve çevresinde yapılan bir reçel türüdür. Sadece Aydın da değil yurdumuzun her bölgesinde yapılmaktadır. Yapılışı her yörede neredeyse aynıdır fakat bazı yörelerde gıda boyası ve bazı katkı maddeleri eklenerek orjinalliği bozulmaktadır. Bol miktarda şeker olduğu için diğer reçel türlerind...

Süt Reçeli

Süt Reçeli, Karamelize olmuş ve tatlandırılmış inek sütüdür ve bir Güney Amerika tatlısıdır. Son zamanlarda oldukça popüler olan ve yapımı oldukça basit olan süt reçeli yumuşak kıvamı, kokusu ve lezzeti ile özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında yerini almaya başlamıştır. Vücudumuz için faydaları saymakla bitmeyen, büyümeyi...

Yeşil Ceviz Reçeli

Yeşil ceviz reçeli, cevizin anavatanı olan Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde ceviz reçeli üretimine başlanmış ve ününü duymayan kalmamıştır. Adilcevaz daki ceviz reçelinin ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Ceviz reçeli Adilcevaz da üretilip tüm yurda ihraç edilmeye başlanmıştır. Lüks restoranların kahvaltı sofralarında eksik etmediği reçellerden b...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göstergesi olan sık hasta olma durumunu ortadan kaldırmaya ve bağırsak faaliyetlerini düzenlemeye yardımcı olan kara...

Kırmızı Dut Reçeli

Kırmızı dut reçeli, kırmızı dut zengin bir antioksidan kaynağıdır ve çok faydalıdır. Kırmızı dutun reçeli de bir o kadar lezzetli ve faydalıdır. Kırmızı dut reçelinin bir çok faydası vardır bunlardan bazıları, halsizliğe ve aşırı yorgunluğa iyi gelir vücuda dinçlik ve enerji kazandırır. Ağız ve boğaz enfeksiyonlarını önlemede ve koru...

Nane Reçeli

Nane Reçeli, nane hemen her yemeğimize giren bir baharat olduğu gibi, bize şifa veren bir çok karışımında baş bitkilerindendir. İlk bahar aylarında taze nane yapraklarından yapılan nane reçeli de çok lezzetli ve ferah bir tada sahip olmasının yanında tam bir şifa hazinesidir. Kendi evinizin rahatlığında ve sağlıklı bir şeklide size vereceğim...

Akasya Reçeli

Akasya reçeli, günümüzde hemen her şeyden reçel yapılabilmektedir. İnsanlar farklı lezzetleri, aromaları tatmak istiyor. Her zaman aynı şeyleri tüketmektense, bu gerçekten iyi bir fikir. Akasyada bunlardan biri. Baharın gelişiyle birlikte dalında mis gibi kokan akasya çiçekleriyle güzel bir reçel yapabilirsiniz. Biz tarifimizde ...

Portakal Kabuğu Reçeli

Portakal Kabuğu Reçeli, uzmanlara göre portakalın kabuğunda portakalın kendisine kıyasla çok daha fazla C vitamini bulunmaktadır. Portakal kabuğu sade şekilde tüketebilmek mümkün olmadığı için, bu muhteşem ve şifa hazinesi nimetten yararlanabilmenin en iyi ve lezzetli yöntemi reçel yaparak tüketmektir. Sizlerde aşağıda vereceğimiz tarif ile ...

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli hazırlamak biraz zamanınızı alsa da, sonucu sizi memnun edecektir. İncirlerin incec...

Turunç Reçeli

Turunç Reçeli, Turunç Akdeniz'e kıyısı olan bütün ülkelerde ve Güneydoğu Asya kıyılarında yetişen bu meyve rengi ve şekli ile portakala benzer ancak acımsı tadı ile portakaldan ayrılır. Bu meyve turunçgiller (portakal, mandalina, limon, greyfurt) ailesine mensuptur ve kışın yapraklarını dökmez. Turunç Reçeli, portakala benzeyen...

Zambak Reçeli

Zambak reçeli, Zambak çoğumuzun bahçesinde yetiştirdiği ve çoğu annemize sevgilimize buket olarak getirdiğiniz çiçeğin reçelinin yapıldığını biliyor muydunuz? Takibi çoğumuz şaşırıp bilmediğimizi söyleyeceğiz. Zambak yüz on çeşidi bulunan bir çok rengi barındıran soğanlı türlerden biridir ve bu soğanlı türlerin bir çoğu yabancı ülkelerde yiy...

Dağ Çileği Reçeli

Dağ Çileği Reçeli, dağ çileği diğer çilekten çok daha lezzetli ve çok daha faydalı bir meyvedir. Dağ çileği market raflarında bulunan bir meyve olmadığı için her zaman ulaşılması mümkün değildir. Bu çok lezzetli ve şifa deposu meyveyi bütün yıl sağlıklı bir şekilde tüketebilmek için reçel yapmanızı tavsiye ederiz. Hiç bir yerde bulamayacağın...

Zeytin Reçeli

Zeytin reçeli, Güzel ege bölgemizin en güzel lezzet dolu reçellerimiz den bir olan zeytin reçeli mükemmeldir. Fakat çoğu kişi der ki zeytinin demi reçeli olurmuş artık saçmalıyorlar bir o kalmıştı onu damı yaptınız diye şaşkınlık geçirmektedirler. Bunlardan biri de bendim zeytin reçelini görünce çok şaşırdım ekşi olan her gün kahvaltıda yedi...

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Sarı kiraz reçeli nasıl yapılır konusuna başlamadan önce şunu belirtelim, sıcak havaların hüküm sürdüğü bugünlerde reçelin yapılması için gerekli olan malzemeleri kolayca temin edebilirsiniz. Reçelin yapılışı oldukça kolay olduğundan tarifi yapımı kolay listesine ekleyebilirsiniz. Şimdi reçelin yapımı için gerekli olan malzemelerin listesini...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da kabuk tarçın ekleyebilirsiniz. Kahvaltıda kızarmış ekmek üstüne de öyle güzel gidiyor ki... Mis gibiMalzemeler...

Reçel Çeşitleri

Reçel çeşitleri, reçel farklı meyve ve sebzelerin şeker ile kaynatılması sonucu elde edilen kahvaltılık bir tatlı türüdür. Sizin için seçtiğimiz reçel tariflerinden yararlanarak sizde evinizde harika lezzette reçeller hazırlayabilirsiniz. Reçel tariflerini gelin hep birlikte göz atalım.Reçel Çeşitleri

Iğdır Patlıcan Reçeli

Iğdır patlıcan reçeli, ülkemizde Akdeniz bölgesinde yapılan patlıcan reçeli, özellikle Iğdır yöresine ait bir lezzettir. Patlıcan sevilen bir sebze olmasına rağmen, her yörede reçel yapımında kullanılmıyor. Ancak bu lezzeti bilenler, bundan asla vazgeçmez. Çünkü patlıcan reçelinin kendine has bir lezzeti var. Aynı zamanda patlıc...

Taze İncir Reçeli

Taze incir reçeli, incir reçeli çok severek yediğimiz reçellerden biridir ve sağlığımız açısından bir çok faydası vardır. İncir reçeli içerdiği yüksek miktarda lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır. Bağırsakları yumuşatarak kabızlık sorununu ortadan kaldırır. Vücuda kuvvet ve yüksek miktarda enerji verir. Bedensel ve zih...

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak ta bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan reçelden hem tadıyla, hem de rengiyle kolayca ayrılır. Özellikle Ege bölgemizde, Marmara ve Batı Akdeniz bölgelerinde erkek incir reçeline sıkça rastlarsınız. Erkek incir denilen...

Vişne Reçeli

Vişne reçeli, Evlerimizde en çok olarak tercih edilen ve çok fazla olarak tüketilen bir vitamin deposu kaynağıdır. Bu lezzet kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olarak bilinir. Yapılmakta olan bu reçel eski zamanlardan günümüze kadar ilerleme göstermiş olup günümüzde de bu reçel yapımı sürdürülmektedir. Bu reçel çok sağlıklı bir besin kaynağıdır....

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır

Gelincik reçeli nasıl yapılır, İlkbahar geldiğinde Anadolu'nun çoğu bölgesinde değişik reçeller yapılmaya başlanır. Bunlardan birisi de gelincik reçelidir. Bunu şehir yaşamında yapmanız biraz zor olabilir. Çünkü reçel yapımında kullanacağınız gelinciklerin ayak basmayan yerlerden toplamanız gerekir. Eğer ilkbaharda pikni...

Reçel

Reçel, Birçok meyve ile çeşitli şekillerde meyvenin şeker ile kaynatılmasıyla yapılan bir tür tatlıdır. Genellikle kahvaltılarda tüketilen reçel çeşitleri günün diğer saatlerinde de yenebilir ve ayrıca kek veya pasta gibi yiyecekleri süslemede ve tatlandırmada da kullanılabilir.Reçel yapımı genellikle reçel yapılmak istenilen me...

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır, Vişne çok faydalı bir meyve olup, içermiş olduğu A, C ve E vitaminleri gibi günlük diyetimizin vazgeçilmez unsurlarını barındırır. Aynı zamanda yüksek oranda içermiş olduğu Beta-karoten de güçlü bir antioksidandır. Potasyum, sodyum, fosfor ve kalsiyum da içerdiği yararlı minerallerden bazılarıdır. Bu kadar...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçellerin dikkat edilmesi gereken önemli bilgileri vardır. Bu pratik ve önemli bilgiler doğrultusunda y...

Isparta Gülü Reçeli

Isparta gülü reçeli, Isparta ilimizin güllerini bilmeyen yoktur. Bu yöreye has olan gül reçeli de dillere destandır. Gülün değdiği her yer bir başka güzel oluyor. Yörede reçellik güller özenle yetiştirilir. Çünkü reçelin içinde mis gibi gül kokusunu almanız gerekiyor. Isparta gülü reçelini hazır olarak ta alabilirsiniz. Ancak ev...

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini, ceviz reçelini uygun saklama koşullarında tutarsanız, aynı lezzette tüketebili...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa süre de yapılmaktadır. Fakat ince ayrıntılara uyulması gereken bir tariftir. Çilek reçeli kesinlik ile yerli çilek ...

Ceviz Reçeli

Ceviz Reçeli, hazırlanışı oldukça meşakkatli olmasına rağmen leziz bir tada sahip olan çok güzel bir reçeldir. Genellikle Kıbrıs, Antakya, Azerbaycan ve Yunanistan gibi değişik bölgelerde oldukça meşhurdur. Herkesin bildiği klasik reçel türleri gibi tüketilmesinin yanı sıra tatlı olarak da tüketilir veya Türk kahvesi eşliğinde d...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Reçeli de bunlar arasında en lezzetli olanların başında gelmektedir. Ayrıca Oktay Usta Ayva Reçeli yapılırken etraf...

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerini alır ve şekerli bir karışımdır. Reçel daha çok meyvelerden yapılmaktadır ve Oktay Usta çilek reçeli de bunlar arasında en lezzetli olanların arasında ilk sıralarda gelir. Ayrıca Okt...

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta üzüm reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her köşesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan tatlı yani şekerli bir karışımdır ve genellikle meyvelerden yapılır. Oktay usta üzüm reçeli de bunlardan en lezzetli olanların arasında ilk sıralarda gelir. Ayrıca Oktay Usta üzüm reçeli ...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmaktadır.Öncelikle gerekli malzemeleri sayacak olursak 4 kişilik bir aile için yak...

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, soğuk algınlığı, depresyon, grip, bronşit ve iyi bir gençleştirici içeriğiyle iyi bir iyileştirici ve daha bir çok faydaları olan bir reçel çeşididir. Çam kozalağı k...

Kabak Reçeli

Kabak reçeli, bir büyük kavanoz için gereken hazırlama süresi yaklaşık olarak yedi saattir. Pişirme süresi yaklaşık olarak altmış dakikadır yani bir saat kadardır.Kabak reçeli için gerek malzemeler:500 gram bal kabağı750 gram toz şeker1 litre su ve bir ya da iki a...

Domates Reçeli

Domates reçeli, ilk etapta akla domatesten reçel mi olur gibi sorular gelebilir. Fakat domates reçeli oldukça lezzetli bir reçeldir. Domates reçeli yapımı için gerekli malzemeler;1 kilo uzun domates (bu domates türüne Tukaş domatesi denilmektedir.Bu domatesin özelliği daha etli olmasıdı...

Ev Yapımı Reçel

Ev yapımı reçel çok tercih edilmekte olan ve kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan bir tat olarak bilinmektedir. Evde yapılmakta olan reçeller genel olarak hazır olan reçellere göre daha sağlıklı olmaktadır ve çoğu kişinin tercihi de ev yapımı reçel olmaktadır. Evlerimizde annelerimiz yapmış olduğu bu güzel tat kahvaltılarda şeker düşüklü...

Mandalina Reçeli

Mandalina reçeli, oldukça lezzetli bir reçel olmakla birlikte yapımı da bir o kadar zevkli ve kolaydır. Şimdi mandalina reçelinin yapılışı ve malzemelerini sıralayalım.Mandalina reçeli için malzemeler;3 adet orta boy mandalina3 su bardağı toz şeker1,5 su bardağı toz şeker1 t...

Elma Reçeli

Elma Reçeli, Elma, rengi olan kırmızıdan(al) adını alan ve gülgiller familyasından kültürü yapılan bir meyve türüdür. Elmanın anavatanı Orta Asyadır ve tüm dünyaya buradan yayılmıştır. Besin değeri oldukça yüksek ve oldukça da lezzetli bir meyvedir. Rengi ve mevsim özelliklerine göre birçok çeşidi bulunmaktadır. Ülkemizde elma deyi...

Patlıcan Reçeli

Patlıcan reçeli, dediğimiz zaman çoğu kişide reçelle patlıcan uyumu pek doğru tercih olmayacakmış gibi düşünebilir. Patlıcan normalde oldukça sevilen, imam bayıldı, karnıyarık, ezme, ali nazik gibi farklı yemeklerde kullanılan bir sebzedir. Ancak bu güne kadar patlıcan reçelini tatmamış olanlar, bu fikre pek sıcak bakmayabilir. ...

Gül Reçeli

Gül Reçeli, Gül, anavatanı İran, Anadolu ve Çin olan gülgiller familyasından güzel kokulu bir bitki türüdür. Ülkemizde gülü ile meşhur olan şehrimiz Isparta'dır. Gül reçeli genellikle kırmızı yapraklı güller ve şeker ile yapılan ve özellikle sabah kahvaltısın da tüketilen bir besindir. Kokusu ve görünüşü ile oldukça cezbedici ve iştah açıcıd...

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır

Ananas reçeli nasıl yapılır, sorusunun cevabı yöreden yöreye değişmektedir. Tabi bu farklılıklar çok büyük boyutlarda olmasa da tat bakımından farklılıklar oluşturabilmektedir. Ananas reçelinin yapım aşamasına gelindiğinde ise sizi çok zorlu bir yapım tarifi beklememektedir. Yapımı olukça basit ve bu basit yapımdan oldukça lezzetli...

Limon Reçeli

Limon reçeli, mayhoş ve ekşi tatları sevenler için oldukça lezzetli ve iç ferahlatıcı bir reçeldir limon reçeli. Biraz ekşi, biraz tatlı ve birazda buruk bir lezzete sahiptir limon reçeli. Ama limon reçelini tadarken içinize ferahlık veren o hoş kokusunu duymak için bile yapılmaya değer bir reçeldir limon reçeli. Bir de kaynatırken bütün evi...

Bergamut Reçeli

Bergamut reçeli, farklı lezzetteki reçelleri sevenler için tavsiye edilebilir. Bergamut genellikle İtalya'da yetişen bir ağaçtır. Bu ağaç türü ılıman yerleri sevdiğinden ülkemizde Antalya ilimizde de yetişmektedir. Reçeli de ağacın meyvelerinden yapılır. Bu özel reçelin lezzeti bergamutun hafif acı tadından kaynaklanmaktadır. Bu...

Gül Reçeli Nasıl Yapılır

Gül reçeli nasıl yapılır, reçellerin içinde belki de yapılışı en zor olanı gül reçelidir. Aslında reçeli yapmaktan ziyade gül yappraklarını ayıklamak fazlaca vakit aldığı için biraz yorucu ve sıkıcı olabiliyor. Şimdi aşağıda gül reçelinin malzemelerini ve yapılışını yazalım.Gül reçeli için gerekli malzemel...

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır

Ayva reçeli nasıl yapılır, ayva reçeli mutfaklarda geleneksel hale gelen reçel türlerinden biridir. Herkesin severek tükettiği, yararlı hafif reçellerden biridir. Evde henüz yapmadıysanız bile annenizin yaptığı ayva reçelini tatmış olmalısınız. Bazıları ayvayı meyve olarak pek fazla tüketmeyi sevmeseler bile, bu şekilde reçel ha...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih edilen türlerin başında gelmektedir. Kayısı reçeli yapımında kullanılacak Kayısı reçeli ...

Antalya Reçelleri

Antalya reçelleri, farklı meyvelerin farklı şekillerde şeker il kaynatılması sonucu hazırlanan tatlı türüne reçel denir. Daha çok kahvaltılık olarak hazırlansa da gün içinde her zaman tüketilebilen bir tatlı türüdür. Bazen kek, pasta ve çöreklerde de kullanılarak değişik lezzetler ortaya çıkarılabilmektedir. Reçel iki farklı şek...

Kavun Reçeli

Kavun Reçeli, Osmanlı zamanında reçelin en çok tüketilen tatlılar arasında olduğunu ve hatta reçel yapamayan kadınların ayıplandığını biliyor muydunuz! Özellikle ramazan sofralarını en fazla hoş kokulu taze meyvelerle yapılmış nefis reçeller süslermiş. Bu eğlenceli hikayenin yanı sıra ramazan aynı da göz önüne alarak sofralarımızı Osma...

Ayva Reçeli

Ayva reçeli, ayva reçeli kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan reçellerden biridir. Ayva kış aylarının en sevilen ve vitamin bakımından oldukça zengin meyvelerindendir. Kahvaltıda ayva reçeli kaymak ile sunulduğunda tadı daha da lezzetlenecektir. Ayva reçeli için gerekli malzemeler

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı altında ayva reçelleri satılmaktadır. Hiç bir katkı maddesi olmayan ev yapımı ayva reçelini tercih etmeli ve ko...

Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli kurabiye tarifi gün içinde tatlı ihtiyacını lezzetli bir şekilde gidermek isteyenler için ideal bir tariftir. Yapımı oldukça basit ve hızlı olmasının yanı sıra hemen hemen her tür reçel ile yapılabilir. Hamura katacağınız şekeri minimuma indirip reçel ile bu açığı kapatabilirsiniz. Böylece fazla kalori derdini de bertaraf etmiş olurs...

Cevizli İncir Reçeli

Cevizli incir reçeli hem kahvaltıların baş tacı hem de çocukların yemeye doyamayacağı son derece faydalı bir enerji deposu. Eğer farklı tatlar denemek istiyorsanız ve çilek, vişne, ayva gibi reçel çeşitlerinden sıkıldıysanız size önerebileceğim müthiş bir tat. Ceviz ve incirin faydaları saymakla bitmeyeceği gibi muhteşem uyumu da dikkatleri ...

Oktay Usta İncir Reçeli

Oktay Usta incir reçeli: İncir reçeli alışılmışın dışında bir tat arayanlar için tavsiye edebileceğimiz bir reçel çeşididir. Türk mutfağında reçelin çök önemli bir yer vardır. Bu sebepten reçelin bir çok çeşidi hazırlanıp kahvaltı sofralarımızı süslemektedir. Reçel yapımında kullanacağımız toz şekeri çok fazla katmayarak daha doğal bir lezze...

Biber Reçeli

Biber Reçeli, Bu tarif hem çok farklı hemde enfes bir tariftir. Biber seven kişilerin bayılacağı bir reçel tarifidir. Eminim bir çoğumuzun böyle bir reçel mi varmış dediklerini duyar gibiyim evet var böyle bir lezzet özellikle Güney bölgelerimizde yapılan ve tüketilen bir tat olarak sofralarda bulunmaktadır. Bu tarifi mutlaka denemenizi...

Kuru Erik Reçeli

Kuru erik reçeli, Yaz aylarında eriğin toplanıp kurutulması ile elde edilen kuru erik kışa saklanmak için hazırlanmaktadır. Güneşte kurutularak elde edilen kuru erik istenildiği takdirde reçel haline getirilebilmektedir. Kuru erik reçeli taze erikten yapılan reçelden farklı bir tada sahip değildir. Hemen hemen aynı tada sahiptirler. Kahvaltı...

Kabak Reçeli Kireç

Kabak reçeli kireç, canınız tatlı bir şeyler istediğinde ağız tadıyla yiyebileceğiniz bir reçel yada tatlı da diyebiliriz kabak reçeli için. Çıtır çıtır ve ağzınıza aldığınızda kolayca yiyebileceğiniz harika bir lezzet. Bu reçeli kirece yatırmaktaki amaç ise pişme aşamasında iken dağılıp marmelat haline gelmesini önlemek içindir. Kirece yatı...

Hamsi Reçeli

Hamsi Reçeli; denince her insan bir durup düşünüyor. Hamsininde reçelimi olurmuş diye ama karadeniz insanı bu hamsinin pilavından tutun daha birçok çeşit yemeğini yapıyor. Buda halkın şaşıracağı olmaz diyeceği bir tarif. Kişisel olarak söylemek gerekirse adını duyduğum an o yenir mi yapılsa bile diye düşündüm. Ama onuda yapmışlar hamsininde ...

Frenk Üzümü Reçeli

Frenk üzümü reçeli, çok faydalı, bol vitaminli bir meyve olan frenk üzümünden yapılır. Kırmızı, siyah ve sarı renklerde olabilen bu üzümün reçelini kendine has tadıyla, başka bir şey eklemeden yapabileceğiniz gibi, limon, tarçın, nane, karanfil gibi başka tatlar da katarak zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca siyah veya kırmızı renklere sa...

Olgun İncir Reçeli Tarifi

Olgun incir reçeli tarifi, için vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz.Kahvaltıların olmazsa olmazı reçeller rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile donatırlar sofralarımızı. İncir reçeli de onlardan bir tanesidir. Olgun incir reçeli malzemelerini ve yapım aşamasını sizlerle paylaşıyoruz. Olgun İncir Reçeli Tarifi ...

Mantar Reçeli

Mantar Reçeli, Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilen reçeller sofralardan eksik olmaz. Reçel, mevsiminde yetişen türlü meyve sebzelerden diğer zamanlarda da tüketebilmek için şeker ile birlikte hazırlanan doyumsuz lezzetlerdir. Birçoğu bilinen meyvelerden hazırlanan reçellerin dışında pek bilinmeyenleri de vardır. Bunlardan biri de m...

Zencefil Reçeli

Zencefil reçeli, özellikle zencefil tropik bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Görüntü itibariyle yer elmasını andıran bir görüntüye sahiptir. Neredeyse tüm dünya mutfaklarında olan ve genellikle baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Ayrıca tıbbi alanlarda da çok fazla kullanılmaktadır. Alternatif tıpta oldukça fazla kullanılan zenc...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde barındıran bir meyvedir. Herkes tarafından sevilen ve yaz aylarında taze olarak yenilen mürdüm eriği kışa saklanmak ...

Düdüklüde Ayva Reçeli

Düdüklüde ayva reçeli, özellikle kış kahvaltılarının mis kokulu, nefis, lezzetli ve baş tacıdır. Kış ayları ayva demek olduğu için rahatlıkla ayvanın reçelini, marmeladını, kompostosunu bol bol yapabilirsiniz. Ayva reçelinin kıvamını tutturmak oldukça kolaydır. İdeal şeker oranı, reçel için yapılacak meyve miktarının çok iyi ayarla...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahiptir. Sabah kahvaltılarında ekmek üzerine sürülerek tüketilen ve özellikle çocukların reddedemeyeceği bir lezzet ola...

Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pastası, mozaik pastası v.b. yapılmaktadır. Tatlı denilince çoğumuz için akan sular durur. Tabi şunu belirtmede...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda reçel çeşitleri sabah kahvaltılarının yanı sıra bazı pasta tarifleri için de kullanılmaktadır. Pasta çeşitleri ve k...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunların en başında da çay gelir. Kışa girerken hepimizi tatlı bir telaş sarar. En severek yaptığım kış hazırlığı...

Değişik Reçel Tarifleri

Değişik reçel tarifleri, reçel, farklı meyvelerin şekerle kaynatılması sonucu elde edilen ve genelde kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılarda tüketimi tercih edilse de günün her saatinde yenebilen reçel, tatlı, kek, pasta gibi yiyeceklerin içine ya da üzerine kullanılarak ta tüketilebilir. Reçel iki yöntem k...

Kumkuat Reçeli

Kumkuat reçeli, Kumkuat, turunçgil ailesinden olup kamkat olarak da isimlendirilmektedir. Kumkuat Çin ve Doğu Asya kökenli çalı ağacı olup doğada kendiliğinden bulunan ağaç türüdür. Limon ve portakal gibi meyvelerin akrabası olup C vitamini yönünden oldukça zengindir. Aşağıda kumkuat reçeli tarifini aktararak kolaylıkla yapabileceğ...

Kırmızı Biber Reçeli

Kırmızı biber reçeli, görüntüsü ve lezzeti ile kahvaltılarımız için değişik bir reçel çeşididir.Kırmızı biber bir çok çeşidi yapılabilen çok lezzetli ve vitamin deposu olan bir sebzedir.Dolması, salçası, kurutulup toz haline getirdiğimiz ve her yemeğe eşlik eden haliyle muhteşemdir.Birde reçel olarak denemek isteyenler için kırmızı biberin r...

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzerini süslemek amacıyla da sık kullanılır. Yaptığınız reçelin istediğiniz kıvamda olması ve güze...

Siyah Erik Reçeli

Siyah Erik Reçeli; Siyah eriğin faydaları saymakla bitmez. Son yıllarda oldukça popüler olan siyah eriğin pek çok tatlı çeşidide yapılmaktadır. Ben ilk kez yaptığım ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan siyah erik reçeli tarifimi sizinle de paylaşmak istedim.Siyah Erik Reçeli İçin Gerekli Olan Malzemeler;

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem görüntü olarak hem de lezzet açısından nefis bir reçeldir. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden ola...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok faydası olduğu bilinmekte ve kanser hastalığına karşı önemli bir meyve olduğu uzmanlar tarafından dile getirilmekt...

Kuru Kayısı Reçeli

Kuru kayısı reçeli, olabilecek en lezzetli ve pratik reçeller arasında yer almaktadır. Kuru kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında yer almaktadır. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan reçelleri evde çok kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Kültürümüzde büyük bir öneme sahip kayısı aynı zamanda bir ço...

Şekersiz Ayva Reçeli

Şekersiz ayva reçeli; Ayva, gülgillerden olan, iri çiçekli, beyaz ve pembe yapraklarının altı tüylü, orta yüksekliğe sahip bir ağaçta yetişen sarı renkli bir meyvedir. Türkiye dünyada ayva üretiminde birinci sırada yer almaktadır. Ayvanın yaprakları kozmetik ve sanayide, tıp da ise ilaç yapım aşamasında kullanılmaktadır. Aynı zamanda meyvesi...

Reçel Kaç Kalori

Reçel kaç kalori: Reçel kahvaltı sofralarının olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Hemen hemen herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilmektedir. Oldukça fazla çeşitleri vardır. Hemen hemen her meyveden reçel yapılabilmektedir. Vücuda enerji veren, soğuk havalarda vücuda direnç kazandırıp üşümeyi önleyen, kansızlığı önleyen ve...

Hurma Reçeli

Hurma reçeli; Hurma bizimde ülkemiz dahil olmak üzere bir çok ülkede tüketilen bir yiyecek türüdür. Hurma bildiğiniz gibi Peygamber efendimizin zamanında da tüketilen, o zamandan günümüze kadar hala çok sevilen bir yiyecektir. Hurma özellikle Mekke ve Medine de yetişen bir yiyecektir. Hurmanın bildiğiniz üzere insan vücudunda birçok şey için...

Siyah Üzüm Reçeli

Siyah Üzüm Reçeli; Yaz meyvelerinden olan siyah üzümü kışın da sofranız da görmek istiyorsanız reçelini yapabilirsiniz. Siyah üzüm reçeli diğer reçel türleri arasında daha tercih edilmektedir. Siyah üzüm reçeli tadıyla ve görünüşü ile sürekli tercih edilmektedir. Özellikle çocuklar tarafından tercih edilen siyah üzüm reçeli ye...

Hünnap Reçeli

Hünnap reçeli, hünnap Çin'de çok eskilerden beri bilinen ve şifa kaynağı olarak kullanılan ve tüketilen bu meyve oldukça düşük kalorili bir besindir. Fakat verdiği enerji çok yüksektir. Çok ince kabuklu olan bu meyvenin hazmı çok kolaydır. İçeriğinde bol miktarda A ve C vitaminleri vardır. Magnezyum, Kalsiyum, fosfor ve potasyum...

Alıç Reçeli

Alıç reçeli, aslında ülkemizde çok fazla bilinmeyen ama çok faydası olan alıç ağacının meyvesidir. Dalında taze toplanan alıç meyveleri ile pişirilen reçel, ekşimsi bir tada sahiptir. Bu meyve çok ekşi bir tada sahip olduğu için reçelini yaparken fazladan toz şeker kullanmak gerekir. Yapımı biraz zahmetlidir, çünkü ocakta uzun bir süre kayna...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı bulduk. Bu nedenle artık reçel denilince klasik çilek, vişne, kayısı reçeli dışında çok farklı meyvelerden ha...

Pekmezli Kabak Reçeli

Pekmezli kabak reçeli, yapılması zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetlidir. Tüm emeklerinize değecek bir reçel tarifidir. Piştiği zaman eve harika bir koku yaymaktadır. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan reçeller bir kaç küçük püf noktası ile evde çok kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Reçel yapımında sı...

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır

Kuru gül reçeli nasıl yapılır, Kuru gül yapraklarından hazırlanan bu reçel muhteşem bir kokuya ve eşsiz bir lezzete sahiptir. Fakat dikkat edilmesi gereken konulardan biri gül reçeli mutlaka katmerli kokulu güllerden yapılmalıdır. Diğer kokusuz gül yapraklarından reçel yapılmamaktadır. Bunu bilerek gül reçeli yapacağınız zaman mutlaka katmer...

Anjelik Erik Reçeli

Anjelik erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı olsun çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem görüntü olarak hem de lezzet açısından çok önemli bir tattır. Sabah kahvaltılarının vazge...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşitlerinin ülkemizdeki yeri oldukça büyüktür. Özellikle rendelenmiş ayva reçeli sofralara ayrıcalık katan bir reçeld...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediğinizde farklı bir tadı olduğunu anlayacaksınız, biraz kestane şekerini andırmaktadır. Piştiği zaman eve harik...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reçelleri sevenler, bu reçelin de tadını beğenmeden geçmezler. Kızılcık reçeli canlı kırmızı rengi ve muh...

 

Beyaz Dut Reçeli
Frambuaz Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Sakız Reçeli
Kiraz Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Üzüm Reçeli
Şekersiz Reçel
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
İncir Reçeli
Kivi Reçeli
Armut Reçeli
Karadut Reçeli
Dut Reçeli
Kuru İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Muz Reçeli
Taze Kayısı Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Şekersiz Çilek Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Havuç Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Şeftali Reçeli
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Yaş İncir Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Kapari Reçeli
Popüler İçerik
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktir...
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır, Antep fıstığı, lezzetli tadı ile bilinen, kabuklu, genellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişen pahalı bir çe...
Yaş İncir Reçeli
Yaş incir reçeli, Reçel farklı meyve ve sebzeler ile hazırlanan, daha çok kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılık haricinde kek, k...
Yaban Mersini Reçeli
Yaban Mersini Reçeli, yaban mersini birçok sebze ve meyvede olduğu gibi antioksidan bakımından oldukça iyi bir kaynaktır. Bu özelliği nedeniyle de sağ...
Kapari Reçeli
Kapari reçeli, Kapari halk arasında geber otu olarak bilinen bir bitkidir. Akdeniz ikliminde yetişen bitki Doğu Karadeniz, Güneydoğu illerinde de doğa...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Reçel Neden Şekerlenir
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Yaş İncir Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Kapari Reçeli
Reçel
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Reçel Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Reçel
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Reçel Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018