recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Armut Reçeli

Armut reçeli, armut, ince kabuğuyla bilinen, kendine has tatlı bir tadı olan lezzetli bir meyvedir. Reçeli ise çok hoş ve güzeldir. Armut reçeli yapmak için çok büyük bir çabaya gerek yoktur. Yapımı basit, tadı çok güzel olan bir reçel çeşididir. En güzel armut reçeli tam olgunlaşmış ve yumuşak armutlardan yapıldığı zaman lezzetli olacaktır. bu yüzden armut reçeli yaparken bu hususa dikkat edilmelidir. 

Armut reçeli için gerekli malzemeler:

  • Altı tane yumuşamış, tam olmuş armut.
  • Üç su bardağı kadar şeker
  • Bir yemek kaşığı limon suyu
  • İçerisinde armutları yıkamak için bir kap ve armut reçelini içerisinde kaynatabileceğimiz bir adet orta boy tencere

Armut reçeli yapılışı:

Öncelikle reçel için hazırladığımız altı adet armuttu bir kapta, armutlar yumuşak olduğu için ezmeyecek şekilde dikkatlice yıkıyoruz. Armutlarımızı sudan çıkardıktan sonra, soyma işlemine geçiyoruz. Reçel yapımında kullanmak için soyduğumuz armutları, dört parçaya bölüyoruz ve çekirdeklerin olduğu kısımları alıyoruz. Reçelimizi kaynatmak için hazır bulundurduğumuz tencerenin içerisine, dörde bölüp, çekirdek kısmını aldığımız armutlarımızı koyuyoruz. Tencereye koymuş olduğumuz armutların üzerine hazırlamış olduğumuz bir yemek kaşığı limon suyunu ilave ediyoruz. Ve en üste de üç su bardağı kadar ayarladığımız şekeri aktarıyoruz. Malzemeleri koyduğumuz tenceremizi yüksek ısıdaki ateşe koyuyoruz. Armut reçelimiz kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıyoruz. Armut reçelinin koyulaşması, diğer reçellere göre biraz zaman aldığından, reçelimizi çok kısık ateşte yaklaşık bir buçuk, iki saat kadar kaynatıyoruz. Armut reçeli az kaynatıldığı zaman hoşaf kıvamını alır. Bu yüzden kaynatma süresine dikkat edilmelidir. 
Armut Reçeli

Armut reçelimiz kaynarken biz de bu arada reçel için ayarlamış olduğumuz kavanozumuzu sıcak suyun içerisine koyup bekletiyoruz. Bu reçel kavanozunu alırken kapağının metal olmasına özen gösterilmelidir. Kaynama süresi dolmuş armut reçelimizi ocaktan alıyoruz. Önceden sıcak suya koyarak ısıttığımız kavanozumuzu, reçelin bozulmaması amacı ile iyice kuruttuktan sonra, kaynatmış olduğumuz armut reçelini, kavanozda bir parmak boşluk kalacak şekilde, sıcak olarak içerisine aktarıyoruz ve kapağını hava almasını önlemek amacı ile sıkıca kapatıyoruz. İçerisine armut reçelini koyduğumuz kavanozu ters çevirerek soğumaya bırakıyoruz. Reçel soğuduktan sonra serin ve ışık almayan bir yerde muhafaza edilir. Kapağını açıp kullanmaya başladıktan sonra ise mutlaka buzdolabında muhafaza edilmelidir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:20:16

Armut Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Armut Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Alıç Reçeli

Alıç reçeli, aslında ülkemizde çok fazla bilinmeyen ama çok faydası olan alıç ağacının meyvesidir. Dalında taze toplanan alıç meyveleri ile pişirilen reçel, ekşimsi bir tada sahiptir. Bu meyve çok ekşi bir tada sahip olduğu için r...

Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli kurabiye tarifi gün içinde tatlı ihtiyacını lezzetli bir şekilde gidermek isteyenler için ideal bir tariftir. Yapımı oldukça basit ve hızlı olmasının yanı sıra hemen hemen her tür reçel ile yapılabilir. Hamura katacağınız...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Hünnap Reçeli

Hünnap reçeli, hünnap Çin'de çok eskilerden beri bilinen ve şifa kaynağı olarak kullanılan ve tüketilen bu meyve oldukça düşük kalorili bir besindir. Fakat verdiği enerji çok yüksektir. Çok ince kabuklu olan bu meyvenin hazmı çok...

Biber Reçeli

Biber Reçeli, Bu tarif hem çok farklı hemde enfes bir tariftir. Biber seven kişilerin bayılacağı bir reçel tarifidir. Eminim bir çoğumuzun böyle bir reçel mi varmış dediklerini duyar gibiyim evet var böyle bir lezzet özellikle Gün...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017