Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya'da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Ben de bir Malatyalı olarak sizlere taze kayısıdan yapılan reçelin yapımını ve bu reçelin içeriğinde kullanılmakta olan malzemeleri sizlere sunacağım. Bu reçeller hazır olan reçellere göre içeriğinde katkı maddesi bulunmadığından dolayı daha sağlıklı olarak üretilmekte ve daha çok tercih seçeneği olmaktadır. Bu reçeller çoğu kişinin tercihi olmakta ve genel olarak bizler için vitamin deposu olmaktadır. Evlerde genellikle anneannelerimizin ya da annelerimizin bizlere afiyet ile tüketmemiz için yapmış olduğu bu vazgeçilmez tat olan reçeller oldukça lezzetli olduğu için kesinlikle tercih edilen bir tat olmaktadır. Bunların yanı sıra evlerimizde yapmakta olduğumuz bu reçelleri çoğu kişi tercih etmektedir. Çoğu kişi bahçesinde doğal olarak toplamış olduğu meyveleri mevsimsel olarak taze taze toplar ve reçel olarak bir tat ortaya çıkartır. Bu meyveler mevsiminde daha çok lezzetli olup gerçek bir tat oluşturmaktadır. Eski zamanlarda bu yana gelmekte olan bu lezzetli reçeller oldukça güzel bir tat olarak bilinmektedir ve kahvaltılarımızın vazgeçilmezi bir tat olmaktadır. Bu reçeller ailemize ve misafirlerimizin afiyet ile yiyebilmesi için sofralarımızda servise sunulur. Yapılmakta olan bu taze kayısı reçelinin yapımını ve içeriğinde kullanılmakta olan malzemeleri düzenli bir şekilde sıralayalım.

Taze Kayısı Reçeli malzemeleri

  • Üç kilo taze kayısı
  • Üç kilo toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı limon tuzu veya birkaç damla taze sıkılmış olan limon suyu

Taze kayısı reçeli nasıl yapılır?


Öncelikle reçeli yapmamız için mevsiminde toplanmış olan kayısıları temin edip olgunlaşmış olandan özenle seçelim ve bu kayısılardan reçelin taze kalacağı şekilde bu kayısıları bir kaba alıp güzelce yıkayalım ve yıkanan bu kayısıları bir süzgece alıp kuruması için bekleyelim. Kayısıları kesinlikle kurutmalıyız çünkü yapılan reçel kayısılar kurutulmaz ise ekşir ve bütün bu yapmış olunan emekler boşa gider. Yıkanan ve iyice kurutulan bu kayısıların çekirdeklerini ayıklayalım ve ayıklanmış olan bu kayısıların da çekirdeklerini kırıp güzelce seçelim. Sonrasında ise kayısıları bir tencereye koyup üzerine toz şeker ekleyelim. Tencereye koyulan kayısıların üzerine çıkarıp ayıklamış olduğum çekirdekleri ekledikten sonra tencerenin kapağını sıkıca örtelim ve dört - beş saat ya da gün boyunca bu tencerede dinlenmesini ve kayısıların şekerle özdeşleşmesi için dinlenmeye bırakılır. Bekletilen bu kayısıları sonraki aşamada yaklaşık olarak 40-45 dakika kadar kaynatalım. Kaynamakta olan reçeli kaynamasına beş dakika kala üzerine birkaç diş limon tuzu ekleyelim. Tercihe göre bu değişebilir isterseniz limon tuzu yerine limon da ekleyebilirsiniz ve böylelikle de hiçbir fark olmayacaktır. Bu aşamada kaynamış olan reçeli ocaktan alalım. Hazırlanan bu reçeli güzelce soğumaya bırakalım ve üç beş saat kadar reçeli tencerede soğuduktan sonra kavanoza ya da bidonlara alarak kışın tüketmek için kaldıralım ve güzel bir yerde muhafaza edelim. Sonrasında afiyetle yenilmesi için kahvaltılarda servise sunalım.

Genellikle hazır olarak yapılmakta olan reçeller hali hazırda olduğu ve zahmet vermediği için kişilerin az da olsa birazının tercihi olmaktadır. Fakat hazır olarak alınan bu reçeller kesinlikle önerilmemektedir. Çünkü bu reçellerin içeriğinde kullanılmakta olan malzemeler ne denli taze ve ne denli sağlıklı olduğu tartışma konusu olmaktadır. Sizlerde çocuklarınızın taze olarak yapılan bu reçellerden tüketmesini ve sağlıklı olarak beslenmesini istiyorsanız kesinlikle şiddetle sizlere evde yapılmakta olan reçel çeşitlerini ya da daha farklı olan meyvelerden yapılan reçelleri öneri olarak tüketin. İçeriğinde glikoz şurubu ya da faklı tatlandırıcılar ve bunların yanı sıra kullanılmakta olan gıda boyaları bizlere ve ailemize birçok türden rahatsızlık oluşturmakta, sağlığımız için risk faktörü taşımaktadır.
Son Güncelleme : 19.01.2024 02:49:06
Taze Kayısı Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Taze Kayısı Reçeli Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Taze Kayısı Reçeli"
ben de kaysı reçeli yepıyorum her sene de yapardım çok güzel olurdu. Ama şimdi ne olduysa bir türlü kıvamını tutturamıyorum ne yapsam şekerleniyor. Benim size sormak istediğim sorum kaysı reçelinin şekerlenmesini nasıl önleriz. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim
Erzade . 08.09.2018 11:51:19
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad...
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de...
Ham İncir Reçeli
Ham İncir Reçeli
Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz...
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip, reçelin orta kısmından parmağımız yard...
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini, ...
Karadut Reçeli
Karadut Reçeli
Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılırken...
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzerini süslemek amac...
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırmızı ...
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak yeteneğini bir kez dah...
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet...
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. Bu h...
Oktay Usta Çilek Reçeli
Oktay Usta Çilek Reçeli
Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerini alır ve şekerli bir karışımdır. Reçel daha çok meyvelerden yapılmaktadır ve Oktay Usta çile...

 

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Reçel Nasıl Saklanır
Karadut Reçeli
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Kırmızı Erik Reçeli
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Reçel Neden Şekerlenir
Oktay Usta Çilek Reçeli
Kozalak Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Kiraz Reçeli
Yeşil Erik Reçeli
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Şekersiz Reçel
Erkek İncir Reçeli
Kivi Reçeli
Yabani İncir Reçeli
Limon Reçeli
Muz Reçeli
Karpuz Reçeli
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları
Dağ Çileği Reçeli
Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır
Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır
Kuru İncir Reçeli
Popüler İçerik
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren ök...
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz çilek reçeli,  şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. ...
Kiraz Reçeli
Kiraz Reçeli
Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az ...
Yeşil Erik Reçeli
Yeşil Erik Reçeli
Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk h...
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi...
Şekersiz Reçel
Şekersiz Reçel
Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İns...
Erkek İncir Reçeli
Erkek İncir Reçeli
Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak ta bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapıla...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024