recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Sitemizde Yeralan Tüm Sayfalar

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek...

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli,  şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çilek meyve olarak da çok sevilen bir besindir ve bu besinin birçok faydas...

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, soğuk algınlığı, depresyon, grip, bronşit ve iyi bir gençleştirici içeriğ...

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi n...

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kısmı...

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiy...

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve p...

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçil...

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelin...

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta üzüm reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her köşesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan tatlı yani şekerli bir karışımdır ve genellikle meyvelerden yapılır. Oktay usta ü...

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozuld...

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar için gerekli vitaminleri, mineralleri  bütün bu reçeller sağlamaktadır. He...

Muz Reçeli

Muz reçeli, muz, tadı bakımından aşırı tatlı ve içiriği bakımından çok faydalı olan bir kış meyvesidir. Hormon seviyesini yükselterek, stres ile daha kolay başa çıkılmasını sağlayan muz, ayı zamanda, konsantrasyonu artıran, kem...

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır...

Kivi Reçeli

Kivi reçeli, kivi reçelini yaparken dikkat edilmesi gereken öncelikli husus, kivilerin yumuşamamış, yani sert olmasıdır. Yumuşak olan kiviler, kaynatma esnasında eridikleri için reçel yapılacak kivilerin sert olmasına çok dikka...

Ceviz Reçeli Faydaları

Ceviz reçeli faydaları, reçel tüketimi ülkemizde çok fazladır. Damak tadımıza en uygun yiyecekler arasında olan reçel, sağlıklı ve taze malzemelerle yapıldığında vücut için çok faydalı olmaktadır. Meyve ve bazı sebzeler kullanılar...

Güneşte Reçel Yapımı

Güneşte reçel yapımı, işlemi yurdumuzun birçok yöresinde yapılabilmektedir. Tam olarak hangi yörede yapıldığı konusunda net bir bilgi yoktur. Her yöredeki tadı genel olarak aynıdır. Sadece içine konulan bir iki ufak ipucu değişmek...

Kuru İncir Reçeli

Kuru İncir Reçeli, İncir yetiştiriciliği genel olarak Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgelerinde yaygın olarak yapılmaktadır. Bu bölgelerde özenle yetiştirilen incirlerin mevsiminde toplanması ile en güzel ve en lezzetli kuru incir reçel...

Reçel Neden Küflenir

Reçel neden küflenir, En genel anlamda reçeller limonu veya şekeri az konulmuş olması nedeni ile küflenir. Özellikle taze meyvelerden yapılan reçellerin küflenme riski daha azdır. Ayrıca reçellerin saklanma veya konduğu kavanoz tü...

Rüyada Reçel Yapmak

Rüyada reçel yapmak, Rüyada reçel yaptığını gören kişinin rüyası, çok kısa bir zaman dilimi içerisinde alacağı müjdeli bir haberi nazar değmesinden korktuğu için başkalarından saklamaya gösterdiği çabaya delalet eder. Reçelin kayn...

Yaban Mersini Reçeli

Yaban Mersini Reçeli, yaban mersini birçok sebze ve meyvede olduğu gibi antioksidan bakımından oldukça iyi bir kaynaktır. Bu özelliği nedeniyle de sağlık açısından faydalıdır. İçeriğinde barındırdığı antioksidanlar vücutta serbest...

Reçel Çeşitleri

Reçel çeşitleri, reçel farklı meyve ve sebzelerin şeker ile kaynatılması sonucu elde edilen kahvaltılık bir tatlı türüdür. Sizin için seçtiğimiz reçel tariflerinden yararlanarak sizde evinizde harika lezzette reçeller hazırlayabil...

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve...

Yaş İncir Reçeli

Yaş incir reçeli, Reçel farklı meyve ve sebzeler ile hazırlanan, daha çok kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılık haricinde kek, kurabiye ve pasta tariflerinde de reçel fazlaca tercih edilir. Yaş incir reçeli m...

Armut Reçeli

Armut reçeli, armut, ince kabuğuyla bilinen, kendine has tatlı bir tadı olan lezzetli bir meyvedir. Reçeli ise çok hoş ve güzeldir. Armut reçeli yapmak için çok büyük bir çabaya gerek yoktur. Yapımı basit, tadı çok güzel olan b...

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoşt...

Sakız Reçeli

Sakız Reçeli, Hatay ve İzmir'de sevilerek tüketilen bambaşka bir lezzettir. Özelliği ağızda bıraktığı tadın dakikalarca devam etmesidir. Kahvaltılık olarak tüketilmesinin yanı sıra Türk kahvesinin yanına konan suyun içine bir kaşı...

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı, diyet reçel şeker konusunda hassasiyeti bulunan kişilerin, diyabetlilerin tüketebileceği, içerisinde şeker ya da herhangi bir yapay tatlandırıcı bulunmayan bir reçel çeşididir. Bu reçel şekerle yapılmış olan ka...

Süt Reçeli Nerede Kullanılır

Süt reçeli nerede kullanılır, süt reçeli belki uzun yıllardır mutfaklarda yapılan fakat çoğu kişinin ismini bilmediği bir reçel türüdür. Son zamanlarda oldukça popüler bir hal alan süt reçeli misafirler için ikramlık, kahvaltılık,...

Limon Reçeli

Limon reçeli, mayhoş ve ekşi tatları sevenler için oldukça lezzetli ve iç ferahlatıcı bir reçeldir limon reçeli. Biraz ekşi, biraz tatlı ve birazda buruk bir lezzete sahiptir limon reçeli. Ama limon reçelini tadarken içinize ferah...

Kestane Reçeli

Kestane reçeli, öncelikle kestane bir kış meyvesidir ve bu reçelin de kışın yapılması gerekir. Mevsiminde yapıldığı takdir de lezzeti daha bir güzel olacaktır. Reçeller genelde kahvaltıda tüketilen şekerli gıdalardır. Ancak tatl...

Yabani İncir Reçeli

Yabani İncir Reçeli, genellikle Aydın ili ve çevresinde yapılan bir reçel türüdür. Sadece Aydın da değil yurdumuzun her bölgesinde yapılmaktadır. Yapılışı her yörede neredeyse aynıdır fakat bazı yörelerde gıda boyası ve bazı katkı...

Kapari Reçeli

Kapari reçeli, Kapari halk arasında geber otu olarak bilinen bir bitkidir. Akdeniz ikliminde yetişen bitki Doğu Karadeniz, Güneydoğu illerinde de doğal olarak kendiliğinden yetişmektedir. Fosfor, potasyum, kalsiyum gibi mineraller...

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır

Kuru gül reçeli nasıl yapılır, Kuru gül yapraklarından hazırlanan bu reçel muhteşem bir kokuya ve eşsiz bir lezzete sahiptir. Fakat dikkat edilmesi gereken konulardan biri gül reçeli mutlaka katmerli kokulu güllerden yapılmalıdır....

Kuşburnu Reçeli

Kuşburnu Reçeli, kuş burnu yüce Allah'ın insanlara vermiş olduğu çok faydalı bir bitkidir. Kuş burnundan çay, marmelat ve reçel yapılır. Ayrıca çok lezzetlidir. Tam bir vitamin deposudur. Özellikle kışın soğuk algınlığı ve gripten...

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyumsuz olmaz vallahi ülkemizin en güzel meyvelerinden olup oldukça Türk halkı...

Havuç Reçeli

Havuç reçeli, Ülkemizde bolca tüketilen havuç reçeli sofralarımızın vazgeçilmez bir besin türüdür. Havucun kolay elde edilir olması havuç reçelinin de ulaşılır olmasına olanak sağlamaktadır. Havuç reçelinin yapılışı oldukça kolayd...

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı genelikle çokça tükettiği  bir meyve olan yeşil eriği çok fazla tüketmektey...

Dağ Çileği Reçeli

Dağ Çileği Reçeli, dağ çileği diğer çilekten çok daha lezzetli ve çok daha faydalı bir meyvedir. Dağ çileği market raflarında bulunan bir meyve olmadığı için her zaman ulaşılması mümkün değildir. Bu çok lezzetli ve şifa deposu mey...

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4 ünde kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerindendir kiraz reçeli. Güzel kiraz re...

Dut Reçeli

Dut reçeli, dut tadı bakımından çok şekerli bir yaz meyvesidir. İçeriği bakımından çok faydalı bir meyve olan dut, genel sağlığın korunmasında insan vücuduna fayda sağlar. Aynı zamanda kansere yakalanma riskini azaltır, kanın p...

Rüyada Çilek Reçeli Yemek

Rüyada çilek reçeli yemek, rüya sahibi için hayırlı bir kısmet anlamındadır. Bu rüya görenlere muratlarına nail olmayı, isteklerine kavuşmayı işarete eder. Çilek reçeli yemek kişiye tez zamanda mutlu olacağı bir habere ulaştırır....

Rüyada Reçel Görmek

Rüyada reçel görmek, bu rüyayı gören kişinin mutlu olmayı başarması anlamına gelmektedir. Kişi tüm hayatı boyunca ne ailesinden ne de arkadaşlarından en ufak bir destek almadan kendi başına parasını kazanmış ve haram lokma boğazın...

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır, Antep fıstığı, lezzetli tadı ile bilinen, kabuklu, genellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişen pahalı bir çerez çeşididir. İçeriği sebebi ile çok faydalı olan bu çerez, vücuda enerji veri...

Rüyada Çilek Reçeli Görmek

Rüyada çilek reçeli görmek, rüyada görülen çilek reçeli gelecekte başınıza gelecek olan güzel olayların gerçekleşeceğinin ve geleceğiniz konusunda ipucu vermektedir. İleride çok mutlu olacağınız bir havadis almaya ve bu haberi ald...

Böğürtlen Reçeli

Böğürtlen Reçeli, Ülkemizde yapılan birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Reçeller içerisinde bulundurduğu lifler sayesine kemiklerden ve kemikleri oluşturan bağlar ve dokulara çok sağlıklıdır. Bu neden bile bol şekilde bizi reçele y...

Rüyada İncir Reçeli Görmek

Rüyada incir reçeli görmek, rüyada incir reçeli görmek mala ve ucuzluğa bol nimete yorumlanır. İncir reçeli görmek sıkıntıların geçeceği huzur ve refahın yakın olacağı günlere yorumlanır. İncir reçelini yediğini görmek bolluk ve b...

Diyabetik Reçel

Diyabetik Reçel, Ülkemizin her yöresinde diyabetli hastalar için yapılan bir reçel türüdür. Normal reçellere oranla kalori değeri düşük olmasına  karşın reçel olması münasebeti ile yinede kalori bakımından hiçte masum sayılmamakta...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları, içinde bulunduğumuz günler çileğin bol bulunduğu günler ve bu nedenle çilek reçeli yapmanın tam zamanı. Bu durumda her şey mevsiminde hazırlanırsa daha lezzetli olur sözünden yola çıkarak...

Organik Reçel

Organik reçel, Organik reçeller çeşitli meyvelerin kaynatılarak yapılan bir tatlı türüdür. Bu tatlı türü kahvaltılarımızın olmasa olmazlarından biridir. Reçeller içerdiği vitaminler nedeniyle çok fazla tavsiye edilmektedir. En çok...

Yeşil Ceviz Reçeli

Yeşil ceviz reçeli,  cevizin anavatanı olan Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde ceviz reçeli üretimine başlanmış ve ününü duymayan kalmamıştır. Adilcevaz daki ceviz reçelinin ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Ceviz reçeli Adilcevaz da üret...

Domates Reçeli

Domates reçeli, ilk etapta akla domatesten reçel mi olur gibi sorular gelebilir. Fakat domates reçeli oldukça lezzetli bir reçeldir. Domates reçeli yapımı için gerekli malzemeler;1 kilo uzun domates (bu domates türüne Tukaş domate...

Mandalina Reçeli

Mandalina reçeli, oldukça lezzetli bir reçel olmakla birlikte yapımı da bir o kadar zevkli ve kolaydır. Şimdi mandalina reçelinin yapılışı ve malzemelerini sıralayalım.Mandalina reçeli için malzemeler;3 adet orta boy mandalina3 su...

Karpuz Reçeli

Karpuz reçeli, yapılışı en ilginç reçellerden birisidir. Yapılış şekli genel olarak kabak reçeli, domates reçeli, armut reçeli gibi kalın kabuklu meyve ve sebze reçellerinin yapılış şekliyle birbirine benzemektedir. Karpuz reçe...

Ayva Reçeli Oktay Usta

Ayva reçeli Oktay usta, Ayva, mayhoş tadı ile bilinen bir kış meyvesidir. İçeriği bakımından çok faydalı bir meyve olan ayva, özellikle gelişim çağındaki çocukların sağlıklı büyümelerine yardımcı olur. Ayrıca, akciğer, kalp, ba...

Nar Reçeli

Nar reçeli, kırmızı reçel grubuna girdiği için yapımı aşamasında çok köpüklü olacaktır. Köpüklerin alınmasına dikkat edilmelidir, çünkü lezzet bakımından bu çok önemlidir. Bu nedenle, reçelin fazla köpürmesine engel olmak için b...

Bergamut Reçeli

Bergamut reçeli, farklı lezzetteki reçelleri sevenler için tavsiye edilebilir. Bergamut genellikle İtalya'da yetişen bir ağaçtır. Bu ağaç türü ılıman yerleri sevdiğinden ülkemizde Antalya ilimizde de yetişmektedir. Reçeli de ağacı...

Taze İncir Reçeli

Taze incir reçeli, incir reçeli çok severek yediğimiz reçellerden biridir ve sağlığımız açısından bir çok faydası vardır. İncir reçeli içerdiği yüksek miktarda lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır. Bağırsakla...

Ev Yapımı Reçel

Ev yapımı reçel çok tercih edilmekte olan ve kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan bir tat olarak bilinmektedir. Evde yapılmakta olan reçeller genel olarak hazır olan reçellere göre daha sağlıklı olmaktadır ve çoğu kişinin tercihi d...

Kabak Reçeli

Kabak reçeli, bir büyük kavanoz için gereken hazırlama süresi yaklaşık olarak yedi saattir.  Pişirme süresi yaklaşık olarak altmış dakikadır yani bir saat kadardır.Kabak reçeli için gerek malzemeler:500 gram bal kabağı750 gram...

Şeftali Reçeli

Şeftali reçeli, Kahvaltı masalarında rengarenk reçel  çeşitlemeleri vazgeçilmezlerimiz arasındadır.Neredeyse yaz meyvelerinin her çeşidinden yaptığımız reçeller kavanozlarda rengarenk bir görünüm yaratması iştah açmaktadır.  Yaz b...

Hamsi Reçeli

Hamsi Reçeli; denince her insan bir durup düşünüyor. Hamsininde reçelimi olurmuş diye ama karadeniz insanı bu hamsinin pilavından tutun daha birçok çeşit yemeğini yapıyor. Buda halkın şaşıracağı olmaz diyeceği bir tarif. Kişisel o...

Akasya Reçeli

Akasya reçeli, günümüzde hemen her şeyden reçel yapılabilmektedir. İnsanlar farklı lezzetleri, aromaları tatmak istiyor. Her zaman aynı şeyleri tüketmektense, bu gerçekten iyi bir fikir. Akasyada bunlardan biri. Baharın gelişiyle...

İsyan İncir Reçeli

İsyan incir reçeli, bu tanımlama sanırız incir reçelinin oldukça zahmetli yapımından kaynaklanıyordur. Özellikle ham incir, erkek incir reçeli yaparken incecik kabuklarının soyulma aşamasında, bunların acılığını gidermek için yapı...

Süt Reçeli

Süt Reçeli, Karamelize olmuş ve tatlandırılmış inek sütüdür ve bir Güney Amerika tatlısıdır. Son zamanlarda oldukça popüler olan ve yapımı oldukça basit olan süt reçeli yumuşak kıvamı, kokusu ve lezzeti ile özellikle sabah kahvalt...

Reçel Kaç Kalori

Reçel kaç kalori: Reçel kahvaltı sofralarının olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Hemen hemen herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilmektedir. Oldukça fazla çeşitleri vardır. Hemen hemen her meyveden reçel yapıla...

Zeytin Reçeli

Zeytin reçeli, Güzel ege bölgemizin en güzel lezzet dolu reçellerimiz den bir olan zeytin reçeli mükemmeldir. Fakat çoğu kişi der ki zeytinin demi reçeli olurmuş artık saçmalıyorlar bir o kalmıştı onu damı yaptınız diye şaşkınlık...

Gül Reçeli Nasıl Yapılır

Gül reçeli nasıl yapılır, reçellerin içinde belki de yapılışı en zor olanı gül reçelidir. Aslında reçeli yapmaktan ziyade gül yappraklarını ayıklamak fazlaca vakit aldığı için biraz yorucu ve sıkıcı olabiliyor. Şimdi aşağıda gül r...

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır

Gelincik reçeli nasıl yapılır, İlkbahar geldiğinde Anadolu'nun çoğu bölgesinde değişik reçeller yapılmaya başlanır. Bunlardan birisi de gelincik reçelidir. Bunu şehir yaşamında yapmanız biraz zor olabilir. Çünkü reçel yapımında ku...

Süt Yumurta Reçel

Süt, yumurta, reçel, kahvaltılarımızın olmazsa olmazlarındandır. Çünkü 3 yiyecek de vücudumuz için gerekli olan çok önemli vitamin ve mineraller açısından çok zengindir.Sütten başlayacak olursak süt doğada bulunabilecek en yararlı...

İncir Reçeli

İncir reçeli, Ülkemize has birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Reçeller içerdiği besin değerleri nedeniyle kişiyi gün içerisinde oldukça zinde tutmaktadır ve doğal olması nedeniyle çok sağlıklıdır. Gelelim asıl konumuz olan incir r...

Portakal Kabuğu Reçeli

Portakal Kabuğu Reçeli, uzmanlara göre portakalın kabuğunda portakalın kendisine kıyasla çok daha fazla C vitamini bulunmaktadır. Portakal kabuğu sade şekilde tüketebilmek mümkün olmadığı için, bu muhteşem ve şifa hazinesi nimette...

Çilek Reçeli Kaç Kalori

Çilek Reçeli Kaç Kalori, çilek B,C,E vitaminleri, folik asit, potasyum, manganez ve bakır mineralleri bakımından oldukça zengin içerikler taşıyan bir yaz meyvesidir. Lif içeriği açısından oldukça yüksek olan çilek, vücudun gücünü...

Turunç Reçeli

Turunç Reçeli, Turunç Akdeniz'e kıyısı olan bütün ülkelerde ve Güneydoğu Asya kıyılarında yetişen bu meyve rengi ve şekli ile portakala benzer ancak acımsı tadı ile portakaldan ayrılır. Bu meyve turunçgiller (portakal, mandalina,...

Üzüm Reçeli

Üzüm Reçeli ,Üzüm genel olarak Türkiye de yetişme alanı en yaygın olan ve yetişme miktarı açısından en fazla olarak üretimi yapılan bir meyve türüdür. Bu meyve soğuğa karşı olarak olukça dayanıklı bir meyvedir. Bu meyve, meyve ve...

Nektari Reçeli

Nektari Reçeli, Nektari, ana vatanı kesin olarak bilinmemekle birlikte dünya geneline Çin den yayıldığı düşünülen, gülgiller ailesine mensup bol sulu ve tatlı bir yaz meyvesidir. Ülkemizde en çok Bursa ve Akdeniz bölgelerinde yeti...

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak ta bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan reçelden hem tadıyla, hem de rengiyle kolayca ayrılır. Özellikle Ege bölgemizd...

Isparta Gülü Reçeli

Isparta gülü reçeli, Isparta ilimizin güllerini bilmeyen yoktur. Bu yöreye has olan gül reçeli de dillere destandır. Gülün değdiği her yer bir başka güzel oluyor. Yörede reçellik güller özenle yetiştirilir. Çünkü reçelin içinde mi...

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerini alır ve şekerli bir karışımdır. Reçel daha çok meyvelerden yapılmaktadı...

Rüyada Reçel Yemek

Rüyada reçel yemek, rüya sahibinin yaşamındaki güzel gelişmelerin yakın olduğuna tabir edilir. Kişi isteklerine daha kolay kavuşur, hem iş yaşamından yana, hem de aile yaşamından yana şansı yaver gider. Bu rüyayı gören kişilerin b...

Kavun Reçeli

Kavun Reçeli, Osmanlı zamanında reçelin en çok tüketilen tatlılar arasında olduğunu ve hatta reçel yapamayan kadınların ayıplandığını biliyor muydunuz! Özellikle ramazan sofralarını en fazla hoş kokulu taze meyvelerle yapılmış nef...

Iğdır Patlıcan Reçeli

Iğdır patlıcan reçeli, ülkemizde Akdeniz bölgesinde yapılan patlıcan reçeli, özellikle Iğdır yöresine ait bir lezzettir. Patlıcan sevilen bir sebze olmasına rağmen, her yörede reçel yapımında kullanılmıyor. Ancak bu lezzeti bilenl...

Frambuaz Reçeli

Frambuaz Reçeli, Frambuaz (Ahududu) reçeli gerek görünümü ve gerekse kokusuyla herkes tarafından beğenilir. Frambuaz gülgiller familyasından olup, doğada iki yüze kadar çeşidi bulunur. Bu minicik meyve, tüm küçük taneye sahip meyv...

Nane Reçeli

Nane Reçeli, nane hemen her yemeğimize giren bir baharat olduğu gibi, bize şifa veren bir çok karışımında baş bitkilerindendir. İlk bahar aylarında taze nane yapraklarından yapılan nane reçeli de çok lezzetli ve ferah bir tada sah...

Limon Kabuğu Reçeli

Limon Kabuğu Reçeli, Her yıl kışın yaklaşmasıyla beraber kışın iyi beslenmemiz için tarhana, turşu ve reçel çeşitleri gibi kolay muhafıza edilebilen yiyecekler hazırlarız. Kış mevsimini kapıya dayanması ise bu tür işleri yapmak iç...

Elma Reçeli

Elma Reçeli, Elma, rengi olan kırmızıdan(al) adını alan ve gülgiller familyasından kültürü yapılan bir meyve türüdür. Elmanın anavatanı Orta Asyadır ve tüm dünyaya buradan yayılmıştır. Besin değeri oldukça yüksek ve oldukça da lez...

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır

Ananas reçeli nasıl yapılır, sorusunun cevabı yöreden yöreye değişmektedir. Tabi bu farklılıklar çok büyük boyutlarda olmasa da tat bakımından farklılıklar oluşturabilmektedir. Ananas reçelinin yapım aşamasına gelindiğinde ise siz...

Kırmızı Dut Reçeli

Kırmızı dut reçeli, kırmızı dut zengin bir antioksidan kaynağıdır ve çok faydalıdır. Kırmızı dutun reçeli de bir o kadar lezzetli ve faydalıdır. Kırmızı dut reçelinin bir çok faydası vardır bunlardan bazıları, halsizliğe ve aşırı...

Erik Reçeli

Erik reçeli, Reçeller çok fazla olarak tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın vazgeçilmez bir yiyeceği olarak bilinmektedir. Bu reçeller hazır olan reçellere göre içeriğinde katkı maddesi bulunmadığından dolayı daha sağlıklı o...

Ahududu Reçeli

Ahududu Reçeli,  reçelsiz bir kahvaltı sofrası düşünülemez tabi ki. Yaz meyveleri bitmeden harekete geçip, kış kahvaltıları için nefis reçeller hazırlamayı unutmamak gerekiyor. Kış aylarında nefis tadıyla kahvaltınıza yazı getirer...

Kuru Erik Reçeli

Kuru erik reçeli, Yaz aylarında eriğin toplanıp kurutulması ile elde edilen kuru erik kışa saklanmak için hazırlanmaktadır. Güneşte kurutularak elde edilen kuru erik istenildiği takdirde reçel haline getirilebilmektedir. Kuru erik...

Gül Reçeli

Gül Reçeli, Gül, anavatanı İran, Anadolu ve Çin olan gülgiller familyasından güzel kokulu bir bitki türüdür. Ülkemizde gülü ile meşhur olan şehrimiz Isparta'dır. Gül reçeli genellikle kırmızı yapraklı güller ve şeker ile yapılan v...

Oktay Usta İncir Reçeli

Oktay Usta incir reçeli: İncir reçeli alışılmışın dışında bir tat arayanlar için tavsiye edebileceğimiz bir reçel çeşididir. Türk mutfağında reçelin çök önemli bir yer vardır. Bu sebepten reçelin bir çok çeşidi hazırlanıp kahvaltı...

Hurma Reçeli

Hurma reçeli; Hurma bizimde ülkemiz dahil olmak üzere bir çok ülkede tüketilen bir yiyecek türüdür. Hurma bildiğiniz gibi Peygamber efendimizin zamanında da tüketilen, o zamandan günümüze kadar hala çok sevilen bir yiyecektir. Hur...

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır

Ayva reçeli nasıl yapılır, ayva reçeli mutfaklarda geleneksel hale gelen reçel türlerinden biridir. Herkesin severek tükettiği, yararlı hafif reçellerden biridir. Evde henüz yapmadıysanız bile annenizin yaptığı ayva reçelini tatmı...

Ayva Reçeli

Ayva reçeli, ayva reçeli kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan reçellerden biridir. Ayva kış aylarının en sevilen ve vitamin bakımından oldukça zengin meyvelerindendir. Kahvaltıda ayva reçeli kaymak ile sunulduğun...

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır, Vişne çok faydalı bir meyve olup, içermiş olduğu A, C ve E vitaminleri gibi günlük diyetimizin vazgeçilmez unsurlarını barındırır. Aynı zamanda yüksek oranda içermiş olduğu Beta-karoten de güçlü bir ant...

Şekersiz Ayva Reçeli

Şekersiz ayva reçeli; Ayva, gülgillerden olan, iri çiçekli, beyaz ve pembe yapraklarının altı tüylü, orta yüksekliğe sahip bir ağaçta yetişen sarı renkli bir meyvedir. Türkiye dünyada ayva üretiminde birinci sırada yer almaktadır....

Patlıcan Reçeli

Patlıcan reçeli, dediğimiz zaman çoğu kişide reçelle patlıcan uyumu pek doğru tercih olmayacakmış gibi düşünebilir. Patlıcan normalde oldukça sevilen, imam bayıldı, karnıyarık, ezme, ali nazik gibi farklı yemeklerde kullanılan bir...

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Sarı kiraz reçeli nasıl yapılır konusuna başlamadan önce şunu belirtelim, sıcak havaların hüküm sürdüğü bugünlerde reçelin yapılması için gerekli olan malzemeleri kolayca temin edebilirsiniz. Reçelin yapılışı oldukça kolay olduğun...

Kumkuat Reçeli

Kumkuat reçeli, Kumkuat, turunçgil ailesinden olup kamkat olarak da isimlendirilmektedir. Kumkuat Çin ve Doğu Asya kökenli çalı ağacı olup doğada kendiliğinden bulunan ağaç türüdür. Limon ve portakal gibi meyvelerin akrabası olup...

Ceviz Reçeli

Ceviz Reçeli, hazırlanışı oldukça meşakkatli olmasına rağmen leziz bir tada sahip olan çok güzel bir reçeldir. Genellikle Kıbrıs, Antakya, Azerbaycan ve Yunanistan gibi değişik bölgelerde oldukça meşhurdur. Herkesin bildiği klasik...

Zambak Reçeli

Zambak reçeli, Zambak çoğumuzun bahçesinde yetiştirdiği ve çoğu annemize sevgilimize buket olarak getirdiğiniz çiçeğin reçelinin yapıldığını biliyor muydunuz? Takibi çoğumuz şaşırıp bilmediğimizi söyleyeceğiz. Zambak yüz on çeşidi...

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak ye...

Siyah Erik Reçeli

Siyah Erik Reçeli; Siyah eriğin faydaları saymakla bitmez. Son yıllarda oldukça popüler olan siyah eriğin pek çok tatlı çeşidide yapılmaktadır.  Ben ilk kez yaptığım ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan siyah erik reçeli tar...

Vişne Reçeli

Vişne reçeli, Evlerimizde en çok olarak tercih edilen ve çok fazla olarak tüketilen bir vitamin deposu kaynağıdır. Bu lezzet kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olarak bilinir. Yapılmakta olan bu reçel eski zamanlardan günümüze kadar i...

Düdüklüde Ayva Reçeli

Düdüklüde ayva reçeli, özellikle kış kahvaltılarının mis kokulu, nefis, lezzetli ve baş tacıdır. Kış ayları ayva demek olduğu için rahatlıkla ayvanın reçelini, marmeladını, kompostosunu bol bol yapabilirsiniz. Ayva reçelinin kıvam...

Kuru Kayısı Reçeli

Kuru kayısı reçeli, olabilecek en lezzetli ve pratik reçeller arasında yer almaktadır. Kuru kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında yer almaktadır. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan reçelleri e...

Anjelik Erik Reçeli

Anjelik erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı olsun çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem görüntü...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih...

Antalya Reçelleri

Antalya reçelleri, farklı meyvelerin farklı şekillerde şeker il kaynatılması sonucu hazırlanan tatlı türüne reçel denir. Daha çok kahvaltılık olarak hazırlansa da gün içinde her zaman tüketilebilen bir tatlı türüdür. Bazen kek, pa...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Frenk Üzümü Reçeli

Frenk üzümü reçeli, çok faydalı, bol vitaminli bir meyve olan frenk üzümünden yapılır. Kırmızı, siyah ve sarı renklerde olabilen bu üzümün reçelini kendine has tadıyla, başka bir şey eklemeden yapabileceğiniz gibi, limon, tarçın,...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Alıç Reçeli

Alıç reçeli, aslında ülkemizde çok fazla bilinmeyen ama çok faydası olan alıç ağacının meyvesidir. Dalında taze toplanan alıç meyveleri ile pişirilen reçel, ekşimsi bir tada sahiptir. Bu meyve çok ekşi bir tada sahip olduğu için r...

Kırmızı Biber Reçeli

Kırmızı biber reçeli, görüntüsü ve lezzeti ile kahvaltılarımız için değişik bir reçel çeşididir.Kırmızı biber bir çok çeşidi yapılabilen çok lezzetli ve vitamin deposu olan bir sebzedir.Dolması, salçası, kurutulup toz haline getir...

Pekmezli Kabak Reçeli

Pekmezli kabak reçeli, yapılması zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetlidir. Tüm emeklerinize değecek bir reçel tarifidir. Piştiği zaman eve harika bir koku yaymaktadır. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetleri...

Mantar Reçeli

Mantar Reçeli, Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilen reçeller sofralardan eksik olmaz. Reçel, mevsiminde yetişen türlü meyve sebzelerden diğer zamanlarda da tüketebilmek için şeker ile birlikte hazırlanan doyumsuz lezzetlerdir....

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Siyah Üzüm Reçeli

Siyah Üzüm Reçeli; Yaz meyvelerinden olan siyah üzümü  kışın da sofranız da görmek istiyorsanız reçelini yapabilirsiniz. Siyah üzüm reçeli diğer reçel türleri arasında daha tercih edilmektedir. Siyah üzüm reçeli tadıyla ve görünüş...

Hünnap Reçeli

Hünnap reçeli, hünnap Çin'de çok eskilerden beri bilinen ve şifa kaynağı olarak kullanılan ve tüketilen bu meyve oldukça düşük kalorili bir besindir. Fakat verdiği enerji çok yüksektir. Çok ince kabuklu olan bu meyvenin hazmı çok...

Değişik Reçel Tarifleri

Değişik reçel tarifleri, reçel, farklı meyvelerin şekerle kaynatılması sonucu elde edilen ve genelde kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılarda tüketimi tercih edilse de günün her saatinde yenebilen reçel, tatlı...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Biber Reçeli

Biber Reçeli, Bu tarif hem çok farklı hemde enfes bir tariftir. Biber seven kişilerin bayılacağı bir reçel tarifidir. Eminim bir çoğumuzun böyle bir reçel mi varmış dediklerini duyar gibiyim evet var böyle bir lezzet özellikle Gün...

Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli kurabiye tarifi gün içinde tatlı ihtiyacını lezzetli bir şekilde gidermek isteyenler için ideal bir tariftir. Yapımı oldukça basit ve hızlı olmasının yanı sıra hemen hemen her tür reçel ile yapılabilir. Hamura katacağınız...

Cevizli İncir Reçeli

Cevizli incir reçeli hem kahvaltıların baş tacı hem de çocukların yemeye doyamayacağı son derece faydalı bir enerji deposu. Eğer farklı tatlar denemek istiyorsanız ve çilek, vişne, ayva gibi reçel çeşitlerinden sıkıldıysanız size...

Kabak Reçeli Kireç

Kabak reçeli kireç, canınız tatlı bir şeyler istediğinde ağız tadıyla yiyebileceğiniz bir reçel yada tatlı da diyebiliriz kabak reçeli için. Çıtır çıtır ve ağzınıza aldığınızda kolayca yiyebileceğiniz harika bir lezzet. Bu reçeli...

Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pas...

Zencefil Reçeli

Zencefil reçeli, özellikle zencefil tropik bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Görüntü itibariyle yer elmasını andıran bir görüntüye sahiptir. Neredeyse tüm dünya mutfaklarında olan ve genellikle baharat olarak kullanılan bir bi...

Olgun İncir Reçeli Tarifi

Olgun incir reçeli tarifi, için vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz.Kahvaltıların olmazsa  olmazı reçeller rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile donatırlar sofralarımızı. İncir reçeli de onlardan bir tanesidir. Olgun incir...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reç...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...














Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017